發新話題

[交流] 直角話我知新魚人海賊團會加盟路飛

[Close]
老實講
你所講果d係伏筆沒錯
但我通通都認為唔會照你所講去發展
引用:
原帖由 laiyingcong 於 2011-12-28 15:17 發表
月光死了,好嗎?
即刻笑左

月光死左啦-.-
2前年,比7武海條木咀殺左
係戰國既再上頭落既命令

另外
如果路飛做左4王有咩好睇姐
睇4王愀4王?我只可以講,路飛唔會做4王
直上做海賊王,再插枝旗落女兒島,睇佢地仲郁唔郁-,-

四皇之一的凱多將會和黑胡子同流合污, 四皇之一的big mom將會和路飛很friend
應該係!!
娜美同佢個囡好fd
最可怕的事莫過于…
我被這個國家吞噬
變成一堆行屍走肉…!!
所以我不會回頭的!!

回復 17# 的帖子

走甩左呀~
爬下文啦
不過我都信海賊王唔會走哩條路線

引用:
原帖由 sTaR小夏娜 於 2011-12-29 02:36 發表
另外
如果路飛做左4王有咩好睇姐
睇4王愀4王?我只可以講,路飛唔會做4王
直上做海賊王,再插枝旗落女兒島,睇佢地仲郁唔郁-,-
成為海賊王的意思, 唔係淨只拎到寶藏就算係
仲要稱霸/征服新世界才算是
要其他海賊都承認他的實力才算是海賊王
要令其他人知道他的能力, 就有可能要挑戰四王, 攻佔更多的島嶼
得到更多強力的海賊團支持, 就好像白胡子一樣
我估計月光莫利亞輸比凱多的不是能力, 而是勢力...
當你比兩個甚至三個和你同等實力的海賊團圍攻, 輸多贏少
救艾斯的一幕可以看見, 要和海軍政府對抗, 不是一個海賊團就足夠

引用:
原帖由 siu死亡影姬 於 2011-12-29 02:19 發表
老實講
你所講果d係伏筆沒錯
但我通通都認為唔會照你所講去發展
即刻笑左
你睇埋呢個就會明
請不要以主角無敵論去看整套海賊王, ok?
海賊王的作者是讀歷史的, 佢的作品都會符合歷史的現象, 此外很多海賊團是取材於現實的海賊
試問一個海賊團就抽贏四王, 然後一個海賊團就攻晒所有新世界的島, 是不是符合歷史現象?
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=498077&page=3#pid4822845

原來咁多人都以為月光仲未死

引用:
原帖由 爛海魚 於 2011-12-29 13:10 發表
原來咁多人都以為月光仲未死http://www.ipve.com/bbs/images/smilies/default/shocked.gif" border="0"> ...
本人覺得佢死或唔死都由作者決定....
因為作者無清楚講明佢是否死了, 將來劇情有需要, 佢可能再出現的
同薩博一樣都是個伏筆

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

發新話題