發新話題

[知識] 買左ram一個極大既問題

[Close]
得我屋k wifi  整好再整

回復 46# 的帖子

有問題你可以去電腦區發POST..
我好少上其他版塊

電腦區

引用:
原帖由 呀ken. 於 2013-3-17 21:05 發表
得我屋k wifi  整好再整
轉WIN8 啦... 一定用得晒..

引用:
原帖由 死肥老蕭 於 2013-3-18 10:36 發表

咁好介紹

引用:
原帖由 死肥老蕭 於 2013-3-18 10:36 發表

肥佬你真好介紹

我仲用繄2G 所以無呢個煩惱...

有無check過motherbroad相唔相容,我以前有朋友塊版撞ram而開唔到機
PS: 洗錢前做下research先麻,d sales乜都話得得得轉頭就唔關佢事

引用:
原帖由 Reeve. 於 2013-3-18 16:39 發表
有無check過motherbroad相唔相容,我以前有朋友塊版撞ram而開唔到機
PS: 洗錢前做下research先麻,d sales乜都話得得得轉頭就唔關佢事
我見佢個樣好似幾可靠

btw  我阿哥拎左我隻tp-link裝驅動既dvd  仲要整左去唔知邊度

好彩我靈機一觸用手機down左再放落電腦

用keyboard打字既感覺實在太好啦

引用:
原帖由 Reeve. 於 2013-3-18 16:39 發表
RAM 唔相容,連機都開到,DDR DDR 2 DDR3 係唔同電壓,照道理唔可以互插,佢依家係因為用唔到8G條氣唔順,

XP 衹可以用2G,WIN7 32BIT 衹可以最多用4G ,係軟件問題,當然有D廠機,BIOS 限死咗都唔定...

引用:
原帖由 死肥老蕭 於 2013-3-18 18:02 發表

RAM 唔相容,連機都開到,DDR DDR 2 DDR3 係唔同電壓,照道理唔可以互插,佢依家係因為用唔到8G條氣唔順,

XP 衹可以用2G,WIN7 32BIT 衹可以最多用4G ,係軟件問題,當然有D廠機,BIOS 限死咗都唔定... ...
xp最多2gb@@,是誰跟你說?
c hing你無見過一塊底板同時插ddr and ddr2 ram咩?
bios限ram速咁好笑

唔同電壓都關事…@@
邊間大學專才

引用:
原帖由 呀ken. 於 2013-3-18 17:30 發表

我見佢個樣好似幾可靠

btw  我阿哥拎左我隻tp-link裝驅動既dvd  仲要整左去唔知邊度

好彩我靈機一觸用手機down左再放落電腦

用keyboard打字既感覺實在太好啦 ...
其實他是對的,win7的確可以裝8gb ram..
但要64bit..

引用:
原帖由 ksleung 於 2013-3-18 18:38 發表

其實他是對的,win7的確可以裝8gb ram..
但要64bit..
咁xp32bit 可唔可以裝win764bit

回復 59# 的帖子

你想玩雙系統?       ,

發新話題