68 12345
發新話題

[知識] 買左ram一個極大既問題

[Close]
引用:
原帖由 ksleung 於 2013-3-18 20:29 發表
你想玩雙系統?       ,
即係點...唔係好識

哦…明白。
你想部機用window7 64bit....
可以呀。

引用:
原帖由 ksleung 於 2013-3-18 18:34 發表

xp最多2gb@@,是誰跟你說?
c hing你無見過一塊底板同時插ddr and ddr2 ram咩?
bios限ram速咁好笑
可能我呢D 舊知識,,成十幾年冇玩係差D....
http://tw.knowledge.yahoo.com/question/question?qid=1507012211110

引用:
原帖由 ksleung 於 2013-3-18 21:31 發表
哦…明白。
你想部機用window7 64bit....
可以呀。
會唔會唔支援  #45有圖...`

那裡有圖…
window,Linux,unix等都是操作系統。
我們透過操作系統給予硬件指令。

一台電腦本來是沒有操作系統,需要由人透過光碟安裝。
有一些底板已經不支持window xp,而window7則是越來越廣泛使用。
所以只要你買了window7 64bit,理論上是支援。

任何電腦(不論新與舊)都可以安裝window7,只不過(老爺機)是極慢。

ps. cpu需要支援64位元。

引用:
原帖由 ksleung 於 2013-3-19 17:44 發表
那裡有圖…
window,Linux,unix等都是操作系統。
我們透過操作系統給予硬件指令。

一台電腦本來是沒有操作系統,需要由人透過光碟安裝。
有一些底板已經不支持window xp,而window7則是越來越廣泛使用。
所以只要你買了w ...
如果我是上網燒碟安裝有無咩大分別同埋咩要注意???

有機會下載了隱藏有病毒或間諜軟件等的系統。

注意要是64bit 。
需要燒錄軟件,可燒錄的光碟機。
bios有沒有把光碟機set第一開機。

除了犯法and沒有產品key,基本上沒有分別。

引用:
原帖由 ksleung 於 2013-3-19 18:12 發表
有機會下載了隱藏有病毒或間諜軟件等的系統。

注意要是64bit 。
需要燒錄軟件,可燒錄的光碟機。
bios有沒有把光碟機set第一開機。

除了犯法and沒有產品key,基本上沒有分別。 ...
驚驚地

68 12345
發新話題