發新話題

[閒聊] vlan比起其他平台是好,是壞?

[Close]
既然大家認為此帖無意義  更甚是"月經文"

那麼大家又何需極力回覆呢

我地無權力要求每個人係發言之前作出仔細查考

相反  我地有義務捍衛佢地既發言權利

縱使此類帖子所涉未深  但亦不約而同道出一個事實

作為一個有遠見既機構  一定會考慮事實既嚴重性

以及及早策劃應變  所謂未雨綢繆以取得先機

因為我們都了解  剛愎自用只會步向一個結局
輸嬴也是LoSeR-不過失敗者是為勝利而生的

引用:
原帖由 SmileBoy 於 2009-4-18 12:23 發表
既然大家認為此帖無意義  更甚是"月經文"

那麼大家又何需極力回覆呢

我地無權力要求每個人係發言之前作出仔細查考

相反  我地有義務捍衛佢地既發言權利

縱使此類帖子所涉未深  但亦不約而同道出一個事實

作為一 ...
如果多了解這個平台,就知道三管如何死撐,一間純幾個後生仔為興趣而攪既平台,

無外來資金幫助,可以發展到今時今日已經唔簡單,要同財雄世大**廣告** 比,係咪有D那個呢,

當然有批評先有進步,但都要睇你批評D乜,連關唔關事都未知,就攞大集團黎比較,

同宣傳其它平台無疑,比人潤吓串吓都應該,.....

引用:
原帖由 殘劍飛星 於 2009-4-18 11:40 發表
。。。。
大家都咁講vlan唔洗發屢
發展都有多方面,最實際就係財政支持,唔係點改善D設備,你願意付出嗎???

資金不足, 程式寫得吾夠人地好,
公司經營生產力不足, 行動慢, 效率低......哩D我都承認同明白,
但好無奈似乎就算我想佢變好D 都吾得.  因為我似"傻仔"多過似說謂"大佬".
事實如此...

講白D, 我只不過系一個鄉下仔, 得小學畢業, 連吃飯錢都冇.
點同人地 新加坡留美博士生? 人地GGX管理層吾系博士就系碩士.
要新加坡政府支助都好容易. 而且人地又系大陸請佐好多專才幫手.
我就連請個人幫手砌機, 分擔下工作都做吾到.

反而我就算做得再好,  香港政府都吾會提供任何幫助, 李澤楷 同 王維基 又系
香港搞風搞雨, 搞到成本甘高點維持落去?  就算有時假日人滿要開區, 都開吾
到, 寬頻系得甘多.

聽聞遲D kyo 好似唔搞私服(不知真定假), 到時絕大部分人應該都會去GGX 玩
信長, GGX 會唔會收費就唔知了,  但可以肯定我吾會為佐香港玩家可以免費玩
信長而同GGX對砍, 不計交成本地增加寬頻, 而我都再冇錢去增加寬頻了.

再講就算 vLan 唔再運作, 都只系我一個項目失敗佐, 如果有機會就搞其他項目,
就要以成本效益為主要考慮了, 唔會好似 vLan 甘: 為佐可以同朋友一齊連線玩遊戲
而製作.  否則最終都只令我更加痛苦.

不過已經痛苦佐甘耐,  不差再痛苦多半年, 哩半年內, 我會努力嘗試, 希望情況會好D

有心就去幫襯vLan啦=.=
講咁多得個吉
Stupid Mankind。

龍大亦無須氣餒,明天總有光明大道.....

所以黎緊哩半年可能好辛苦, 但我都會好積極同努力去面對.

**廣告**的版主管理層 有一部分比較高權的
大多也是正在進修大學或是已畢業 有些則是擁有一技之長=)"

加油吧=)"
嗯 真身現形了

引用:
原帖由 龍之振雄 於 2009-4-18 13:18 發表
資金不足, 程式寫得吾夠人地好,
公司經營生產力不足, 行動慢, 效率低......哩D我都承認同明白,
但好無奈似乎就算我想佢變好D 都吾得.  因為我似"傻仔"多過似說謂"大佬".
事實如此...

講白D, 我只不過系一個 ...
龍之振雄   我支持你-,-  不過澳門  我可以點幫襯你呢?  
精神上 支持你啦....  加油

回復 49# 的帖子

可以引得龍大再訴心裡話..  我看這帖實屬意義重大

雖然心酸  但看龍大都有過深入了解分析

我以為製作新版vLan固然重要

但更重要的是重新定立目標  盲目前進只會更加失勢

說到底  我們需要一個目標前進

引用:
原帖由 SmileBoy 於 2009-4-18 05:19 PM 發表
可以引得龍大再訴心裡話..  我看這帖實屬意義重大

雖然心酸  但看龍大都有過深入了解分析

我以為製作新版vLan固然重要

但更重要的是重新定立目標  盲目前進只會更加失勢

說到底  我們需要一個目標前進 ...
我希望大家不要看太重

因為這樣只會使自己壓力更大.  做出來的效果只會變差

給自己一點時間  給自己一點空間  也許會想出好主意
Click here to visit my blog :D
Gaming Live

嗯嗯..  話中有話  箇中甚有意義

忙碌歸忙碌  但透過不斷的抽身思考、自省  的確可讓人更清晰

不過..  也許vLan在各位心中只屬過客

但於某些人而言  盡不是、亦不希望純粹是南柯一夢

有了目標  就好前進  那管只是給旁人一個明確指示

引用:
原帖由 SmileBoy 於 2009-4-18 05:31 PM 發表
嗯嗯..  話中有話  箇中甚有意義

忙碌歸忙碌  但透過不斷的抽身思考、自省  的確可讓人更清晰

不過..  也許vLan在各位心中只屬過客

但於某些人而言  盡不是、亦不希望純粹是南柯一夢

有了目標  就好前進  那管只 ...
所以說適量的壓力是良藥

過量的壓力是毒藥
Click here to visit my blog :D
Gaming Live

引用:
原帖由 K.C 於 2009-4-18 14:39 發表
有心就去幫襯vLan啦=.=
講咁多得個吉
kc哦,這個世界誰人有免費午餐

想當初剛剛來vLan玩的時候 , 有人惡搞話vLan會收錢

個個立即反面話唔用vLan 人性就係咁

(我都支持左vLan 捐左一百元比vLan Shop 希望有小小用途 orz)
按圖即可進入信長之野望區

引用:
原帖由 W_a 於 2009-4-19 13:48 發表
kc哦,這個世界誰人有免費午餐

想當初剛剛來vLan玩的時候 , 有人惡搞話vLan會收錢

個個立即反面話唔用vLan 人性就係咁

(我都支持左vLan 捐左一百元比vLan Shop 希望有小小用途 orz) ...
人就是這樣,免費當然最好,唔係點會個個用老番....

最難頂就是免費都要多多要求先死,玩少一陣都嘈到拆天....

發新話題