發新話題

[閒聊] 潛水太耐我出黎 嘰 一聲以示其實我每日都有睇post

[Close]
比人管同嚴係兩回事
管,係限制你既自由度
嚴,係當超越左法律比你既自由度既時候刑罰重d
壓力大,剋服緊

係美國 有大約5成後生仔都有吸毒

引用:
原帖由 KaiBer 於 2009-4-26 23:05 發表
係美國 有大約5成後生仔都有吸毒
有d嘢要攪清楚,食精神科葯物唔算吸毒,好似食草(大麻),k仔,白瓜子,搖頭丸,.....   唔好混淆....

引用:
原帖由 cocacola_ 於 2009-4-26 23:03 發表
比人管同嚴係兩回事
管,係限制你既自由度
嚴,係當超越左法律比你既自由度既時候刑罰重d
講真

你真係回親人地野都係去捉人錯處
退下前線

引用:
原帖由 ︴卄撒旦〥 於 27-4-2009 00:30 發表
講真

你真係回親人地野都係去捉人錯處

而係真係混淆得太緊要
管唔一定嚴,嚴唔一定叫管住曬冇自由
而且冇錯點捉
======================================================
人多吸毒=可以將吸毒合理化?
壓力大,剋服緊

可能會 因為[月]多人吸毒 咁就好難管 再多人吸 就管唔毒 長久以黎 真的可能會合理化
YUI*FlowerFlower*

引用:
原帖由 絕夜s劍乂 於 27-4-2009 16:45 發表
可能會 因為[月]多人吸毒 咁就好難管 再多人吸 就管唔毒 長久以黎 真的可能會合理化
多人非禮人係咪可以合理化
坐地鐵被非禮女性人數不下於吸毒者
壓力大,剋服緊

引用:
原帖由 cocacola_ 於 2009-4-27 01:20 發表

而係真係混淆得太緊要
管唔一定嚴,嚴唔一定叫管住曬冇自由
而且冇錯點捉
======================================================
人多吸毒=可以將吸毒合理化? ...
唔係,當然唔可以合理化,問題係一定要由教育開始,唔係點管都無用,

其實警察亦要配合打擊毒販,阻止毒品來源....

引用:
原帖由 死肥老蕭 於 27-4-2009 19:13 發表

唔係,當然唔可以合理化,問題係一定要由教育開始,唔係點管都無用,

其實警察亦要配合打擊毒販,阻止毒品來源....
我只係覺得,毒品照黎,只要冇人敢吸,遲下就唔會再有
重罰(如終身監禁)(我講重罰hi野個d細路)加掃番一排(半年啦我諗)就清靜曬吧
壓力大,剋服緊

香港最高刑罰都唔會有死刑

引用:
原帖由 靈活鞋子 於 27-4-2009 19:44 發表
香港最高刑罰都唔會有死刑
只係死刑犯改做終身監禁姐
壓力大,剋服緊

終身囚禁既痛苦 我覺得會比死刑更充滿折磨性.
嗯 真身現形了

引用:
原帖由 花戀楓 於 27-4-2009 22:33 發表
終身囚禁既痛苦 我覺得會比死刑更充滿折磨性.
罰丫嘛
聽倒終身監禁個下實後悔
只要每區都捉咁一兩個細路因為hi野終身監禁,實好好效果
壓力大,剋服緊

回復 28# 的帖子

咁果1,2個細路就可憐.....咁就終身監禁...
人の最も重要なものは金銭ではありません
きみはどんなためです生存しています

引用:
原帖由 ╒Ruido-K╛ 於 27-4-2009 22:55 發表
咁果1,2個細路就可憐.....咁就終身監禁...
自己揀既
殺左人判終身監禁都幾可憐嫁
壓力大,剋服緊

發新話題