發新話題

[閒聊] 豬流感問題,大家入黎評下理

[Close]
好黑人憎 有病周圍走

引用:
原帖由 櫻雨 於 2009-5-1 11:57 PM 發表
好黑人憎 有病周圍走
嗯,有病就自己入e院,累人累物 死墨西哥佬

做人不要太偏激.....

引用:
原帖由 花戀楓 於 2009-5-1 22:41 發表
無咩所謂 人生難免一死
只望死時 有名牌在身旁
膚淺  .       ,
.

引用:
原帖由 crazy_cat 於 2009-5-2 12:43 AM 發表
做人不要太偏激.....
如果中豬流感果個係香港人,都冇咩所謂,呢個墨西哥佬搞到我地香港可能變成豬港

回復 20# 的帖子

港人中左咪又係周圍去旅行
有咩分別

引用:
原帖由 SoRa 於 2009-5-1 23:14 發表
基本上呢d野冇得迴避 只要你吸緊空氣ga一日都會中招
話時話
呢幾日見到一堆人都帶口罩出街
難道佢地真係認為區區一個垃圾口罩可以防禦到流感...笑
如果真係要帶ga話 就請帶個豬咀出街拉

-----------------------------
講開又講
出 ...
真係唔知有咩好笑囉
口罩冇用????係冇用咁就真係死得人多啦
轉載自勞永樂醫生的部落格
人類豬流感突襲來勢洶洶,既無疫苗,預防藥物亦非供應不絕、
人人可得;但普羅大眾絕非坐以待斃,只要學懂箇中原理,
並付諸行動,持之以恆,肯定安然度過。市民務要全力防衛人
體四大流感「死穴」:鼻、口、眼、手。
四者乃病毒進入人體的大門,只要把守大門得宜,病毒便無法得逞。
把守鼻、口,須用口罩(一般用完即棄的外科口罩便可)
、紙巾、手帕。把守眼睛,切忌用手擦眼;
眨眼乃防護的神經反射,戴眼鏡更有額外優勢。
把守雙手,用水和梘液洗手效果最佳,用酒精搓手液亦可。
緊記守住四大「死穴」,肯定「無死」!

果條友生時冇朋友,死左累街坊

計我話將佢人道毀滅,斬開佢一碌碌去喂豬

[quote]原帖由 呀邊個 於 2009-5-2 03:44 發表
真係唔知有咩好笑囉
口罩冇用????係冇用咁就真係死得人多啦

如果真係可以ga話
墨西哥就唔會甘多人中招拉
信耶穌得水牛!   
信春歌得永生!!  
信工口黨稱霸世界!!!

大家知唔知沙士死好多人

回復 24# 的帖子

你有無睇d留學生講
個邊 係墨西哥城附近既人根本無危機意識

戴口罩會俾人罵

回復 25# 的帖子
我比較記得上次沙士 BV將我想買個個銀包半價發售
嗯 真身現形了

半價a___a"
甘好,沙士果陣我都冇乜出街

我想買口罩姐 1個也無 唉...
d人好槍狂- - 買哂- -

哈哈,我唔買住,封左間酒店可能會好d

講衰d

成班冇良心

記唔記得前幾年SARS?

香港最嚴重疫區,

將心比己, 以前的香港, 而家的墨西哥

港人真係....................
.

發新話題