29 12
發新話題

玩成語接龍也會被扣11分...??

[Close]
咁你打波係咪等人地過左你先至慢慢追翻住佢黎mark?

引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-2-9 18:16 發表
咁你打波係咪等人地過左你先至慢慢追翻住佢黎mark?
咁呢個成語接龍唔係淨係開比你一個人玩, 你係咁連post, d人點樣接落去?
打波還打波, 接龍還接龍

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2007-2-9 18:17 發表

咁呢個成語接龍唔係淨係開比你一個人玩, 你係咁連post, d人點樣接落去?
打波還打波, 接龍還接龍
如果d人夠快 會係得我一個人玩嗎?

打波是比喻, 2樣都是遊戲 你不明也沒辦法

再者 saghk #826 #829 也是1分鐘內出~~ (只是其中例子 用了10秒就找到)

算吧. 大家亦不要再爭吵了.. 我相信死神發成語目的主要出自熱心 , 不可以說你沒有錯誤的行為 ,但卻冇可能話你錯哂 , 不過始終 , 11積分不易取得的 , 仲良亦沒事先通知 ,這樣的造法實在有少許過份 .對嗎 ?

我只不過唔想佢屈我:
引用:
就算回左貼, 同早比你出post, 你都當冇到,
點知佢跟住又搵其他理據問我點解析

引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-2-9 18:27 發表

如果d人夠快 會係得我一個人玩嗎?

打波是比喻, 2樣都是遊戲 你不明也沒辦法

再者 saghk #826 #829 也是1分鐘內出~~
你咁樣連post法, 人地點回?你自己諗下la.
唔係個個人諗野都一樣快, 打字都快
比少少時間人地諗下會死?世界會末日?

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2007-2-9 18:32 發表

你咁樣連post法, 人地點回?你自己諗下la.
唔係個個人諗野都一樣快, 打字都快
比少少時間人地諗下會死?世界會末日?
咁你記得下次打波既話俾人過左先至mark

唔係人人都過得到你架嘛 過左你又唔會世界末日

或者試下用刀吉損下自己條頸 唔會世界末日的 信我

何況我只係玩左未夠8分鐘

不夠快的話就要我等佢 為什麼他不能等我post哂我諗到既成語先呢?

夠快的 也可以同我一齊玩了~~

引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-2-9 18:42 發表

咁你記得下次打波既話俾人過左先至mark

唔係人人都過得到你架嘛 過左你又唔會世界末日

或者試下用刀吉損下自己條頸 唔會世界末日的 信我

何況我只係玩左未夠8分鐘

不夠快的話就要我等佢 為什麼他不能等我post ...
呢個接龍遊戲唔同打波丫, 如果得你自己一個人接既話, 你不如自己去開一個bbs , 自己開一個post, 自己不停連post
接龍可以話一個人接住一個人黎玩, 你咁樣接法有咩意思?

如果你有上開其他forum 都應該知道冇咩forum 會鐘意會員不停連post

連post件事  

果時版規有冇寫明唔比連post我就唔清楚..

不過可能你討論得少?

幾乎每次有人連post都會比人警告..

我印象中你好似有提過會員要善用編輯功能  唔好連post?  

忘了忘了..

總之連post會引發好多問題..  絕對係唔應該

加上接龍事件  我都同你講過  係我舉報  

其原因係接龍唔係只供一個會員玩  如果可以咁一直自己接落去..

不如我自己深夜開個接龍慢慢玩?  /  入去接龍度連100個post..

-----------------------------------------------------------------------------------

從某帖copy回來  
輸嬴也是LoSeR-不過失敗者是為勝利而生的

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2007-2-9 18:47 發表

呢個接龍遊戲唔同打波丫, 如果得你自己一個人接既話, 你不如自己去開一個bbs , 自己開一個post, 自己不停連post
接龍可以話一個人接住一個人黎玩, 你咁樣接法有咩意思? ...
我唔想再拗落去 比玩成語接龍更沒意思

成語接龍的意義是可以拼起很多成語連成接龍

考的是思維 也能令你回憶你的成語知識 從而未來可以用成語用得得心應手

引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-2-9 18:49 發表

考的是思維 也能令你回憶你的成語知識 從而未來可以用成語用得得心應手 ...
我諗冇咩人想同任何人有任何爭吵, 但係你要知道係任何forum, 任何管理員眼中, 都唔希望有連post情況, 連接龍都唔會另外

引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-2-9 18:49 發表

考的是思維 也能令你回憶你的成語知識 從而未來可以用成語用得得心應手 ...
死神, 我加返6分比你 , 希望你可以平息 .上次版規沒有修定 ,但下次唔好就得. 希望你可以接受這解決方法.

你說怎樣就怎樣

最後一句: 成語接龍的內容並沒有甚麼人會去睇(除左最後的那個成語)

既然你覺得連post有問題 那麼我也不會再犯

之前只因我不知道 因為版規沒有規定

我只不過不想你屈我"不理會別人的post"吧

引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-2-9 18:58 發表
你說怎樣就怎樣

最後一句: 成語接龍的內容並沒有甚麼人會去睇(除左最後的那個成語)

既然你覺得連post有問題 那麼我也不會再犯

之前只因我不知道 因為版規沒有規定

我只不過不想你屈我"不理會別人的post&quo ...
如果你肯改善, 我無任歡迎. 版規上唔寫..係覺得你地會自律自覺先唔樣樣野都寫出黎

29 12
發新話題