23 12
發新話題

小小建意

[Close]

小小建意

已經有一段時間冇上線,vlan發展方面好左但管理方面唔夠,所以有少少野想講

問題1:既然vlan可以禁用全圖,點解只用於信長區?

建意:可以每個不同區域增設1~2禁圖真名區(眾人要求)

問題2:(信長/三國) 英雄介紹 呢區是否較為浪費?

建意:可將此區列作交流區,交流不同心得,所有清楚簡潔原創文章一律高度受讚揚,並支持論壇發展路向

問題3:為何論壇轉貼較多,文章撩亂?

建意:加強管理多實行獎勵,增加交流減少無謂的不必要

問題4:是否取消發貼加2積分制度?

建意:發貼可取得1積分或0積分,回覆如以住一樣加1積分,可減少濫發情況並打擊灌水者

一放假就上黎帶麻煩畀大家,真係唔好意思,如果有唔清楚,請多多包涵

4項都好同意~
發表下d意見先:
問題1:三國約打團戰時,部份團會指定去真區度開,但三國就冇真區...

問題2:設交流區既話,版主可以將部份比較有意義既英雄玩法整理曬入同一個貼度再置頂

問題3:事實上真係有好多同係由其他論壇轉貼過黎(尤其是kyo果d真係好多),
          唔想vlan好似變到冇人識寫發原創貼咁,仲要有好多轉貼既內容係好冇意義既,
          如果轉貼希望盡量要會員轉貼一d真正實用既貼,而唔係轉貼人地既問題或討論等等

問題4:發貼有2積分,但回覆就冇積分唔太公平,
           有時d人發貼問d問完又問既問題,又唔搵舊文
           之後d人發貼有時又得果一兩行字就話係心德
           反而有時回覆果d人打既野仲詳細同實用過發貼者

我見立哥舉出d問題好有意義,故此發表下意見

引用:
原帖由 eric1391 於 2007-2-11 08:52 發表
4項都好同意~
發表下d意見先:
問題1:三國約打團戰時,部份團會指定去真區度開,但三國就冇真區...

問題2:設交流區既話,版主可以將部份比較有意義既英雄玩法整理曬入同一個貼度再置頂

問題3:事實上真係有好多同係由其 ...
其實如果兩樣都唔加呢!!!???

咁樣可以增加佢地自創帖...

如有意思...問得好..心得講得好

就有分加!!!???

咁樣可以做成更多人自創 ...

又唔會亂發帖..
| LoSeR | ToM

立哥終於番黎

但vLan管理團隊唔多,如果回復加分,我驚唔夠人處理呃post情況...............

第三點絕對支持,其他無意見

回复加分,這個提議頂好。好的論壇應該讓會員自髮形成不呃post的情況,而不是有人呃post再去處理。有的時候“愈禁愈倡”,嚴厲的管理不一定能換來真正的好結果~~
    加強管理;這一點也好極,不過要等到論壇進入良好週轉時纔可能真正實施,要不然的話很多時候就會髮生靈活處理、區別對待的情況~
    問題2:(信長/三國) 英雄介紹 呢區是否較為浪費?
建意:可將此區列作交流區,交流不同心得,所有清楚簡潔原創文章一律高度受讚揚,並支持論壇發展路向
完全同意~

我虛弱所以我強大

第1項
見好多真三既玩家都盼望左好耐  
不過一直說要玩家數目要達到一定水平先開..  可以開  對真三玩家黎講一定係好事

第2,3項
需要版主配合  暫時信長區應該未可以配合到  

第4項
若回覆+積分
我會建議某些區域不列入其中  例如吹水區  

歡迎立哥提出既問題  可以比大家研究下
輸嬴也是LoSeR-不過失敗者是為勝利而生的

Sorry..而家先訓醒

答:eric1391
因為信長&三國文章種類繁多,如果將心得集中處理較為方便,特別係轉貼方面

解答sweetom問題
每一個人有好多論壇積分係冇意思,積分反意變得虛偽,而且
特別係發貼方面,馬虎了事一句起兩句止,並冇在該貼回覆只係
呃完分就走,如果內容方面充實有意思,真正切合討論需要,版主
或資格會員都可加分

回應:冰热海风
加強管理方面,各版主可互相幫忙,因某些區域較多文章,管理唔一定要
嚴厲,需要減少不要衝突就可以

回應:SmileBoy
第一項應該唔太難,三國有兩個區各平分為非真&真,再慢慢吸引人流
第二,三項都應該唔太難,只係需要多花時間處理而家既貼,之後處理亦較輕鬆

建意:發貼可取得1積分或0積分,回覆如以住一樣加1積分,可減少濫發情況並打擊灌水者
好像錯了
回覆只有一元,冇一積分

引用:
原帖由 高達貓 於 2007-2-11 18:13 發表

好像錯了
回覆只有一元,冇一積分 ...
以住回覆同樣有加分優惠時間...

回覆又變回加1積分... =_=
當初回覆加1分,好像因為有人水帖而取消吧!?
現在因為濫發帖而改回回覆加1分.....真的可以改善嗎?

要d人上來令bbs熱鬧 ,又要佢地唔好濫發.....  
(腦袋 散熱中)

目前,,論壇積分制度.同分開處理禁止 mh 都不會改變

個中原因..請大家認真思量..不要只看眼前

雖然而家呃post既人唔係咁多,但對於有貢獻論壇的人存在不公平,
可能未必有需要改動,另外我希望係獎懲執行嚴緊少少

引用:
原帖由 立哥 於 2007-2-12 19:23 發表
雖然而家呃post既人唔係咁多,但對於有貢獻論壇的人存在不公平,
呢個問題我都同意 . 為何立哥不回來處理呢?

引用:
原帖由 立哥 於 2007-2-12 19:23 發表
那次我很嚴緊去進行扣分洗版..

可惜
| LoSeR | ToM

引用:
原帖由 於 2007-2-12 23:44 發表

呢個問題我都同意 . 為何立哥不回來處理呢?
工作為重...
引用:
原帖由 sweetom 於 2007-2-13 11:13 發表

那次我很嚴緊去進行扣分洗版..

可惜
可以關post,如果貼既內容好差先再決定扣唔扣分

23 12
發新話題