發新話題

信長盃III 現接受報名 (已經截止)

[Close]
引用:
原帖由 Misuki 於 2009-6-8 07:01 發表
原來我個post發完都係一直嘈落去..

果然我既力量很細很細. 懶得再發文了

不過真係很唔appreciate 呢種風氣..哭

當然網絡世界真係好反映到現實,

很多真小人 自私鬼.. 都在網絡世界睇得最清楚

但真正能處到事情 ...
經過你這番說話 我覺得很有道理喔- -
很多真小人 自私鬼.. 真的很多
我都係 真小人 自私鬼...
你既力量吾細的.. 現在起碼吸引到我
好了 我都懶得再發文了
人無千日好 花無百日紅

引用:
原帖由 天下為|神 於 2009-6-8 07:05 發表

經過你這番說話 我覺得很有道理喔- -
很多真小人 自私鬼.. 真的很多
我都係 真小人 自私鬼...
你既力量吾細的.. 現在起碼吸引到我
好了 我都懶得再發文了 ...
當然一個團隊成不成功不只在於比賽有沒有得到排名

而係該團成員既品行同言論

當然如果S版係好玩 自然很多團效發去玩

而不是靠"煩功" 去叫人玩

"桃李無言下自成溪"

當然我都很支持S版. 因為S版越改越似14版
生於斯 玩於斯
香港信長冠軍級隊伍盡在VLAN

一定要夠16隊 我吾要玩112b   仲有希望吾好同自己油撞線 因為佢地會輸得好慘
豬GC:LeNy-BaO.
[img][/img]

正等待15 號ga結果

引用:
原帖由 Misuki 於 2009-6-8 07:19 發表

"桃李無言下自成溪"

當然我都很支持S版. 因為S版越改越似14版 ...
喔... 明白了....
謝謝      
人無千日好 花無百日紅

回復 170# 的帖子

一同參與這次比賽好了
有實力的話s版/11.2b都唔會差別很大
只小對於11.2b團公平
s版輸了既借口都消除了
希望新版比賽成功
目前只差5隊

引用:
原帖由 冰島﹏SimoN 於 2009-6-8 19:18 發表
一同參與這次比賽好了
s版輸了既借口都消除了
希望新版比賽成功
目前只差5隊
嗯....               
人無千日好 花無百日紅

引用:
原帖由 冰島﹏SimoN 於 2009-6-8 19:18 發表
一同參與這次比賽好了
s版輸了既借口都消除了
希望新版比賽成功
目前只差5隊
如果你真係想成攻
希望你支持下新版 行動 玩下比賽=.=
反正吾洗錢 玩下都冇所謂吧
[img][/img]

回復 173# 的帖子

新版我沒有隊友
加上我路人都比人sm

隊友一號出場
-3 招人組隊

睇曬前面咁多篇發言,
領悟到的真多=]
以下是我總結看完後的心聲:
睇之前,我個FD問我打唔打信長盃。。
佢問完之後,都有點心思想同咁多位信長玩家比賽一下。
見到VLAN話搞14。4B4。。我個陣呆左。。
心諗:E+入面閎玩家絕大部分人都係玩緊11。2B喎。。
前日我細佬同我講話VLAN話唔夠16隊報名就搞11。2B,
個陣我都開心左既。。
跟住我先去D論壇到DL 14。4B4黎單機玩下。
14。4B4比我既第1個感覺係:
一定唔會悶啦。。。我都即刻同班FD講話我覺得玩新版唔會悶。
我諗,如果15號個結果係搞新版既,
我都會試下叫我班FD一齊練新版=]
但係講真個句。。係VLAN根本唔會練到。。
除非有齊10個FD好似團練咁。。
其實係VLAN搞比賽,係咪應該反映番當時VLAN個情況?
雖然,我都知道要一隻GAME進步,係要不斷推陳出新。。
但係,我地係咪應該諗番我地打機係為左D咩?
我諗係享受個種成班人一齊玩大家心儀既GAME,
就好似去動漫節咁,感受下個種與志同道合既人一齊既FEEL,
就好似參加學校陸運會咁,成班人同自己D FD打氣=]
路人團既支持,都係個種遊戲進步既動力。。都唔一定下下要講咩強團正團既。。。
要一個地方成功(VLAN),就係要當中既玩家一同支持(我地)。
其實前面講既"進步"&"退步",
都只不過係字面上既假象。。標籤黎姐。。。
具體D講,如果E+11。2B綠優一開始個名係13。1C。。明啦。
"生/玩於廝,長於廝"呢句真係好好,我睇完之後好有感觸=]
我係第1屆信長盃就有參加。。第2個陣係F5會考,冇時間。。
E+差唔多考完,重新接觸番呢隻GAME,
個感覺都係:不錯的遊戲=]
或許我還有很多道理係唔知道,
但係我可以肯定既係,講粗口係唔岩既行為。。。
管理員都有花心思係阻止粗口出街,"不雅用語",THX=]
另外呢,用咩版比賽,說到底都係想自己既實力可以發揮得最好,希望增加獲勝既機會。
其實,我地到E+咁大個,都明白到點解要放低勝負啦。
將勝負看得太重,可能讓你獲得勝利,但有得必有失。。。
打機好勁有咩用?唔通真係為左我個FD比第2個FD個句"你已征服了全世界"咩。。
我地一定要諗番我地打機既真正目的!!!
再者,LAG/DELAY既問題。
我記得第1屆個陣,我自己係係屋企玩。
個陣網絡有D問題,有點LAG。。LAG就是直接影響實力既發揮吧。。
個結果係第1場就輸左。。之後有個同學"唔係平時一齊玩開"就話我地廢。。
以後唔同我地玩。。。我覺得呢種朋友根本唔值得交往。。
雖然我第1場就輸左,但係我得到一個遠離損友的結果=]
E+自己開場玩多(0DELAY既感覺好爽),和記100M,都會有人撞線既。。
但係,如果係咁有心想WIN既,我諗都會約埋成班一齊落網吧連機玩啦。。
LAG/DELAY既問題根本就唔係重要既考慮。。
假如你又要0DELAY,又要唔洗錢,又要合自己心意既比賽版本。。。等等,
咁我覺得就真係自己私D啦。。。
上面既說話就係我強調各人都有自己打機既目的,為它們作出取捨。
HAHA=] E+3:06,她生日=]
答應了她要早一點睡=] 大家都唔好過份沉迷打機呀!! =]
我打機就係為左開心=]

依家好多呢d朋友=.= 輸左都係怪隊友嫁啦...
好彩我同d fd落網吧打機.. 佢地係甘叫我教佢玩
我見其他吾係太勁果d... 係甘俾我d fd嘈-,-
我心諗... 我都未嘈啦.. 你嘈,, 我都會教下佢地
依家仲教緊4個徒弟 (徒弟會嘈佢地嫁.吾係吾會進步)
係團入面 我都會嘈.. 不過只係想佢地好姐^^  
不過我吾係甘like d朋友 輸左怪隊友.
我覺得係好自私既行為..
至於版本方面.. 我沒有話題..
因為之前既事
吾想講太多啦   
人無千日好 花無百日紅

引用:
原帖由 Misuki 於 2009-6-8 07:19 發表

"桃李無言下自成溪"

當然我都很支持S版. 因為S版越改越似14版 ...
舊版點改都係舊   似都無用

試下接觸新版啦=.= 講真 我一開始都接受吾到 可惜個on[]團長要轉新版團
甘樣慢慢就接受左 仲有新版d技能好多樣化 打團組合右多右新 幾正咖 試下玩吧
[img][/img]

強烈反對11版
支持14版 or s版
不過s版本人就應該不會參與了
Please forgive my coolness
because I am a loser.

發新話題