發新話題

棄保問題集中探討

[Close]
引用:
原帖由 Crimson_p 於 2009-9-14 19:20 發表

你說的言之有理

不用理我表情符號
crimson
u go to diving na
kai b
come vlan 5g do wt7

不棄保 比較好..
最好就3場2勝
第3場就較快完場果邊選 織田/聯合

引用:
原帖由 無敵黃戰士 於 2009-9-14 19:44 發表
不棄保 比較好..
最好就3場2勝
第3場就較快完場果邊選 織田/聯合
+1              

假如, 第三場才有棄保, 大家認為怎樣 ?

可以報名了沒= =

引用:
原帖由 Server2007 於 2009-9-15 07:09 發表
假如, 第三場才有棄保, 大家認為怎樣 ?
棄保只會更令聯合軍(快攻)佔優
最好唔好喇

引用:
原帖由 花公子 於 2009-9-15 12:06 發表

棄保只會更令聯合軍(快攻)佔優
最好唔好喇
田軍棄一is gd

引用:
原帖由 MinG. 於 2009-9-15 12:12 發表

田軍棄一is gd
唔棄is gd  打3場2win制

1場過太易g9g            

支持5棄1保
可以把成個對戰D英場場不同
各有各佩合
令比賽更精彩

引用:
原帖由 生神仙 於 2009-9-16 06:46 發表
支持5棄1保
可以把成個對戰D英場場不同
各有各佩合
令比賽更精彩
一d都唔覺112b 出棄保會有精彩既情況出現

全部v英..

顯示11.2b特色

不支持棄保...
唔使棄保最刺激

我個人黎睇.11.2b地圖係平衡方面仲末係做得最好.期實我角得下軍2控場真係有一個較大既幫助比起上軍..我個人支持棄保.我地經常發現團戰果陣11.2b既陣我地通常既陣都係果d.3主2法.2主3法咁樣.我角得棄保係唔錯既.我個人認為係棄3.保1.呢個會比較好因為我角得11.2b有好多冷門陣都係勁.以前好小人會諗到5毒陣.因為好多人都俾槍神果d英令到好多人目光唔夠遠視.我地好多時間會將槍神.直江.毛毛.武田.果心.呢d陣叫做正常陣.呢個係好多人既認為.因為大家都知道呢d陣既實力.講完上末d野好似無咩關係咁.但期實.我話棄保好既地方係.我地玩信長唔係話要玩死幾個陣.如果因為棄保你話唔公平既話我.我認為原因都係呢幾個.1.我平時打團練開果幾隻英俾人地棄左搞到我發揮唔到好唔公平.但係咁諗對方都係呢d有呢個問題.我地點樣可以針到棄人地保自己既方法先係令到個地圖更加平衡.因為我之前講11.2b唔係完全平衡.如果因為俾人棄左幾隻你既團英.你就輸既話咁証明你實力唔夠.我相信玩信唔係就得果幾隻英既..講返唔平衡既地方.有d英我認為真係有d勁左.我全力支持呢個棄保制...
只是個人意見.如有得罪.請不要出言攻擊

應該先弄清楚棄保真正的目的是什麼

應該是多元化英雄 不想每場都舊英一推  先說棄5保一 織田方能達成多元化英雄

但聯合方似乎還未達到這個效果

(原因英雄能多選擇 比喻你棄掉對方一隻主力 還有好幾選擇 但織田方不適用)

棄三保一也只是解決了5棄一保少量平均問題 英雄仍然每次一樣 多元化效果也看不見

我讚同 棄十保一 不保也可. 因為真正能另所有常出陣的英雄也棄掉 不能再使用

那要看新英的表現了  棄十多元化也能乎合 . 平均方面也似乎每邊未見光英雄也差不多

我提出既係棄十. 當然不棄保也好!

發新話題