發新話題

2007年3月份 VIP 名單

[Close]
引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-3-5 22:37 發表
平心靜氣也可以罵別人 (帶有責備的意思已經是罵了)
理性的罵戰 不會妨礙討論的
反之 能夠促進討論
因為有理地指出別人的錯處 再加以責備 能夠使別人更加需要辯護

平心靜氣, 有時別人會覺得事情不重要 大多可以不理 ...
答問大會中的對答不可以算是罵戰
因為有人在中間控制兩人言語上的語氣和用詞
而且兩個侯選人只是用不同的方式對答  沒有直接攻擊
而你說討論要加以責備這個point我不能認同
因為當你討論時會加以責備的話即是你已經肯定的而且是絕對地否定了另一方的可能性
那根本就不是討論   只是在否定別人而已

失敗者的幽靈團員

引用:
原帖由 Saghk00496 於 2007-3-5 22:49 發表

答問大會中的對答不可以算是罵戰
因為有人在中間控制兩人言語上的語氣和用詞
而且兩個侯選人只是用不同的方式對答  沒有直接攻擊
而你說討論要加以責備這個point我不能認同
因為當你討論時會加以責備的話即是你已經 ...
當佢明白果時佢就成功的了._.

引用:
原帖由 審判者 於 2007-3-5 22:53 發表

當佢明白果時佢就成功的了._.
但要等到幾時呢

失敗者的幽靈團員

例子:

梁說: 「曾最決斷係清鐘樓 曾冇一樣野成功, 最決斷係清鐘樓」

梁說: 「西九失敗係單一招標, 曾冇反省過。」

p.s. 嘗試去否定別人 才能慢慢了解真理的所在

中國歷代傳統文化也太尊重前人的思想 使變得古舊 進步得很慢

引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-3-5 23:05 發表
例子:

梁說: 「曾最決斷係清鐘樓 曾冇一樣野成功, 最決斷係清鐘樓」

梁說: 「西九失敗係單一招標, 曾冇反省過。」
西九失敗係就係有d問題

清鐘樓完全冇問題喎._.

你要知之前都有咨詢公眾(起碼有部分人知先)
等到佢要拆先黎阻住清拆~點睇都係果部分人有問題~
而且~唔拆問題仲大~浪廢錢唔在講~連計劃好要起既野都要推遲起~

最後一點:不要將自己認為對的加到別人身上~你的看法絕對不會與人一樣._.

引用:
最後一點:不要將自己認為對的加到別人身上~你的看法絕對不會與人一樣._.
就是這樣才值得拎出黎討論
否則討論有何意義?
自己顧自己已經足夠了?

p.s. 拆鐘樓無論是否有問題 梁也帶有責怪的語氣

引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-3-5 23:18 發表
就是這樣才值得拎超黎討論
否則討論有何意義?
自己顧自己已經足夠了?
觀點與角度啦=_=
有時唔好太執著~

我又有份

大家都繼續努力吧

可惡,又落第了。 難道我相中的女生不夠吸引麼

引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-3-5 21:28 發表
冇計啦
sweetom 同 張仲良 都同我反左面
其他版主/管理員都唔多推薦vip的
而且我只活躍在信長區,常見問題 & 用戶建議區,論壇事務 & 版主申請 +用戶申訴區

p.s. 我所推崇的是有道理的罵戰 不是盲目對罵 ...
請你不要做不成vip

已把所有責任送晒比  我 同 良兄

更想講多次..希望你唔好覺得自己永遠係對吧

還有的是活躍係邊區都無關係~

ps:我所推崇的是識認錯既人 不是盲目對錯既事去說成對
| LoSeR | ToM

引用:
原帖由 arlok 於 2007-3-6 03:09 發表
可惡,又落第了。 難道我相中的女生不夠吸引麼
同是天涯淪落人,在這傷心者信道上同行

下?????????

有我個名?????????

係咪幻覺來????????

我咩都冇做過咁都做到vip??????????

係咪同我講緊笑??????????

睇黎我真係要check下自己....

http://www.spectrum-hk.com/earlypsychosis.htm

引用:
原帖由 sweetom 於 2007-3-6 06:31 發表
請你不要做不成vip
已把所有責任送晒比  我 同 良兄
可能你誤會了
我並沒有推責任落你同張仲良
「其他版主/管理員都唔多推薦vip的」又是你的責任了? 何以見得? 可以說是其他人的問題
「而且我只活躍在信長區,常見問題 & 用戶建議區,論壇事務 & 版主申請 +用戶申訴區」
是講緊我的問題 關你咩事?
請你三思而後行

引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-3-6 15:58 發表
可能你誤會了
我並沒有推哂責任落你同張仲良
「其他版主/管理員都唔多推薦vip的」又是你的責任了? 何以見得? 可以說是其他人的問題
「而且我只活躍在信長區,常見問題 & 用戶建議區,論壇事務 & 版主申請 +用戶 ...
誤會不誤會..

你自己心知肚明吧^^!
| LoSeR | ToM

引用:
原帖由 sweetom 於 2007-3-6 16:02 發表

誤會不誤會..

你自己心知肚明吧^^!
唉 你這人明顯錯了也不認

不認又沒理據去證明自己是對的

p.s. 奉勸你 看帖時俾d心機 我見你經常打錯字

發新話題