發新話題

2007年3月份 VIP 名單

[Close]
引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-3-5 21:28 發表
冇計啦
sweetom 同 張仲良 都同我反左面
其他版主/管理員都唔多推薦vip的
而且我只活躍在信長區,常見問題 & 用戶建議區,論壇事務 & 版主申請 +用戶申訴區

p.s. 我所推崇的是有道理的罵戰 不是盲目對罵 ...
選vip有點怪怪-.-''

有些人不是經常上的啊

也能做到喔@_@'''

發表的文章又是多

多是沒用吧

要多和有用@_@'''這樣的VIP才實至名X 呢@_@

唉..  你知唔知大把人批評梁只係針鋒相對加上答覆太空泛?

我諗你講極都唔會明  你只係識搵一d極端或比較例外既例子黎引證自己係岩
永遠唔會反思一下自己既謬誤..  所以咪永遠會有更多既人唔認同你

另外希望你質疑人之前先質疑一下自己  要三思而後行既人係你  你尊重人  人先會尊重你..
輸嬴也是LoSeR-不過失敗者是為勝利而生的

引用:
原帖由 SmileBoy 於 2007-3-6 17:05 發表
唉..  你知唔知大把人批評梁只係針鋒相對加上答覆太空泛?

我諗你講極都唔會明  你只係識搵一d極端或比較例外既例子黎引證自己係岩
永遠唔會反思一下自己既謬誤..  所以咪永遠會有更多既人唔認同你

另外希望你質疑 ...
我希望你能夠給予一些理據

若果沒理據 怎能夠質疑我是否「謬誤」?

經常用「根本」這些主觀的詞語 怎能夠令人信服?

p.s. 梁家傑空唔空泛好像對罵戰是否對無關 希望你能夠解釋
重點是 他們對「兩人對罵」沒有覺得有問題

唔係乜都需要理據..  朋友  
我正正係叫你反思下自己既謬誤  如果你認為無  咪可以唔洗思考有冇  更加唔需要反思

況且我都冇諗過要說服你  唔想再引發更多的無謂回覆

引用:
原帖由 SmileBoy 於 2007-3-6 17:25 發表
唔係乜都需要理據..  朋友  
我正正係叫你反思下自己既謬誤  如果你認為無  咪可以唔洗思考有冇  更加唔需要反思

況且我都冇諗過要說服你  唔想再引發更多的無謂回覆 ...
那謬誤指甚麼?哪件事?

我對自己的意見當然曾有質疑

但是要有了結果後才知是否「謬誤」

知道那是謬誤後還需要重新質疑??

p.s.沒基本因素支持的叫做「吹水」 對討論毫無作用 其實不應該理會 (是曹仁超常說的)
既然是討論 就應該提出一些理據

引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-3-6 17:26 發表
那謬誤指甚麼?
唔識解就要查字典    我唔想再係呢個帖度回了..

討論之間針鋒相對  根本就扣分了..  何況罵戰?  要明白討論的意義

引用:
原帖由 SmileBoy 於 2007-3-6 17:29 發表

唔識解就要查字典    我唔想再係呢個帖度回了..

討論之間針鋒相對  根本就扣分了..  何況罵戰?  要明白討論的意義
你誤會了我是問你指哪件事 指甚麼 不是問你意思

p.s. 又是一個主觀性很重的「根本」
(雖然不太明扣甚麼分 但我係咪可以話「討論之間針鋒相對 根本就應該加分 何況罵戰?」)

引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-3-6 17:32 發表
你誤會了我是問你指哪件事 指甚麼 不是問你意思

p.s. 又是一個主觀性很重的「根本」
我個人認為你自己感覺太強-.-
客觀少少睇會好d

今次冇我份
新年太忙..冇計
冇得3連....
下次實有我既
LaZy~~~ ~

thx
冇得做vip了
針對的人比之前小左好多

引用:
原帖由 FlyerFei 於 2007-3-5 22:33 發表

我................只希望你唔好整日唔睇版規灌水
而家我無la

引用:
原帖由 高達貓 於 2007-3-6 19:57 發表
thx
冇得做vip了
針對的人比之前小左好多
你做唔做vip都唔關事-_-
你行為方面先係俾人針對既原因

我只會多謝良哥

其實 vip有何特別-o-?
我入ser好似仲難左

另外 回一回死神的
死神之前的發言中 雖沒有正面講明
但「因為與板主有隙而沒有被提名vip」
這個理由 表面上是責怪自己人品
實際上會令看者感到 是板主小氣 記仇等等
雖然你本意未必如此
但用字語氣方面可以再平和dd…

還有
在字面上的爭執並無意義
每個人對每個字的解釋都有所不同
不能就為一個字詞的解釋而將整個問題淹沒

或者你性格本就較為尖銳一點
但過於尖銳 傷人傷己
嘗試不要針鋒相對 或者對人對己都會好點

ps:我只是勸交的

不容哭泣
  不容敗陣
    強打精神
      燃盡血肉