發新話題

今次信長盃4-入來討論

[Close]
引用:
原帖由 RaPisT_Dave 於 2009-10-24 14:09 發表

你睇你張相就知答案
你狂抽水wo

回復 185# 的帖子

勝者為王, 敗者為寇係一種道理, 但引用名言唔一定代表有說服力既
唔小心用錯左, 比人一種亂拋書包, 弄巧反拙既愚昧感覺就唔好啦
以你既理論, 我怕以單挑黎計~你係論壇可以禁言了

我只係針對言論發言, 唔好再講咩我對你過去清唔清楚啦
同埋以你帶領既12星時期已經頻頻請槍, 你依家咩品唔知啦 以前就真係
例子:第3屆官盃決賽請No.團代打輸左既笑話
我行我素

引用:
原帖由 dian__bee 於 2009-10-24 14:24 發表

你狂抽水wo
只限星期六 日 ~~~~~~~~~做野去

引用:
原帖由 Negligible_guy 於 2009-10-24 16:42 發表
勝者為王, 敗者為寇係一種道理, 但引用名言唔一定代表有說服力既
唔小心用錯左, 比人一種亂拋書包, 弄巧反拙既愚昧感覺就唔好啦
以你既理論, 我怕以單挑黎計~你係論壇可以禁言了

我只係針對言論發言,  ...
又學到野了  原來沒資格跟令別人不能發言的意思相同

我一定會十卜你既,最愛信長...

今屆黑馬應該隱佔多數

引用:
原帖由 ζκ煙尉×少 於 2009-10-24 16:53 發表
我一定會十卜你既,最愛信長...
鞋油強大

引用:
原帖由 Negligible_guy 於 2009-10-24 16:42 發表
以你既理論,  

我只係針對言論發言,  ...
利益申請先,我都係針對你無知先出聲,唔係想同星願拉咩關係
你唔係以為就咁講句亂拋書包,弄巧成拙就可以草草帶過勝者為王呢個論點嘛?
事實上,歷史上從來都係勝者一方先係強者,你可以改變呢個顛簸不變既論理咩?
仲有,我怕以單挑黎計~你係論壇可以禁言了<----冇前因,冇後果,前後又冇關係,都唔明點解你可以將2句野連接一齊
定係你仲未知自己錯咩?
唔好以為亂咁講d四字成語出來就好似好有說明力,其實你講野真係冇重點冇內容
都係d不入流既說法,弄巧成拙,勝者為王, 敗者為寇足以弄巧成拙咩?__?
最多咪亂用引證,何以去到拙?
仲有,當你唔了解一個人個時,你亂咁去批評人地,可以話係誣蔑人地,當你去清楚左件事既來龍去脈,先再比你自己既愚見
你或者覺得我打擊你言論自由,但同時你都係緋謗緊人地既人格,相比之下,邊樣嚴重d?

引用:
原帖由 kei123 於 2009-10-25 00:02 發表

利益申請先,我都係針對你無知先出聲,唔係想同星願拉咩關係
你唔係以為就咁講句亂拋書包,弄巧成拙就可以草草帶過勝者為王呢個論點嘛?
事實上,歷史上從來都係勝者一方先係強者,你可以改變呢個顛簸不變既論理咩?
仲有, ...
打擊言論自
神手花b
Rs-h0w[R]y0u 醉`
"Have you seen my bear Tibbers?"

幾點啦

1.我無話過勝者為王呢個論點係錯, 亦無意改變
你之所以誤解係因為我講左~ "如果用錯名言"
但我指既係"使用方法錯誤", 而非名言本身錯誤

2.#185話"勝者為王.敗者為寇 你點批評.  我都覺你無資格"
敗者無資格批評人, 而我認為係論壇上有為數不少既人實力係佢之上
再加以誇張修飾~ 佢係論壇上可以禁言發止了 ^^
或者你會話無資格批評唔等於唔可以講野, 呢層我就唔回啦
如果你同#199一樣有同一誤解, 可能我講得唔夠清楚 你可以理解為"佢被禁言"

3.指佢亂用引證, 本想達到說服目的, 但枉費心機

4. 要了解, (可能仲要為為王)先可以批評人地, 唔係又誣蔑又誹謗
而且清楚左事件來龍去脈先可以比自己既愚見
我就無興趣了解你既發言觀念啦~
而我今次係就流星_k既實力, 同佢既言論發表意見
我行我素

支持樹基 ..
gd??

不過認真講句

希望你唔好告我誹謗啦
我行我素

又要威 又要人唔好告  
我地咁得閒告你?
你實力係唔係佢之上?
唔係你又加把咀落黎做乜?
人地過去既事你知唔知係點先?
做過乜你知唔知係點先?
名言唔一定有說服力  唔通你個d廢話有說服力? 可笑

引用:
原帖由 Negligible_guy 於 2009-10-25 00:54 發表
幾點啦

1.我無話過勝者為王呢個論點係錯, 亦無意改變
你之所以誤解係因為我講左~ "如果用錯名言"
但我指既係"使用方法錯誤", 而非名言本身錯誤

2.#185話"勝者為王.敗者為寇 你點批評.  我都覺你無資格"
敗者無資格 ...
我覺得佢呢句加強佢既說服力,用得恰當好處wo
唔通你搵到更好既句子去強說明
而第2點我只係強調呢句既事實,如果你話好多人實力係佢之上,咁何必要你勞心來指出佢廢?__?
好講唔好聽,等你識欣賞佢先批評佢啦
仲有,你個d係語不達意,唔係誇張手法,前因不對後果,沒有原來既意思,何來有誇張既意思?
我覺得你係唔明句野先覺得佢亂用,(唔係講你無言讀得書少)
最後,我都係針對你唔成熟既思想,唔代表任何立場

係佢自以為神, 一句勝者為王,敗者為寇, 就以為人地會淆佢姐

我怕打到佢自卑

----------------------------------------------------------------------------------------

以免連post, 係度編輯啦

#209 一句簡單名言, 你可以質疑我唔識解, 然後仲括住個"唔係講你無言讀得書少"
應該打錯字啦, 但意思明白既
你呢個咁..既想法... 真係汗顏得同某人有得fight

其實#205已經講得好清楚
阿流星_k會員強調勝者為王, 我咪回應指出下, 天上有天, 人外有人囉
佢同我都未打過, 邊個係王都未知啦
我就認為佢個人實力一般, 見佢咁自大先黎擦下鞋姐
有d被掩藏既事實, 大家唔好意思出聲
最新實力參考 讓我打敗你vs nif既比賽

我行我素

發新話題