58 1234
發新話題

總結

[Close]

總結

經過一晚既vlan之亂戰
龍大給了我們一個蠻合理的交代(個人睇法)
事件總算暫時安寧

整件事的始作俑者矛頭直指香煙
他們完全輸不起比賽
先請流星k等人做槍在前
輸了舉報對手也請槍在後
而且還正義凜然地說得振振有詞
導致管理員也得著手調查
取消幾隊參賽資格以殺一警百
結果惹來不少會員的反對聲音
亦有人仿效香煙的「拉人落水」要求無辜的星願2軍取消資格

事實上管理員的做法不無道理
不過會員的反對亦有其合理原因
以致整個版的人也有情緒波動
不少人開始批評、反駁、甚至挑戰管理員的做法
這一串串的事情導致關貼、刪貼、扣分、封acc、封ip等一貫vlan做法
亦惹來會員進一步的行動

這次爭拗雙方也各執一詞
很難去判定誰是誰非
但相信誰也希望最後這次不愉快的事能和平解決
法律也不外乎人情
昨天除了一些明顯的搞事分子以外
希望管理員可額外處理
回復一些只因事件而被扣分、封acc、封ip的玩家
這不但可以減少會員的不滿
也能令vlan平台多一點有實力玩家
更能看到管理員之胸襟
此舉不作先例
只是為了讓大家得到滿意的結果

P.S.(一):五殤而家招香煙滅團戰,JBOY講左唔再做槍手,想問流星K會唔會做槍手呢?五殤今次已經唔會請槍,應該話佢地既實力打香煙根本唔需要請槍,如果香煙接滅團戰係咪承諾唔請槍呢?一或要黎一場請槍式滅團戰?

P.S.(二):我十分不滿那位超級版主死肥老蕭,而家既情況根本係天怒人怨,你仲開個咁既帖出黎係咪想激起公憤,民眾最討厭既就係你呢d用權力去企圖操控事情既人。我唔理你你係其他版做到點有聲有色,你空降過黎呢度唔知頭唔知路就亂咁搞,係咪想增加更多會員對vlan既厭惡程度!名已經衰過人,政治又唔識,連字都唔識多隻,係「咎」由自取唔係「疚」由自取,無人會因為受到你既制裁而內「疚」架,身為中國人連中文字都學唔好簡直就係恥辱。叫龍大落台果d根本就智障,正如alan所言,vlan係龍大寫出黎,係佢苦心經營左好耐既成果,搞比賽本來就係一塊豬頭骨,做得好冇人讚,做唔好俾人彈,況且佢出到黎都係講道理,唔會用d乜野權力同你傾;相對起上黎個個嬲到火到咁既程度,搵人祭旗隨時會叫你個超級版主落台,就算管理員保得住你,之後你都只會成為過街老鼠。做野之前用下腦啦,有時做得多唔代表好架。

P.S.(三):萬事以和為貴

講得好
拿星 d ac全部變晒做乞e仔

萬事以和為貴

引用:
原帖由 IS.英雄 於 2009-10-27 14:04 發表
事件總算暫時安寧

他們完全輸不起比賽
先請流星k等人做槍在前
輸了舉報對手也請槍在後
...
but雙方第一場已經請左槍
唔可以話晒香煙錯
個人認為兩邊都錯
(兩邊都有請槍)

引用:
原帖由 暉﹏。〉 於 2009-10-27 14:10 發表
萬事以和為貴
以和為貴  遲早黑米
信長影片大全
http://ffwf.angelnokiss.0lx.net/forumdisplay.php?fid=44

英雄呀

回復 4# 的帖子

咁佢地請槍輸左都吾應該拖人落水掛?!
請槍輸左就拖人落水?!呢種行為我覺得好吾要得囉...贏左就當冇事發生過?!
咁點解你地話nif d人做槍手so要取應該消資格...
而流星_k等人就冇事?!
佢流星_k個ac的確系星願呢個團隊...
而且龍大親自講過,代槍的人所屬團隊都要取消資格...
如果要取消nif,我認為要取消埋星願才能服眾

雖然我都知星願2軍是無辜,但如果龍大要取消nif,也應該取消埋星願...
吾系我覺得對nif等團好吾公平

be豬-3-

我想入5殤參戰   :'(
**********內容含有sm成份**********

引用:
原帖由 IS.英雄 於 2009-10-27 14:04 發表
事件總算暫時安寧

他們完全輸不起比賽
先請流星k等人做槍在前
輸了舉報對手也請槍在後
...
如果你真係想以和為貴,根本就唔會咁講嘢啦,令我好懷疑你用心,我執法主要係針對各位大佬粗言穢語,

根本無意阻止各位發洩,多謝你更正我用錯字,我會檢討,但希望你地能檢討,小心用詞,,無謂再挑起駡戰......

完;            

引用:
原帖由 SaiBe=] 於 2009-10-27 14:49 發表
咁佢地請槍輸左都吾應該拖人落水掛?!
請槍輸左就拖人落水?!呢種行為我覺得好吾要得囉...贏左就當冇事發生過?!
咁點解你地話nif d人做槍手so要取應該消資格...
而流星_k等人就冇事?!
佢流星_k個ac的確系星願呢個團隊. ...
你想拉星願下馬,請用你既本事
唔係用呢d所謂你認為最正確既手法去做
經過琴日個post, 你講野既重點只有一個
取消我地星願既資格

你話:
雖然我都知星願2軍是無辜,但如果龍大要取消nif,也應該取消埋星願...
吾系我覺得對nif等團好吾公平

你根本想屈上面,咩叫知無辜
無辜 = 都係用番你所謂既做法?
請自重

呢家結果就係

d人想拎頭4

就係呢到借機踢走強隊

咁自己嬴既機會又大一步

係咪呀各位^^??

引用:
原帖由 EasY_gOinG 於 2009-10-27 16:23 發表
呢家結果就係

d人想拎頭4

就係呢到借機踢走強隊

咁自己嬴既機會又大一步

係咪呀各位^^??
我反而覺得咁令頭4會比人笑=.=

引用:
原帖由 死肥老蕭 於 2009-10-27 15:23 發表

如果你真係想以和為貴,根本就唔會咁講嘢啦,令我好懷疑你用心,我執法主要係針對各位大佬粗言穢語,

根本無意阻止各位發洩,多謝你更正我用錯字,我會檢討,但希望你地能檢討,小心用詞,,無謂再挑起駡戰......:handshak ...
罵戰主要不是因為粗口 係因為傾談既內容

引用:
原帖由 LocoRoco_viZ 於 2009-10-27 16:34 發表

罵戰主要不是因為粗口 係因為傾談既內容
粗口你地認為有助事件嗎???

58 1234
發新話題