發新話題

點解唔肯買正版?

[Close]
你問下D大陸人點解出破解LO

理由?所有事都有理由GA咩?
唔好針究一點

引用:
原帖由 qolala 於 2009-11-24 16:18 發表
我屋企連埋條女4個人玩....
條數就係2xx x 4 ... 成千-.-
加上窮困-.-...呢隻game真係值
但左計右計就放棄買正版=.=
放棄四條女實際d喎!我驚你果四條女係翻版女人黎喎!

引用:
原帖由 lau202020 於 2009-11-24 16:22 發表
真搞笑....
隻game唔賺......

如果佢搞到好似online咁...
賺到開行........
一定!!!
pc game既優點就係唔洗買點,同埋少好多小朋友玩,而且畫面比online games好千百萬倍,連線方便[正版]
點可以淪落成online game咁...專呃細路錢??
有d人真係一年買點都買幾千銀...pc game一隻兩百幾三百...玩幾耐都得
去d大型討論區...招fd...開m群,開ts,skyke同人交流,d人成日話pc game係自閉仔先玩,大錯特錯

benny217

唔買e個係因為唔想浪費金錢
上網可以dl到 就得啦... 我就唔想左用錢係game身上啦

有想過我們沒錢的人嗎?~~~~~
MyNameIs

引用:
原帖由 qolala 於 2009-11-24 16:18 發表
我屋企連埋條女4個人玩....
條數就係2xx x 4 ... 成千-.-
加上窮困-.-...呢隻game真係值
但左計右計就放棄買正版=.=
你呢個情況比我都會=.=好合理

引用:
原帖由 wongkc987 於 2009-11-24 16:22 發表
2xx$玩你1年 即是每日1$都唔使
你真識計數

回復 22# 的帖子

1個麵包食你1年 即是每日 1分都唔使=-=

引用:
原帖由 lau202020 於 2009-11-24 16:22 發表
真搞笑....
隻game唔賺......

如果佢搞到好似online咁...
賺到開行........
一定!!!
師兄我唔知你本身係學生定在職
我自己本身做marketing都有關少少電腦野
你所講online game同pc game可以連線完全係兩樣野兩回事
online game本身唔洗錢但你唔買點唔洗勁,變相好多人都會買得比之前更多點數
pc game唔同,買左一隻就係一隻,唔會增加成本
online game只需要一個sever去處理,普通3d遊戲,一個大學生都識得整
但pc game開發要幾多人你知唔知?!需要幾多時間幾多錢你又知唔知??
你見點解online game可以請明星宣傳,而pc game最多都係攪比賽就知咩事
online game賺既錢比pc game大大不同
online game唔洗錢可以join,有d人玩左一兩個月唔捨得就會keep住玩之後買點
pc game唔去網吧的話又唔識隻game根本無可能吸引到人玩
pc game就係pc game點可能攪到online咁?!
pc game可以解破但online game最多只得外掛,咁online game都唔會減少成本不過可能會整死隻game
但pc game完美解破左搵鬼人再買正版
所以你明白點解pc game搵唔到大大大錢就係咁解囉

回復 24# 的帖子

你又知d人玩完破解就唔會買個隻game既正版黎玩?
有d人係試左隻game好唔好,部機跑唔跑到先買的~~
我自己就係試下sims3跑唔跑到先去買嫁...
因為sims2買左番黎先知部機唔得....
MyNameIs

引用:
原帖由 kitkitdas 於 2009-11-24 16:01 發表
呢隻GAME 真係唔值2XX?
破解可以慳番D錢就可以作為理由??
整一隻既GAME 幾十到幾百人都要用唔少時間去整 D人咁辛苦整隻GAME出黎
10個有9個破解版 使用犯法的破解版 有尊重過創作遊戲的人嗎? ...
你有錢唔代理個個都有咁既多於錢出黎買game~~game是提供玩耍不是令你發達的=.=
辛苦點姐~~我地唔買仲有其他人買ga la
佢地d成平又唔係高~~佢講幾多億又點姐~佢轉個頭就賺返數倍啦=.=
有免費既唔要....仲要比錢....我唔會咁on居囉-.-宜家黎個時勢乜q都加價
仲要買多隻game真係好辛苦ga~[嘻嘻]
所以慳得就慳啦~哈哈

引用:
原帖由 qazaqaz123 於 2009-11-24 17:21 發表
你又知d人玩完破解就唔會買個隻game既正版黎玩?
有d人係試左隻game好唔好,部機跑唔跑到先買的~~
我自己就係試下sims3跑唔跑到先去買嫁...
因為sims2買左番黎先知部機唔得.... ...
師兄我的確唔知亦計唔到有幾多人會玩完解破再去買正版
得罪d講句,個個都話解破好玩d心入面好多都係因為錢
唔值得唔捨得或者無,我估唔捨得同無錢既人無論如何都唔會買
唔值得既可能玩完覺得值會比錢買
但你諗真d,假如我而家都玩緊完美解破,同正版一樣無分別
隻game好值得我去玩正版,但而家既我會唔會去買??
我老實咁講我自己就100%唔會囉,買黎做咩??
乜你真係覺得好多人都好似你咁有心玩完解破ok既會去玩正版??
我無話無,我只係覺得呢部份既人只係極極極少數,根本數都數得晒姐

回復 27# 的帖子

原諒小弟之介入...我打PSP GE FF7 係先玩下載 再買正版的說

如果將來 冇破解版,迫住要買正版就唔同講法
而家只可以講,錢同版權尊重之爭辯

又黎一埋謬論
你用正版係你既事
無錯我係用破解版?
so 咁又點 有影響到你?
你開po黎 為左咩呢?
晒你自己係正版?
你講會有人聽咩?
唔該樓主唔好懶正義

發新話題