發新話題

新!L4D1地圖L4D地圖在L4D2玩!!(連L4D1人物model)已更新Add-on DL link

[Close]
請問係唔係會攪到個語音指令"Z"制用唔到嫁?因為我整完玩到,但用唔到個語音指令...

引用:
原帖由 qawsq 於 2010-1-3 16:12 發表
我係正版
咁樣佢d file會唔會比steam ban

我淆淆地又想玩番呀.......
咁我係咪唔洗裝其中既add-one support
因為我地正版有得dl add-one support
你唔講我都睇唔到tim= =
我都想知我地洗唔洗add-on support?

原作者話要裝Add-on , 影響的是地圖 ,
5關人物模組事 , 而我都有少少野有格仔....(只見到一個...)

而修改過的pak01_dir.vpk可能入面有野改錯
已up我果個再修改版

而非官方版的地圖(包括l4d1圖)及人物模組為附加原件一類
理應不會被ban ac

1. 測試左修改版既pak01_dir.vpk, 語音雷逹正常返

2. 試左
~~[ 毫不留情 ]~~ changelevel l4d2_hospital01_apartment
~~[ 死亡機場 ]~~ changelevel l4d2_airport01_greenhouse
~~[ 嗜血豐收 ]~~ changelevel l4d2_farm01_hilltop
玩到既,但係
~~[ 死亡喪鍾 ]~~ changelevel l4d_smalltown01_caves
玩唔到,無依個map........

3. 仲有點先可以玩到
~~[ 速成課程 ]~~ changelevel l4d_garage01_alleys?

我一開場就有個問題~ sever is enforcing for this file : models/infected/charger.mdl..........
有冇得搞?

回復 49# 的帖子

死亡喪鐘的修改版在版連結內的deathtoll_v2.zip , 原作者放錯了
而速成課程就沒有....

但有另一個圖是速成課程的(L4D)
遲D post上來吧

回50#
不清楚是什麼原因....未見過....

點解我放左addon仲有紫黑格仔- -

下載左D場/////真係得架喎
不過唔知點解冇人入....係唔係要果個人都有先可以入架??

引用:
第四部分 : 修改 pak01_dir.vpk  (必要)
到了修改pak01_dir.vpk了
教學就引用舊文吧:http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=176908&extra=page%3D2
若不想搞咁多野,下載已修改好的吧
下載完解壓檔案 , 把內裡的vpk檔案放在Left 4 Dead\left4dead2\內覆蓋即可~ (建議先backup)
已修改好的pak01_dir.vpk(原作者版): 按此下載
                     或
(本人修改版 , 解決語音雷逹問題)
修改版係咪(舊文) link入面o個個?

系咪要自己開ge ser 先可以體到d人物模組而入人地場體唔到? =]

引用:
原帖由 ringochan21 於 2010-1-3 20:21 發表
我一開場就有個問題~ sever is enforcing for this file : models/infected/charger.mdl..........
有冇得搞?
我都有咁既問題,我而家連left4dead2啲場都玩唔到呀

引用:
原帖由 ringochan21 於 2010-1-3 20:21 發表
有冇得搞?
我都係咁喎

上面的我答你吧,只要把版本l4d2升級到2.0.0.5就可以玩到了

另外我想問一問樓主,你 第二部分 : l4d2喪屍       (必要)
                                     記得舊方法的喪屍是又藍又綠的
                                     裝了這個後,問題即可解決~
                                    下載完解壓檔案 , 把內裡的vpk檔案放在LeftDead\left4dead2\addons內即可
下載左放了入去都解決唔到問題,
我d喪屍還是又藍又綠的,可以幫幫我嗎= =其他問題我都能完成了,就是還差這個解決唔到!!!

頭先同fd打試到有兩個map有問題(其他未試哂)
l4d2_hospital05_rooftop 係開始個安全室入面一囉係野就會任務完成,之後就玩唔到
l4d2_farm05_cornfield 打到最尾間屋,按左"準備"等救援果時,當打哂第一轉in coming就無怪出

我做哂咁多個步驟 個天空都仲係紫黑紫黑格仔bor
最後一步果度 我係用下載點三的

發新話題