41 123
發新話題

有d後悔中一至中三無讀過書

[Close]

有d後悔中一至中三無讀過書

今年我中5

最差係英文

我發覺咩科都可以唔洗讀(係中一至中3)

而英文係必需!!!!!!!!!!!!!  希望大家唔好好似我 現家先黎後悔

引用:
原帖由 絆月~cLaSS 於 2010-1-3 01:10 發表
今年我中5

最差係英文

而英文係必需!!!!!!!!!!!!!  希望大家唔好好似我 現家先黎後悔
現在還有時間 ,

加油吧 !
都多得你 , 不知我怎麼報答上帝 .

我今年中四, 依家先醒覺要讀書, 會吾會遲左?

引用:
原帖由 絆月~cLaSS 於 2010-1-3 01:10 AM 發表
今年我中5

最差係英文

因為出黎社會做野,需要既係溝通,

你就算識晒所有野,唔識溝通,有咩用

只要英文好  什麼科唔洗勁都可以中6   

有心追實得既,我英文老師,佢話中五先讀書,e家咪又係做老師

引用:
原帖由 MiYuni 於 2010-1-3 21:50 發表
有心追實得既,我英文老師,佢話中五先讀書,e家咪又係做老師
你老師都落左好多苦功同決心...
下2個禮拜我就考試0..0.. 溫書~~

我就覺係數學係必須先岩  因英文係平時生活中好多時間都可以學到   數學返而唔係  一定要係上堂先學到

其實我都係中一至中三 都好似冇乜點讀過書
尤其係英文  直頭上堂係玩  
我都係去到中四下學期先開始 認真上堂  最後都俾我汁到個 level 3
我相信樓主 e家 努力可能都黎得切

讀英中lo
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

引用:
原帖由 CCK. 於 2010-1-3 01:38 發表
我今年中四, 依家先醒覺要讀書, 會吾會遲左?
你334  先中4 怕咩?
仲有2年半
引用:
原帖由 小惡魔.姬 於 2010-1-3 06:39 發表

因為出黎社會做野,需要既係溝通,

你就算識晒所有野,唔識溝通,有咩用
現實就係現實 識溝通做唔到野冇用
識做野 唔識溝通都可以生存

我唔係好同意上樓的講法@@@@

我認為兩者都係需要並重!!!!!!!缺一也不可

等同沒有風的帆船!!!  要雙提並重!!!!!!相輔相乘

引用:
原帖由 絆月~cLaSS 於 2010-1-3 01:10 發表
今年我中5

最差係英文

講真 英文唔得的話 你學到小5-6就可以 追回自己愛的仲好

咦,原來都有唔少係最後1屆bo(我都係)
我都冇咩點讀
唔係話中1-中3.而家我都冇咩點讀

搵OTHER既興趣。
做其他工,
冇話一定要讀書好叻先搵到野做。
yoyoyoyo

41 123
發新話題