發新話題

Vlan VS 01: 占士哥~多人伺服【已更新】伺服內容 及 2.0.4.8 - 4346

[Close]
我個 16人 VS對抗 SERVER

考慮呢兩日轉上 2008-4079啊

不過現時係 VS 01內

都暫時可以做到終日爆房
(30小時計)

唔知而家 2008多唔多人呢

引用:
原帖由 wongkc987 於 2010-1-15 09:56 發表

其實我尋晚係因為夜返先係開左一陣
王師傅無對手啦, 你個 SERVER 咁齊料

15/1/2010 中午12時22分情況
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

雖然我個人對對抗冇咩興趣,但都支持你幫D夜晚玩ge朋友開場,因為深晚場真係好少人會預備好曬插件同有心開個場玩,有機會黎你地個場玩下,練下技術,加油!!!

引用:
原帖由 《Banana》玻 於 2010-1-15 14:22 發表
雖然我個人對對抗冇咩興趣,但都支持你幫D夜晚玩ge朋友開場,因為深晚場真係好少人會預備好曬插件同有心開個場玩,有機會黎你地個場玩下,練下技術,加油!!! ...
而家我發展成為日間伺服

因為我返工時唔熄電腦

夜晚收工就同大家一齊玩

呵呵, 終於俾你欣賞我

我真係花左好多心血, 先研究到D插件, 同埋改文件入面既參數

而且又有個別高人教路, 先開得成多人伺服咋

引用:
原帖由 老闆占 於 2010-1-15 11:58 發表

我家陣改到隻 TANK HP: 13500

都唔錯, 而單一隻喪屍改到 250血
(原來150血, 用左你上次俾我的 cmd改)

而家個 SERVER 豐富左 ^^

不過唯一未解決到既係血包問題

開左 l4d_XtraHP 1 有時有8個

有時得4個 ...
因為佢個插件係 有bug 當第一隊是有8個
但第二隊沒有
須要另加插件

引用:
原帖由 wongkc987 於 2010-1-15 21:52 發表

因為佢個插件係 有bug 當第一隊是有8個
但第二隊沒有
須要另加插件
根本一隊幾多個 同第二隊無關嫁WO
呢個應該係樓主個補給插件問題
因為我之前都有呢個問題
                                    BY 潮族

引用:
原帖由 +霧夜飛鷹 於 2010-1-15 22:05 發表

根本一隊幾多個 同第二隊無關嫁WO
呢個應該係樓主個補給插件問題
因為我之前都有呢個問題
                                    BY 潮族
但係我之前試過 第一隊永遠都有
第2隊(有玩家時)就一定冇

玩多人server最煩係d人成日轉隊(玩家未入晒 load快d果d玩家 攪到team亂晒)

引用:
原帖由 wongkc987 於 2010-1-15 22:09 發表

但係我之前試過 第一隊永遠都有
第2隊(有玩家時)就一定冇

玩多人server最煩係d人成日轉隊(玩家未入晒 load快d果d玩家 攪到team亂晒)
唔關轉隊問題
一係就插件相衝 一係就補給有問題
你所講既永遠都無同永遠都有 好明顯係插件上既問題

引用:
原帖由 +霧夜飛鷹 於 2010-1-15 22:32 發表

唔關轉隊問題 一係就插件相衝 一係就補給有問題
你所請既永遠都無同永遠都有 好明顯係插件上既問題
其實轉隊我係講緊第2d野...

__________________________________________________--

個補給我最初用 http://forums.alliedmods.net/showthread.php?p=830069
super versus 入面果個setting
但係
引用:
SpawnFakeClient()
{
// Spawn bot survivor.
new Bot = CreateFakeClient("SurvivorBot");
if (Bot == 0) return;

ChangeClientTeam(Bot, 2);
DispatchKeyValue(Bot, "classname", "SurvivorBot");
if(GetConVarInt(XtraHP))
{
new med = GivePlayerItem(Bot,"weapon_first_aid_kit");
if(med) EquipPlayerWeapon(Bot,med);
}
CreateTimer(0.1, KickFakeClient, Bot);
}
佢好似係比bot first-aid kit
引用:
if(GetConVarInt(XtraHP))
{
new med = GivePlayerItem(Bot,"weapon_first_aid_kit");
if(med) EquipPlayerWeapon(Bot,med);
}
到做人果時好似會冇

但係我最後用左自己寫的雙重補給(好似lxd入面果個)

兩位大大, 係咁的

其實我只用了

l4d_XtraHP 1

這句, 加了在 cfg/server.cfg 裡邊

以及在 superversus.cfg 內將 0 轉成 1

可惜這個 cmd 不太有效, 有時會失敗載入

所以我也希望尋到, 百份百的雙重補給插件

感謝大家的幫忙, 謝謝

本伺服器已更新到:

2008 - 4079 版本

敬請各玩家留意. 多謝支持
[update by 15/1/2010 - 23:05]

引用:
原帖由 老闆占 於 2010-1-15 23:01 發表
兩位大大, 係咁的

其實我只用了

l4d_XtraHP 1

這句, 加了在 cfg/server.cfg 裡邊

以及在 superversus.cfg 內將 0 轉成 1

可惜這個 cmd 不太有效, 有時會失敗載入

所以我也希望尋到, 百份百的雙重補給插件

感 ...
我自製了一個雙份插件
(所有包包都可以汁2次[包括一開始果d])

另外想問下
你開多人服時 有沒有玩家經常跳隊 令隊伍亂晒

引用:
原帖由 wongkc987 於 2010-1-15 23:06 發表

我自製了一個雙份插件
(所有包包都可以汁2次[包括一開始果d])

另外想問下
你開多人服時 有沒有玩家經常跳隊 令隊伍亂晒
王師傅, 係咁的

其實 hg 的 sm 我曾聽說過 1.8.0 是有機會令玩家自動跳離遊戲

所以其實間中, 有玩家過 stage 會 timeout
(但我比較懷疑是網路問題居多?? )

那時候, 跳出的玩家位置, 可能會由另一隊玩家補上

間唔時都會有少少亂左既情況出現架!!

我打算未來增加購物系統

不過現時還未知道用那一個系統夠簡單易用
(不希望給玩家帶來太多煩惱)

仲有希望王師傅可以將你既雙重補給自制編碼俾我(抄)參考下,哈

引用:
原帖由 老闆占 於 2010-1-15 23:21 發表

王師傅, 係咁的

其實 hg 的 sm 我曾聽說過 1.8.0 是有機會令玩家自動跳離遊戲

所以其實間中, 有玩家過 stage 會 timeout
(但我比較懷疑是網路問題居多?? )

那時候, 跳出的玩家位置, 可能會由另一隊玩家補上

...
但係我係scrds 上面見唔到有玩家time out
但是就隊伍亂晒....(有人轉隊)

睇黎寫番個team lock 鎖左 唔好比d人轉...

發新話題