發新話題

Vlan VS 01: 占士哥~多人伺服【已更新】伺服內容 及 2.0.4.8 - 4346

[Close]
引用:
原帖由 wongkc987 於 2010-1-15 23:23 發表

但係我係scrds 上面見唔到有玩家time out
但是就隊伍亂晒....(有人轉隊)

睇黎寫番個team lock 鎖左 唔好比d人轉...
以我所知

drop by 玩家 (disconnect by 玩家)

呢個就係玩家自行退出遊戲

但 (timeout 玩家)

呢一句, 以我所知就係所謂彈game

因為我都問過玩家, 佢地有時過 stage loading時, 有機會因個別軟件及個人電腦或網絡問題

所以彈出, 要重入

其實王師傅你意思係咪 supervs 個程式本身另到玩家對調?

我又發現有時 loading 較慢的玩家, 也有機會調了隊啊

引用:
原帖由 老闆占 於 2010-1-15 23:41 發表

以我所知

drop by 玩家 (disconnect by 玩家)

呢個就係玩家自行退出遊戲

但 (timeout 玩家)

呢一句, 以我所知就係所謂彈game

因為我都問過玩家, 佢地有時過 stage loading時, 有機會因個別軟件及個人電腦或網 ...
想問下你目前為止 係SERVER到用左幾多插件 ?
TIMEOUT問題 我開左咁耐SERVER 無見過呢個問題
基於你補給問題 應該係你個補給同VS個插件撞左
一係你上載你個補給源碼去插件區問一問 HIHI1210 佢應該幫到你

引用:
原帖由 +霧夜飛鷹 於 2010-1-15 23:59 發表

想問下你目前為止 係SERVER到用左幾多插件 ?
TIMEOUT問題 我開左咁耐SERVER 無見過呢個問題
基於你補給問題 應該係你個補給同VS個插件撞左
一係你上載你個補給源碼去插件區問一問 HIHI1210 佢應該幫到你 ...
等等下.. 我俾張相你睇..

我裝左:

supervs
supervs,sp (改了部份原碼)
l4dtools
l4d vote 2 (投票結果)
l4d joined (加入/離開)
witch 引群屍
趣味charger等等

另外寫了幾個指令在 server.cfg

一般都係加屍既血量, 數量等等

THX 飛鷹
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

D插件好過癮

引用:
原帖由 老闆占 於 2010-1-16 01:35 發表

等等下.. 我俾張相你睇..

我裝左:

supervs
supervs,sp (改了部份原碼)
l4dtools
l4d vote 2 (投票結果)
l4d joined (加入/離開)
witch 引群屍
趣味charger等等

另外寫了幾個指令在 server.cfg

一般都係加屍既 ...
你打 sm plugins list
可以睇到完整既插件LIST
包括你所裝既SMX
而你改左原碼個到 係改左邊部份?

引用:
原帖由 +霧夜飛鷹 於 2010-1-16 01:40 發表

你打 sm plugins list
可以睇到完整既插件LIST
包括你所裝既SMX
而你改左原碼個到 係改左邊部份?
呢個指令
Unknown command "sm_plugins_list"

唔打底間都唔 work...

我改左 superversus 入面幸存者上限, 及特感上限

而且用 supervs.sp 改左入面 tank 既血 同 xrtrahp 果度

今晚試辦左幾個鐘 20人場

10 v 10, 不過情況好混亂, 所以改返 8 v 8 算了....

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

占哥a____a我係海豚咀丫

引用:
原帖由    ι 於 2010-1-16 09:08 發表
占哥a____a我係海豚咀丫
玩得開唔開心, 激唔激先

10個 vs 10個

柴娃娃成班衝

有前無後, 哈哈

如估過到安全門, 好有滿足感, 係咪?

好激
我想請問你...幫d屍加血既插件係咩?

引用:
原帖由    ι 於 2010-1-16 09:20 發表
好激
我想請問你...幫d屍加血既插件係咩?
係 cmd 及改文件內參數

我之前曾經用過一個暴屍插件

但我個人開場而言, 暴屍會有點 LAGGY

另外 SUPERVS 內含那個指令, SM_HARDZOEBIES 1-6

呢個都會超 LAGGY..

要看你玩 COOP 還是 VS場, 因為不同插件或不同指令的

所以只在每場增加數百隻 ZOEBIES 及 加 ZOEBIES 血量

就很好了

可唔可以教教我哇 ?

引用:
原帖由    ι 於 2010-1-16 09:23 發表
可唔可以教教我哇 ?
首先, 你是否開場者

另外, 你玩 COOP 還是 VS

要看看參與玩家人數, 而安排合適的屍量及血量啊

屍群一推, 一射即瓜柴

如估於多人伺服內就不合適

因為玩家會太易衝開屍群, 從而太快到達安全門

laggy姐係~______~?

我係開場者.
vs
6vs6/7vs7到啦

引用:
原帖由    ι 於 2010-1-16 09:27 發表
laggy姐係~______~?
LAGGY 即係 LAG 長寫

亦即是遲緩, DELAY 等意思啊

發新話題