發新話題

[漫畫] 海賊王第571話《處刑台》

[Close]

海賊王第571話《處刑台》

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

艾斯係唔係解開左個鎖????睇得唔清..

引用:
原帖由 愛影。揚仔 於 2010-1-21 22:20 發表
艾斯係唔係解開左個鎖????睇得唔清..
你呢個問題
已經係最後由asce登場就已經知- -

ps其實有好多人都搞錯左海縷石對能力者ge作用

其實我係唔明點解 阿3整果D蠟造出黎果條匙 會開到個鎖

雖然有d地方唔明 ..
但係估唔到咁快救到艾斯;
戰國能力仲未清楚 -0-
淨係知佢變左'佛'之後打左一拳.

卡普也太可憐了 -_-'
1拳ko嗎 ..
期待下集

卡普特登輸啦好明顯
戰國咩能力呀??

原來仲有條 明灑

引用:
原帖由 小御 於 2010-1-22 00:47 發表
其實我係唔明點解 阿3整果D蠟造出黎果條匙 會開到個鎖
琴晚用緊NB打完字無電熄左機= ="""

1.其實能力者接觸到海縷石只係令到人無力
而係唔會封鎖"果實能力"
但係如果好似係ASCE個情況
比海縷石手銬鎖住
咁我相信先會完全封鎖能力
(謎之海兵甲:ASCE會死,因為係普通人身體)
但係我都比較想知...路飛呢種超人系又會唔會變返正常身體

2.由能力者製造出黎ge產品
係完全唔會受到大海或海縷石影響到
所以蠟燭鎖匙係仍然會有效

第2點係比較多人誤解左

回復 8# 的帖子

不同意你的第一點

接觸到海縷石只係令到人無力

這個是錯的

一接觸到海縷石就會馬上封鎖果實能力

http://www.imanhua.com/comic/55/list_37696.html?p=11

如果不是一接觸到海縷石就會馬上封鎖果實能力

那煙霧人為甚麼可以打到路飛

別忘任何物理功擊都打他不痛

[大叫 天呀 終於有一個正常人在這

引用:
原帖由 SimpLe〝月 於 2010-1-27 23:01 發表
不同意你的第一點

這個是錯的

http://www.imanhua.com/comic/55/list_37696.html?p=11

那煙霧人 ...

呢句唔岩
路飛好耐好耐之前 打果個魚人(為左救娜美果度 好似叫阿朗海賊團)佢果陣比人用石頭綁住
但係因為佢係"橡皮人"既關係...
所以山治落到海底(果度唔好係深 雖然都有一定深度) 扯佢條頸上黎呼吸
所以 入左水都有能力

回復 10# 的帖子

作者根本冇清清楚楚交代呢件事

引用:
原帖由 SimpLe〝月 於 2010-1-27 23:01 發表
不同意你的第一點

這個是錯的

那煙霧人 ...
呢點就係視乎你個"接觸"定義啦
事實目前係講左~能力者去接觸海縷石係會無哂力氣
如果講到~~你用海縷石武器去打人...我覺得係另一回事
打到會痛~唔代表係封鎖能力
難道霸氣者打得到能力者~我地又講封鎖能力?似乎牽強~~~
加上smoker打luffy果陣...只係單純知道海縷石武器...對霸氣根本零認識...
(好多資料都係由漫畫入面慢慢浸透出黎...)

我假設你真係講得岩...
咁海軍d勁人~唔係能力者~
直接拎住去打白胡子得啦
無力又同時零能力...咁都輸?
會係非常唔會合理

(因為我先認識一定要特定情況先會發生...但係仲需要多d證據...唯有繼續睇op= =)

回復 12# 的帖子

如果講到~~你用海縷石武器去打人...我覺得係另一回事
打到會痛~唔代表係封鎖能力

路飛如果有果實
普功係打佢唔痛的

發新話題