36 123
發新話題

00第2季,四個字,不可理喻

[Close]

00第2季,四個字,不可理喻

最近番睇00第二季,睇到o哂
最初果幾集都ok
但到中期開始唔得
到後期仲衰,完全無視設定
點解咁多ms撞埋去隻艦都只係傷少少
而且望落去仲以為係飛彈
我發現天人隻艦(算係嗎)好神奇
佢邊度黎咁多gm粒子
如果係由gundam傳過去既話,點解無類似既連接器既?
最後仲勁,明明無太陽爐,佢係點用到trans-am ka?
而且用完trans-am之後仲用到gn_filed??
更重要既係,偽寶點可能會輸比殘剎
真係吹漲,咁樣無視設定真係第一次見

引用:
原帖由 [深邃]Tik 於 2010-2-5 17:13 發表
最近番睇00第二季,睇到o哂
最初果幾集都ok
但到中期開始唔得
到後期仲衰,完全無視設定
而且望落去仲以為係飛彈
佢邊度黎咁多gm粒子
真係吹漲,咁樣無視設定真係第一次見
而且望落去仲以為係飛彈
呢點係有小小問題
但話哂都係主角系列

佢邊度黎咁多gm粒子

GN粒子

我唔知你眼殘定係咩
你唔見隻艦後面果兩個引擎?
果個唔係太陽爐?
仲有 第14集果度 你唔見有d類似電線既物體連接住兩部Gundam?
仲有係綠色既太陽爐都可以用到Trans-am
雖然後期差唔多部部都得

點解唔得?
佢D GN粒子爆完Trans-am唔係完全用哂
係淨番基本能力

我唔多明你個咩偽寶 係咩黎

引用:
原帖由 小御 於 2010-2-5 20:33 發表

而且望落去仲以為係飛彈
呢點係有小小問題
但話哂都係主角系列

佢邊度黎咁多gm粒子
GN粒子

...
+1
樓主咁講法,咁提耶利亞部機又有咁多gn粒子?
我唔信艦既回復量慢過佢囉!

佢講偽寶係講利瘋子.利瘋子係蒼月升配的...
蒼月升其實係古谷撒...
因為古谷撒講過...佢係GUNDAM只係會配阿寶...
但係佢見到馬沙(池田)又去配SEED D的議長...
心又想配
之後比00 個唔知邊個大力邀請佢配...
之後佢配左..
不過個名係叫蒼月升

引用:
原帖由 夜乂淚 於 6-2-2010 08:08 PM 發表

+1
樓主咁講法,咁提耶利亞部機又有咁多gn粒子?
我唔信艦既回復量慢過佢囉!
隻艦出絕招不嬲都要連住架GUNDAM架喇T_T"
Click here to visit my blog :D
Gaming Live

我睇完你個貼之後都有4個字對你講
不可理喻
樓主你眼殘

作者鍾意點寫就點寫 this is 吹脹

其實唔中意可以唔睇= =我唔明樓主點解要係到嘈.....

引用:
原帖由 底庫電卷 於 2010-2-12 14:00 發表
我睇完你個貼之後都有4個字對你講
不可理喻
樓主你眼殘
我都無謂多講......2個字.....眼殘

有邊套羅卜動畫個主角唔係開金手指ga!?
信耶穌得水牛!   
信春歌得永生!!  
信工口黨稱霸世界!!!

引用:
原帖由 SoRa 於 2010-2-16 10:23 發表
有邊套羅卜動畫個主角唔係開金手指ga!?
最正常的我諗都算係one piece...

第一...高達系後期主角和最終大佬神化係正常的
不竟也是育成類...(應該不會越打越廢的吧!)
00在排定上第一季的確比第二季好
但第二季也未至於令人不能接受
(看看seed-d就會明白)

第二...事實上天人只有5個太陽爐
(0高達加4部高達)
母艦的並不是太陽爐
只是超大大型gn粒子儲存器
最後的一幕的確超出了設定
因為只有太陽爐的限制器先可以解放T-am
(限制器只能在木星制做...也是原太陽爐無法量產的原因)
(同時是gn粒子由紅(有毒)變淺藍(無毒)的原因)
所以母艦沒有連接高達是不能使出T-am

第三...最後戰爭出的T-am機械人(應該叫飛彈)
只有核心爐的...純粹是安了似太陽爐的飛彈
(有機師的送死送死團?)
飛彈的話...可以對母艦有幾大傷害呢?

睇就睇啦=_=
奇實有咩好嘈姐-3-
唔鐘意咪唔好睇LOR
本人不是串樓主
只是{個人意見}

handshake

樓主。。。我看過你的發言真系唔知道想講D咩好、。。。

36 123
發新話題