19 12
發新話題

小弟Hunter之啟蒙老師!Visceral L4D2 第1集hunter edition!

[Close]

小弟Hunter之啟蒙老師!Visceral L4D2 第1集hunter edition!

你今日睇左未!!!?仲未睇!!?
一直被模仿 未被超越的神HUN
Visceral新作
[youtube]MtMBw6kJVOQ[/youtube]

彈燈柱入c1m2後街道
彈牆入大雨糖廠穿窿屋仔
嘉年華c2m1新發現隱形牆
教區c5m2隱形牆撲窄位
連彈4棵樹25!

片長4分鐘 55秒特效 3分鐘撲 cut 前半段彈牆
取材 team versus
睇唔到既盲點彈牆~_~

tube:benchuchu1987

引用:
原帖由 ericchoi1019 於 2010-2-6 15:25 發表
教區第一關扯左兩個人落海@@
那是char撞的

引用:
原帖由 SamChoy 於 2010-2-6 16:37 發表
哈哈~你師父真係超屈機= =我都想有人教我呀fire
LOL你咁勁邊使人教
我呢d垃圾先要人教既姐
你睇d猩猩都要向你屈服 比蕉你食lol"
成日都唔on 想同你玩都唔得-3-

引用:
原帖由 manuhin 於 2010-2-6 22:22 發表
師父
佢真係教你玩嫁?
YAP
果時l4d1係加拿大玩左陣 識到
問佢囉左msn

引用:
原帖由 delta2345 於 2010-2-7 15:30 發表
點解2:45個度比charge撞左落海之前佢可以預定黎自殺捉?
開左野= =?
唔關事
係之前已經諗好要點拍
之後平時玩就會一到果d位就會去試
有d人會話咁你咪玩好多場先拍到果幾個鏡頭
我可以答你: 係!
因為如果你想拍撲入穿窿屋仔 問題係人地跟本唔入去搵野 咁你又可以點撲?
正如片中撲落海
見到隊友有charger d友仔又要比佢撞到 你先有機會拍到
所以事前已經要同隊友商量 我想拍邊個位 要點拍

遲d你會見到我個fan7佬拍一個撲入窿既位
佢係未玩之前去開單人對抗練左果個位成好幾粒鐘
用各種撲法試邊種最令 邊到開始起跳 最易彈到
之後先去拍 拍左出黎之後 真係幾令
值得一看

This is 10% luck,
20% skill,
15% concentrated power of will,
5% pleasure,
50% pain,

引用:
原帖由 windsang 於 2010-2-8 22:14 發表

假如對方是我
XD
3哥 jockey都可以用秒的-_-+
近戰一刀斬開2件/_\

引用:
原帖由 yiuwants 於 2010-2-9 21:00 發表
c2m4 彈燈柱果到睇唔到點撲中 好可惜= ="
同埋特技唔止55秒=_=
咪撲中左COACH
我岩岩學佢果種拍攝手法 原來係好晒飛林-_-
撲果時一段停鏡一段撲到一段 共3段 已經去左成半分鐘 一個撲...
所以我開頭以為果D停鏡係特效...原來問番佢...果D已經係25黎-_-"

[youtube]Q3rDocQMv2I[/youtube]

SRY 太耐冇CHECK留言

邊個話25秒唔到人??@@?

我個Росси́йская FAN Alex既作品

冇錯 熟能生巧
但唔好以為hunter city 練好去正式場跳就好易
hunter city 只係模擬地形 好多人玩既時候直接飛左d柱位 難跳果d位
但如果正式地圖 前面有幾支柱擋住 又可以飛左果個位直接撲後面?
原理一樣

引用:
原帖由 新手仔321 於 2010-3-23 16:47 發表
同台灣個4個神人差唔多姐

不過都係神人 *o*
高撲既話 台灣我只記得 cat 的高撲好看一點而已
對不起 我記性非常差!

引用:
原帖由 wizardyat 於 2010-5-22 23:18 發表
I am a fan of visceral too, but i think he is not your master, your are just a fan of him, right???
朋友囉
好難一齊玩 太高ping
係msn講囉
不過我都好少開msn
加埋facebook d信息 一開即刻洗畫面

引用:
原帖由 神§龍 於 2010-5-24 18:28 發表
我想知道點彈架= =
你指邊到先??

引用:
原帖由 神§龍 於 2010-5-25 21:49 發表
我唔知點撲人= =
我跳唔高...只可以跳到一次,之後又要落地按ctrl再跳..
咁唔怪之得
通常想連跳都會設shift做蹲下
一唔係就有巨集 set久蹲
bind x "+duck" 之類
咁會易d 掌握方向鍵
仲有ipve內都有hunter彈牆教學貼

引用:
原帖由 cakego 於 2010-5-26 13:57 發表
年中見唔少同visceral 扮熟既人
你講咁多野都係想要佢msn同我一齊扮熟姐@@?
你鍾意筆戰既 我樂意奉陪既@@

將以下句子貼入l4d2入面l4d2既cfg folder入面開一個叫autoexec既文字檔
Bind Shift "+Crouch41"
alias "+Crouch41" "+duck"
alias "-Crouch41" "Crouch42"
alias "Crouch42" "-duck; alias -Crouch41 +duck; wait 20; alias -Crouch41 Crouch42"

連禁2下就係長期蹲下

引用:
原帖由 cakego 於 2010-5-26 20:51 發表
只不過 指出 有時 係網上見到D勁人玩 當佢係自己老師都岩既
就唔好扮熟

佢msn 我就唔想有啦 你諗得太多
照咁睇 閣下d hunter一定深藏不露
不如露兩手比大家開下眼界@@
已經達到無師自通之境
想必未見過人親身示範 各種彈牆方式都能自己融會貫通

19 12
發新話題