68 12345
發新話題

誠邀身在澳美加人士打l4d2(18/6更新)][新增高對設定]

[Close]

誠邀身在澳美加人士打l4d2(18/6更新)][新增高對設定]

本server設於澳洲,本人都能夠開任何server,包括coop,versus,清道夫...!其實都邀請HK人如果有興趣既話,都可以join!有興趣既就在此post留言or pm本人!寫低你既聯絡方法(e.g:msn)和你住係邊!新手唔拘!

P.S. 反應熱烈,多謝支持!繼續找人中…
msn:[email protected]
Location of the server: Australia Sydney
server name: ICE COLD BABE VS server
server opened time[HK time]:
Wed, Thurs--2:00pm-4:00pm
Sat--7:00am-10:00am,7:00pm-9:00pm
Sun--7:00am-9:00am,7:00pm-9:00pm

Australia(Sydney, Melbourne): +2 hours [HK time]
Australia(Brisbane): +1 hour [HK time]
USA,Canada: +7 hours [HK time]
UK: -8 hours [HK time]

ping值評估 (for normal users, just for reference):
HK <---> Australia (5XX-6XXping)
USA <---> Australia (2XX-3XXping)
UK <---> Australia (3XX-5XXping)
HK <---> USA (2XX-3XXping)
Australia <---> Australia (1XXping)

人數地區分佈
Australia(>6 people)
UK(>3 people)
USA(>2 people)

邊啲日子會較多人玩? (HK time)
Sat--7:00am-10:00am,7:00pm-9:00pm
Sun--7:00am-9:00am,7:00pm-9:00pm

高對主要設定如下:

1)
除了安全室有4個藥包,途中再無藥包可汁,其他全部轉哂做藥丸。
2)
途中汁到藥丸既次數少左。
3)
每一次在安全室汁到既一定係廢槍,途中會有機會有傷害力較高既槍,不過唔係必定有既,而且每一種既槍只可汁一次,當有個人汁左果枝槍,第二個人會汁到其他槍,通常下一個汁到既都係廢槍。睇下邊個快手汁到枝正槍。(除左最後果關安全室全部都唔係廢槍)
4)     

玩家可輸入!drop
放低自己枝槍,目的是包括:若A用shotgun勁既而自己拎住枝sniper,亦同時B用sniper勁既而自己拎住枝   shogun,佢地兩個可以打!drop 放低自己枝槍,然後汁對方枝槍。
5)     

每關都有tank同witch
6)
最後果關未禁制前都會有一隻tank。
7)
出怪limit set左做’’2’’ ,即係同一種怪先後10秒內都會出現多一次。
8)
charger可攻擊無行動能力既倖存者。
9)
boomer爆炸會對倖存者造成15傷害。
10)
黑白提示系統啟動,只會倖存者一方睇到提示,請各隊員唔好自私,比藥包有需要用的人。(只要自己唔係黑白就應當咁做)
11)
投擲物品(pipebomb等等) 出現次數少左。
12)
怪無得增加血量當佢地整到倖存者訓低或死亡(高對only)。
13)
倖存者可按E用藥丸自行起身,但若在受到攻擊果時用就會引致藥丸掉下。
14)
按右click可以轉怪。(唔知E個設定好唔好取消)
15)
倖存者可按右click將投擲物品比隊友。
16)
當倖存者訓低時可按右click轉到投擲物品,然後按左click擲炸彈出去。
17)
途中無電鋸可以汁。
18)
途中無得汁武器升級包(高爆彈、燃燒彈) (除左每殺夠50屍有武器升級)
19)
過到關每個人由25分增加到100分per person。
20)
倖存者在水上既移動速度再減慢多15%。

21)
每關開始在安全室會隨機有4種近戰武器放係地下。

22)
玩家可以控制witch既行動,只要對住witch按E就能扮演witch(按回E可以隨時脫離witch)。玩家亦可以令佢坐低或者起身行(按SHIFT或CTRL),但唔可以控制witch既攻擊。當witch接類果時,玩家就不能控制witch既活動,直至witch不再受驚嚇,方可繼續控制。

新增對抗插件:

tank出現時會顯示控制者及顯示即時血量同狀態,例如:XXXXHP(著火)。

我知係RDiver
香港一份子

引用:
原帖由 wean11 於 2010-3-4 18:03 發表
我知係RDiver
當然 ! 佢第一個搵我先.

P.S 你仲改唔改到中文名 ?

RDiver
你住海外的@@?

引用:
原帖由 RDiver 於 2010-3-4 07:29 PM 發表

當然 ! 佢第一個搵我先.

P.S 你仲改唔改到中文名 ?
仲未改到......
香港一份子

引用:
原帖由 藍染之神 於 2010-3-4 19:38 發表
RDiver
你住海外的@@?
依家係. Oversea Studying in Melbourne.

引用:
原帖由 RDiver 於 2010-3-4 22:37 發表

依家係. Oversea Studying in Melbourne.
墨爾本@@"
你果度係咪好熱?
學費生活費果d打工搵?

你覺得易唔易果d 課程....

我都想和外國的朋友比教實力
steam ID:frankwong1314

引用:
原帖由 frankwong1314 於 2010-3-5 11:42 發表
我都想和外國的朋友比教實力
steam ID:frankwong1314
i use no steam-.-...any other contact details(e.g.msn/e-mail)?

push post la..........

推推先!~~~..................

sorry....need to push again

回復 9# 的帖子

我不如pm 你 好嗎 我sd左短信息比你知我的msn

我係香港架,不過玩的時間同你地差唔多應該 LOL
steam ID : gen_cheung

引用:
原帖由 gen_cheung 於 2010-3-11 15:43 發表
我係香港架,不過玩的時間同你地差唔多應該 LOL
steam ID : gen_cheung
have pm........

68 12345
發新話題