39 123
發新話題

請還本人一個公道,好讓在下可放心發帖。

[Close]
引用:
原帖由 kelvin19250 於 2007-6-8 23:04 發表
都係比喻姐...
唔洗咁認真呀

仲有..唔係好明你最後果句講咩??

何為  曾生同梁生邊個有料..答問題,講論點,再論經驗一睇就知...根本冇得比
意思係...梁生只不過係做戲..假如佢真係當選...香港實比佢搞垮...
佢冇行政經驗..只不過係一位律師...
曾生唔洗我講都知...
一個有料一個冇料..
比喻死神定係另一位版主A_A????
我覺得佢兩個有自己觀點...有重點...咪話你個比喻唔岩

引用:
原帖由 小零 於 2007-6-8 23:09 發表

意思係...梁生只不過係做戲..假如佢真係當選...香港實比佢搞垮...
佢冇行政經驗..只不過係一位律師...
曾生唔洗我講都知...
一個有料一個冇料..
比喻死神定係另一位版主A_A????
我覺得佢兩個有自己觀點...有重點... ...
我諗佢係比喻緊果種文明思辯姐,唔係比邊個有無實力既@@
好彩兩個呀生都無乜頭髮姐,唔係又有人會講"梁生有頭髮,曾生無頭髮,咁無頭髮比喻緊邊個?"XD

回復 #31 小零 的帖子

雖然本人也不太認同梁生提出的全民普選,但其實他指出了很多現時政府的弊端:

很多政策也是口頭上贊同,卻沒有任何計劃、時間表去實施。

過於著重經濟,往往出現官商勾結的情況。

環保事業被各界甚至各國批評,推出所謂藍天行動「有姿勢冇實際」。

教育制度不合時宜等等,

因此,梁生的確是做戲,但他已達到參選目的 - 讓大家看到政府應該改善之處。

引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-6-8 23:59 發表
雖然本人也不太認同梁生提出的全民普選,但其實他指出了很多現時政府的弊端:

很多政策也是口頭上贊同,卻沒有任何計劃、時間表去實施。

過於著重經濟,往往出現官商勾結的情況。

環保事業被各界甚至各國批評,推出所謂藍天 ...
梁生講d野..邊個(文)主派唔識講=.=
現時政府既弊端..陳方安生都識講啦
不過冇人幫佢..佢冇得上台做戲渣ma-.-
曾生做左藍天行動,我都同意你講法
但係..
*增加醫療開支,推出醫療融資.
*完善食物安全機制.
*加大投資社區發展.
*加強與內地經濟合作.
*將利得稅及薪俸稅回復到15%水平.
*增加基建開支,創造以萬計職位.
佢個政鋼...依家係做到野...
又唔係空氣說白話-.-..''''
只係睇未來而已

回復 #32 amdhorus 的帖子

無錯...我意思就係咁

仲有...
小零..你活躍開邊區??
見你講野都幾有point
得閒去吹水區貼圖區坐下
可以增進感情

amdhorus都唔好剩係去電腦區
得閒都過黎...
唔怕同你講...本身你做唔到vip架 ( 睇漏左 )
全靠其他版主...你先做到今屆vip
去吹下水...都好應份姐

不過你電腦真係幾勁...

引用:
原帖由 kelvin19250 於 2007-6-9 00:36 發表
無錯...我意思就係咁

仲有...
小零..你活躍開邊區??
見你講野都幾有point
得閒去吹水區同貼圖區坐下
可以增進感情

得閒都過黎...
全 ...
邊一區都唔活躍
純粹係鍾意睇人地筆戰A_A
無聊咪吹下水咁
如果你想學習更高階既筆戰技巧...找信主同唔信主既一班筆戰既人
個到可以學到好多野a_a(雖然我冇份嘈)
得個睇字都好過癮
佢地由聖經..去到上帝都可以嘈得好勁A_A
重要係引經據典個下先夠過癮
我既point 通常有兩種轉法
你自己睇真da_a

引用:
原帖由 kelvin19250 於 2007-6-9 00:36 發表
得閒都過黎...
全靠其他版主...你先做到今屆vip
去吹下水...都好應份姐

不過你電腦真係幾勁...
考試之后多d吹啦@@
我電腦都係識小小架咋@@

大家再離題.. 就打patpat
CLAN RG - 閉關篇

引用:
原帖由 amdhorus 於 2007-6-9 01:27 發表
考試之后多d吹啦@@
我電腦都係識小小架咋@@
打patpat都要插埋我講多句,俾d面...

多d過來吹水區吹水,交流交流...講吓你d野戰心得...

39 123
發新話題