54 1234
發新話題

[故事] [ 故事 ] 原創![初戀]短片愛情小說

[Close]

[ 故事 ] 原創![初戀]短片愛情小說

作者:-BLamSUET
全來自靈感..請多多支持.作得唔好同講,我會改進
*藍色係雪仔講既野
*紅色係小雪講既野
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
就係今年既暑假.
我遇到我一生之中最重要既人.
[小雪]
因為呢個人既出現.令我改變左我既一生.
我遇見佢.就係因為一個暴風雨既暑假
我望住果天.d雨一直咁落..雷都好響;我都冇諗過會出街
"唉.唔通我呢個暑假就咁玩完"我心諗.
點知我呀媽忽然叫我落街接阿妹放學-_-
心諗小咩;咁大雨仲要我接佢放學!!
算喇-_-順便當行下街
我求求奇奇就咁著左對拖鞋就落左去..
我望住我對濕哂既腳..就愈諗愈後悔-_-
"哎呀!!"
我撞到d咩-0-
"對唔住呀..有冇事呀你"
比我撞到就係我話既小雪喇(:
佢生得唔算高..唔肥唔瘦.臉蛋圓圓的..幾得意.有種令人想保護佢既感覺
佢比我撞一撞之後就成身濕哂-_-我都唔好意思.
為左道歉我請左佢去左飲番杯野.
我對住佢...第一次有戀愛既感覺..當然我唔係一個好熱情既人.
我請完佢飲野好快就走左...連電話都未問
暴風雨過左之後..我想見番佢.
唯有好似之前咁.日日去接阿妹放學.為既只想見到佢;
每日如是.我過左成年.連阿妹都升中二喇-_-
佢始終都冇出現.呢種感覺好難受.好唔舒服
暑假好快過左.又到番學既時候
又係呢日.我又見到佢.
原來佢轉左黎我地間學校a_a
果然皇天不負有心人呀:>
第二次既見面就係LUNCH TIME.
"叮叮噹噹!"lunch time了.我冇落到去買野食..安靜咁望住個天.其實我諗緊個日既情況.
班房出面傳左班女仔聲..係小雪
"你咪係果次撞低我果個?!原來你係到讀咖;o?"
心中暗爽中佢認得我
"果次好對唔住呀-v-我冇心咖..嗯.我讀d班你呢?"
"我讀a班喔(:你做咩坐係到發夢既..唔落去食野?"
"哦..我唔肚餓呀(:你唔去食野咩?"
"我唔去喇(:我減緊肥係呢..其實你叫咩名.我仲未知.我叫小雪(:"
:$:$:$暗爽中
"咁岩既:$我叫雪仔呀.."
"哇靠!你點解叫雪仔呀?"
"因為我鐘意食雪糕囉(:雪糕好好味咖(:下次我帶你去食呀"
"原來係同道中人(:好呀.但係你點搵我?"
呢次係我第一次鼓起勇氣!
"比你電話我咪搵到你囉:$:$"
"6519xxxx..記住有雪糕食搵埋我呀(:我唔得閒.走先喇(:掰掰"
心中爽的程度已爆:$:$:$:$:$
自從我拎左佢電話之後.我就日日同sms了:$
感情都好好多:$得閒既仲會約佢出街:$
日子一日一日咁過.我始終都冇提過果個話題.
但係有一日佢突然"你...你...有冇心上人?"
好突然..我完全冇心理準備
我係絕對唔會錯失呢個機會.我絕對唔會令自己後悔.
"我有.果個就係小雪你"
"雪仔..其實由我一開始遇到你.我就開始鐘意左你.只怪自己太怕羞..冇勇氣面對你.但係轉到呢間學校見番你就知道.我唔可以令自己後悔..我愛既..係雪仔你."
聽完呢一番話.我心冇暗爽..因為我好清楚我自己點諗.
"小雪.我愛你.同我拍拖吧..我一定會比到幸福你"
"嗯:$:$"
初戀既感覺真係好興奮.一直都有幸福既味道.不過你唔好好去珍惜既話.始終會失去.
成日都有人話."珍惜眼前人"呢句真係講得好岩.不要讓自己後悔.

請叫我雪仔:$
雪!你話過會陪我一生咖喇:D
唔好呃我呀!我愛雪:$

佢比我撞一撞之後就成日濕哂-_-我都唔好意思.

應該有打錯字, 改改佢

引用:
原帖由 lowahfai 於 2010-8-5 18:28 發表
佢比我撞一撞之後就成日濕哂-_-我都唔好意思.

應該有打錯字, 改改佢
唔該
我覺得我打得唔好

引用:
原帖由 -BLamSUET 於 2010-8-5 18:50 發表

唔該
我覺得我打得唔好
普通啦

不過覺得你係將自己經歷寫出來

差唔多

引用:
原帖由 -BLamSUET 於 2010-8-5 19:41 發表
差唔多
估中左 yeah~~

哈哈
不過我同佢係p.e camp識

引用:
原帖由 -BLamSUET 於 2010-8-5 20:27 發表
哈哈
不過我同佢係p.e camp識
鍾意去camp的女仔, 通常好玩得

你玩唔玩得先?

玩得

w0w
好正
十卜下先

引用:
原帖由 -BLamSUET 於 2010-8-5 21:21 發表
玩得
玩得就好

我呢份人好玩得好樂觀咖

引用:
原帖由 -BLamSUET 於 2010-8-6 11:42 發表
我呢份人好玩得好樂觀咖
樂觀 <-- 非常好

悲哀實在太慘

引用:
原帖由 -BLamSUET 於 2010-8-6 13:33 發表
悲哀實在太慘
你想講悲觀呀

54 1234
發新話題