發新話題

請刪帖

[Close]
引用:
原帖由 hgc081413 於 2010-8-11 18:32 發表
  我仲用緊20.23 (好新呢 ) down哂Addon Support  個d野 1個格仔都無
但係一轉20.31   d格仔出返哂黎 係咪更新要重安Addon Support 安個陣我按佐全部取代
咩事?     down Addon Support  down佐好耐 唔 ...
請重新安裝Addons Support,因為更新時有可能取代了Addons部份文件。
溫馨提示.....vlan論壇很快就推出v2.0.3.2,如有其他需要可PM RDiver,謝。

回復 31# 的帖子

如果更新個陣 只係addons support 按 否 其他 按哂是 洗唔洗重down

引用:
原帖由 hgc081413 於 2010-8-12 10:03 發表
如果更新個陣 只係addons support 按 否 其他 按哂是 洗唔洗重down
唔太明白你所說的話........
除非更新檔加入addons support,否則如每次更新後出現 紫格 ,都必須重新安裝Addons Support

回復 33# 的帖子

姐係個個人都係咁????

引用:
原帖由 hgc081413 於 2010-8-12 22:22 發表
姐係個個人都係咁????
唔明你想講咩?
本人更新後並無需重裝Addons support,因未有你所說的情況。

引用:
原帖由 smallpo 於 2010-8-12 13:09 發表

唔太明白你所說的話........
除非更新檔加入addons support,否則如每次更新後出現 紫格 ,都必須重新安裝Addons Support
你話除非更新檔加入addons support ,姐係你down個更新檔加入佐addons support??所以
唔洗重down?

引用:
原帖由 hgc081413 於 2010-8-12 23:36 發表

你話除非更新檔加入addons support ,姐係你down個更新檔加入佐addons support??所以
唔洗重down?
一句到尾 , 重裝 Addon Support v6 先啦 !

再有問題先發問 .

最新消息 on 8/13/2010

請留意 #1

請問d圖放係邊??
同埋個個supoport咩黎??

點解重裝佐  非官方地圖 無哂格仔
但係Silent Hill仲係有小小格仔
係咪BUG??我朋友睇唔到BO

RE : deep31652706

請問d圖放係邊??
所有插件及非官方地圖都放在 "安裝路徑\Left 4 Dead 2\left4dead2\addons" .

同埋個個addon support咩黎??
簡單黎講 , 唔裝就玩唔到非官方地圖 .

RE : hgc081413

就算有 Addon Support , 玩 Silent Hill 都仲有格仔 ?
1. Silent Hill 係 L4D 非官方地圖 , 由於 L4D2 未必有 L4D 既素材 , 強行係L4D2打開黎玩一定遇到紫格 , 只係多少問題 .
2. 嘗試在遊戲設定將 SHADER 細節 設為 或以上 . 地圖中有些模組素材等都係作者原創 , 對畫質有所提升 ,
    故需要提高視訊品質 , 尤其 SHADER .

我玩L4D1代嘅hunter training出現紫色格仔。
我系解壓hunterxxxx.vpk文件裏面嘅maps。放翻去L4D個maps到。

我L4D版本系3826
Steam: startv_
建議場主輸入 sv_consistency "0" in server.cfg

引用:
原帖由 StartV. 於 2010-8-13 11:32 發表
我玩L4D1代嘅hunter training出現紫色格仔。
我系解壓hunterxxxx.vpk文件裏面嘅maps。放翻去L4D個maps到。

我L4D版本系3826
1. Hunter Training 作者已發佈 L4D 及 L4D2 版本 , 你根本無需要「移植」!
2. 地圖插件一般以 VPK 格式包裝 , 咪畫蛇添足 !
3. Addon Support 必須安裝 , 需要時將 SHADER 細節 設為中或以上 .
4. 你究竟玩 L4D 定 L4D2 架 ?

L4D 版本 : http://www.l4dmaps.com/details.php?file=295
L4D2 版本 : http://www.l4dmaps.com/details.php?file=3735

回復 43# 的帖子

問題已經解決,thx你嘅解答。
我將vpk文件全部解壓,然後覆蓋,無左紫色格仔嘅問題。唔洗裝addons。
因為我L4D版本系3826..唔支持vpk格式,所以解壓都系無奈之下。

PS:我玩嘅系L4D XD  not L4D2

Steam: startv_
建議場主輸入 sv_consistency "0" in server.cfg

引用:
原帖由 StartV. 於 2010-8-13 12:03 發表
問題已經解決,thx你嘅解答。
我將vpk文件全部解壓,然後覆蓋,無左紫色格仔嘅問題。唔洗裝addons。
因為我L4D版本系3826..唔支持vpk格式,所以解壓都系無奈之下。

PS:我玩嘅系L4D XD  not L4D2 ...
你玩嘢呀 ? 係 L4D2 專區問 L4D 既問題 ?

發新話題