29 12
發新話題

希望以下呢兩項可以實行

[Close]

希望以下呢兩項可以實行

我已經無玩b版差不多幾個月
原因去左ggx玩新版信長
發覺新版信長 唔識玩會覺得好容易死 d傷害好高
但到你睇多d教學之後 就覺得其實 都唔係好易死 而且好好玩 變化較多

好了 入正題
新版信長 不斷會更新 令大家唔會有悶既感覺 而且有新鮮感
而我覺得b版應該加入新版信長既
戰法系統
而戰法系統係咩呢?

而戰法系統有咩好處呢?
如果手快 可以用戰法 破解人地
例如 同法術技爆塔時 用
禦魔戰法
再例如 人地神反應 吹針都魔水到 即刻用破魔戰法 再接落去
又再例如 你驚人地camp你 你可以用
曳光戰法 咁就唔洗驚
戰法系統可以幫你連即時反應 手既靈敏度  

另外呢項我諗無問題瓜
係新版入面 有連殺系統
首先殺去一個英雄 在限定幾秒內 再殺另一個英雄時 除了300$外 額外加多百幾$
使連殺有成功感

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

吾錯吾錯  幾正wo

這樣你去玩新版仲好,
唔同版有唔同特色
只是不同的人喜歡玩什麼版本.

不要把b版 轉到似新版咁 因不同的人有不同的喜好

只是個人意見,沒有惡意批評

此方案只會令更多人停留b版~
b版玩家就係唔想有太大改變  只要慢慢改  新增英雄  平衡性  跟返呀鋒風格
先會多d人接受
s版,新版,信二 都已經失敗令大部分b版玩家跟上

都只是建議而已.
其實我都唔玩B版 太悶 場場唔係雙總C金 就上忍  再唔係就直爆  
玩左1年都係咁 無變過

你1招1招慢慢多就得既

我覺得 不太好 可能太屈
加上  有d戰法  對全場玩家來說影響太大了
而且 破魔戰法令 本來新版魔水(好似8秒)  顯得出有對比
其他戰法可能有機會令其他英雄的特色 比下去
eg:加上太原這英以破魔為特點

玩過下,勁好玩''
有意玩的addmsn
[email protected]
之前因為得自己玩so吾玩

抄左就無新信既特色,既無B版原來的模樣,不太大改動係最好

咁樣不如玩新版算
b版有b版既特色
無謂搞太多野 最後可能只會冇人玩...

以上幾位都覺得 B版有B版既特色 要加戰法 校場個D 倒不如玩新版
咁呢個區意義係邊? B版特色米一成不變 英雄不平衡囉

引用:
原帖由 [H]Louis 於 2010-10-6 00:00 發表
以上幾位都覺得 B版有B版既特色 要加戰法 校場個D 倒不如玩新版
咁呢個區意義係邊? B版特色米一成不變 英雄不平衡囉
但係加左戰法一定更加唔平衡LOR, 我本身係又新版一開始已經轉左去玩, 但係佢改到魔水呢樣野就真係頂佢唔順

因為魔水既影響根本好大, 用番你既例子, 人地神抗左你既吹係人地技術好, 但係你再用破魔去解根本係人都做到, 配上直江, 阿松等高法傷既角色, 根本等於無腦殺法.

新版最**侮辱成份**既就係戰法, 好揀唔揀揀呢樣 硬搬入黎
反而比較可取既係佢D雷切,破防刀之類既新法球刀

引用:
原帖由 loner(Hh) 於 2010-10-6 00:54 發表

但係加左戰法一定更加唔平衡LOR, 我本身係又新版一開始已經轉左去玩, 但係佢改到魔水呢樣野就真係頂佢唔順

因為魔水既影響根本好大, 用番你既例子, 人地神抗左你既吹係人地技術好, 但係你再用破魔去解根本係人都 ...
你係米真係玩過新版咖. 將戰法個個set ctrl+1~9  你按完1~9 仲要按q 先入到戰法介面 再按到破魔戰法
你易為咁易破人魔水咩! 而已佢改魔水持續時間 我覺得幾多 把握開抗時間 唔似b版咁 開定魔水入會戰 出返黎 魔水仲可以係到

如果一次出哂咁多技d人會唔玩 應該要出1,2招 試下好唔好先

引用:
原帖由 [H]Louis 於 2010-10-6 18:26 發表

你係米真係玩過新版咖. 將戰法個個set ctrl+1~9  你按完1~9 仲要按q 先入到戰法介面 再按到破魔戰法
你易為咁易破人魔水咩! 而已佢改魔水持續時間 我覺得幾多 把握開抗時間 唔似b版咁 開定魔水入會戰 出返黎 魔水 ...
鬼唔知咩, 你係米係新手區虐殺新手咖, 咁樣有幾難禁姐? 就算你手殘禁得慢, 招戰法全地圖施放沒起手沒延遲, 根本就破硬沒得避.
仲屈過太原, 太原話曬都要行埋黎先破到呀~

如果你話要改短開抗時間, 把握開抗時間, 咁同破魔戰法根本就矛盾, 你一開抗就俾人破左既話把握條毛?

而已係新版我就唔覺得改短左有幾把握開抗時間LA, 新版魔水時間得番個幾秒, 就算俾你神抗左, 塔都未返到已經沒左個抗, 米一樣死
而已佢仲要+勁多無視魔免既屈技俾D英, 開左抗同沒開可以話沒分別

不過係B版的確有改短魔水時間既空間

29 12
發新話題