26 12
發新話題

DX9同DX11既分別

[Close]

DX9同DX11既分別

畫質唔洗講
肯定DX11靚
但係我用DX11玩張display card 去到50零度
用DX9去到6X到

仲有
DX11 load個時耐過DX9
已測試
咁正唔正常

GTX460

DX11 LOAD得耐係因為立體處理比DX9更多
而DX9架構因為己使用好幾年了...立體技術已爛到熟....自然可以處理得更快...

哈哈,我都係用GTX460

dx11係邊到有得down
gt240頂唔頂得順或支援嗎???

引用:
原帖由 tom6e01 於 2010-10-19 23:33 發表
dx11係邊到有得down
gt240頂唔頂得順或支援嗎???
佢開始個時有得你揀

引用:
原帖由 fungofhk 於 2010-10-20 00:34 發表

佢開始個時有得你揀
咁你都要裝左dx 11 先有得揀ga= =
上microsoft 個網搵下吧=.= 應該有~,~

win7內置dx11
win xp 唔support
vista唔知

win xp 都出左啦~.~
上microsoft 個網搵下吧~.~

引用:
原帖由 andypakyin 於 2010-10-20 13:10 發表
win xp 都出左啦~.~
上microsoft 個網搵下吧~.~
are u sure?
give me the link plz

If you follow technology news you should have got surprised reading the article title because there is no official DirectX 11 for Windows XP or Vista as of now, Microsoft DirectX 11 (6.01.7000.0000) will be made available on Windows 7 and Windows Vista when officially released in coming months

From 外國論壇

XP只支持DX9.0
不支持DX10,如果支持那是破解版本的。但破解版本还是不如正規版本效果好
想玩DX11游戲,装VISTA吧。。。或WIN7。。。。
但内存要高才行。。。最低2G

from 百度

http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=275524&extra=page%3D1

quote埋之前既post俾你睇

回復 4# 的帖子

GT 200系列的卡最高只支援DX10.
玩DX11?
買GTX 400系列或ATI的HD 5000系列.

回復 6# 的帖子

唔係裝左DX11就有得玩DX11...你唔識就唔好誤導其他人喔~

XP己講到明唔會有DX11(不過XP專用的DX10程式在國外有高手做左出來...但後果自負...)
VISTA要去下載PATCH更新到DX11
WIN7原生支援DX11

而且顯卡都有要求
N記的卡必須要係GTX 400系列
A記的卡必須要係HD 5000系列

回復 8# 的帖子

如果XP有得支援DX11...
咁出個WIN7做咩?
你唔好誤導人...

N卡9800 GT

開唔開到DX11

OH =.,=
對唔住=,=
我錯了.......

26 12
發新話題