發新話題

分享玩國/韓服得番黎既經驗 (希望可以加分)

[Close]

分享玩國/韓服得番黎既經驗 (希望可以加分)

相信大家玩龍之谷既經驗唔算好多  ((心諗:如果唔係都唔會入黎睇我呢個post啦=,=))
為此,我向大家分享一下我由國服、韓服得番黎既經驗(大部分原創):

目前通關地下城的評價,由低至高排列為 D、C、B、A、S、SS、SSS 呢7個等級
以低級評價通關時(D級),系統只提供1個寶箱供玩家選擇。
以高級評價通關時(A級以上),系統可提供4個寶箱供玩家選擇。
當然你越得到高級評價,寶箱的品級都會越高。
副本既評價由以下部分構成:
戰鬥評價、連擊加成、殺敵數量、通關時間、隊伍人數
如果你想拎到A級以上既話.以睇通關時間最為主要。
其次就係殺敵數,殺敵數以擊殺的boss數量為標準,
但你想拎到S級以上既話.單人匹馬打自己等級既副本係好困難既事黎

藉此教埋大家組隊伍既技巧,
相信大家一定不時為著疲勞值而苦惱不懮,
而組隊就係可以減低副本使用疲勞值既方法之一。

組隊可以帶來的直接收益:
1,隊伍成員通過站位組合,讓近戰抵前,法繫在後排施法,能夠有效的發揮最大攻擊力,減少被擊次數。

2,隊伍成員間相互配合,能夠有效的提高連擊和浮空追擊數。增加戰鬥評價

3,組隊能極大的縮短打通副本所需要的時間。大大提高響應的評分。

但缺點就係經驗會少左啲啲,同埋金錢/裝備都係平分既 ((不過這影響不太大吧?!))

組隊可因著各職業的需要而作不同的選擇.
1~9Lv應該唔洗點組隊好快就過左.淨刷主線任務同告示板上面既任務 應該唔洗1日就可以升到
去到9Lv以上既話,組隊就比較易升,
戰士和牧師最好同魔法師組隊,咁樣就可以雙輔雙成。
因為魔法師輸出比起賢者、戰士高,低缺點就係少血
而賢者可以充當血盾、治療師既功能,戰士則可以牽制住啲怪,比魔法師從後攻擊
弓箭手就係最free既一隻職黎.差唔多同邊隻職都可以配得好好
組隊最好就係同班Friend一齊組隊玩.但如果你真係毒到無朋友既話都可以按(O)制搵下有無人組隊既~

我係度分享一個副本疲勞值計算查詢器比大家:
http://dn.hehagame.com/mnq09.html

希望可以加分啦.打得好比心機架*
日後諗到其他野要補充既話都會更新,喜歡的話就推一下吧

---------------------------------更新線(18/11/2010)------------------------------
其實疲勞值就算你點打都係扣咁多.
你真係想用少d疲勞值就唯有靠組隊
或者打D低級過你既副本都可以減少疲勞值

再教大家一啲打副本技巧::
當大家入副本之前通常都有個通告板,當大家無晒主線任果陣可以盡量做((廢話?
如果各位係同隊友組隊既話,係刷副本果陣集中火力去打一批先.
唔好以為分開自己1個人去打第2批怪可以快啲,反而會增加死亡/被攻擊次數令戰鬥評分降低
當然賢者係例外,因為賢者有多招無敵技,仲可以反擊怪既攻擊,分開行都無所謂
(賢者技術為大重點,建議等級等既賢者唔好亂試)

港服 臭橙代理既龍之谷我就唔玩架喇.陪唔到你地一齊練真係抱歉
但如果你地想一齊玩國服既話都可以叫埋我啊a_a
至於唔玩橙臭既原因我諗大家都估到.臭橙代理令到d優惠少之又少
引用:
原帖由 c_M×臭襪™ 於 2010-11-18 20:54 發表
我係港服打三隻深淵的小鳥.一入去咪要打3碌黑可.同入第張到.咪一個好大ge洞穴ge?
有次有條友無lala自己走去第2到打爆d黑柱.點知自己係咁死(唔跟大隊).話我地唔幫佢.跟住唔行.搞到我地打唔到,真係火到.
答:
呢個係港服同國服既分別之一
大家目標好似唔同咁.
香港人成日住快同埋驚蝕底.反而做到啲野亂七八糟
內地人反而圍住1個目標進發,只為做任打Boss,非常有條理,
同埋內地真係好好人.打到啲岩你職既裝可以無條件咁送左比你 (試問香港果啲唔收番你幾金你都偷笑)

我個post大部分原創.有少部分資料係國服官網到搵番黎

遊戲唔錯的。只可惜個疲勞系統 唔夠玩半日 就玩晒了~~

迫您玩VIP. 加多150
不過甘樣有甘樣好既.  吾洗您甘快玩悶隻GAME!
同有PVP任打.

其實我歡喜野外 pvp   野外採集,野外守點刷boss

何為止野外PVP>????

引用:
原帖由 Siu_豬 於 2010-11-18 01:52 發表
何為止野外PVP>????
如果你玩過 魔獸世界  就知道了

引用:
原帖由 小飛豬 於 2010-11-18 02:23 發表

野外pvp其實有好有唔好 (個人認為 係香港就絕對咪搞)....
好多麻煩友 特別係班小學
刷到封頂之後 就係咁阻住人升
同埋 守王點 都係好麻煩既一件事 (特夠係某一類game 要你打果隻boss 但係就成堆人係度守點 想解都解唔到 very trouble)
仲有好多香港玩家 為人勁自私 所有野完全係自己角度出發 (例如打副本刷裝 組隊升lv 買賣等
上次玩隻game 我真係未玩到好似果隻game咁 (咩game就廢事提 都好耐下)
同公會同隊 打副本 可以玩到出裝要佢拎先 再唔係就要自己比錢買件裝番黎...

仲有係香港玩online game d代理商下下都set到你唔買點就唔會玩得勁 但係又確保唔到個遊戲既quality
所以對香港代理同玩家 差唔多係完全死心

引用:
原帖由 小飛豬 於 2010-11-18 02:23 發表

魔獸真系好正

未試過玩幾年(好似有5年了)都唔覺得悶

野外守BOSS魔獸比較少

野外PVP魔獸一流  有時單P都變團P

引用:
原帖由 Siu_豬 於 2010-11-18 01:18 發表
迫您玩VIP. 加多150
不過甘樣有甘樣好既.  吾洗您甘快玩悶隻GAME!
同有PVP任打.
你認為24LV要玩好耐-.-?

最衰系佢時裝都要比點.黑橘明呃

點點點點點

好熟...係咪邊到睇過呢?
樓主係咪係樂古post過?
定係我記錯呢=.=

其實隊員配合真係好重要
我係港服打三隻深淵的小鳥.一入去咪要打3碌黑可.同入第張到.咪一個好大ge洞穴ge?
有次有條友無lala自己走去第2到打爆d黑柱.點知自己係咁死(唔跟大隊).話我地唔幫佢.跟住唔行.搞到我地打唔到,真係火到.隊友之間ge默契真係好重要.

完全讚成
但又唔關隻Game的設定事既~
怪就怪__的Gamania
明明好Game變左屈點
心想 你玩哂啦

多謝樓主個網
曲終人散

引用:
原帖由 c_M×臭襪™ 於 2010-11-18 20:54 發表
有次有條友無lala自己走去第2到打爆d黑柱.點知自己係咁死(唔跟大隊).話我地唔幫佢.跟住唔行.搞到我地打唔到,真係火到.
大家目標好似唔同咁.
內地人反而圍住1個目標進發,只為做任打Boss,非常有條理,
同埋內地真係好好人.打到啲岩你職既裝可以無條件咁送左比你 (試問香港果啲唔收番你幾金你都偷笑)

我個post大部分原創.有少部分資料係國服官網到搵番黎

引用:
原帖由 siu_kit24 於 2010-11-20 01:43 發表

大家目標好似唔同咁.
同埋內地真係好好人.打到啲岩你職既裝可以無條件咁送左 ...
拿.我都系香港人.但系唔岩我用既野都系送比人(仲自出埋封印)

不過真系有時見到D亂Y裝既香港人.真系影衰晒香港人

引用:
原帖由 KeiRo 於 2010-11-25 21:09 發表

拿.我都系香港人.但系唔岩我用既野都系送比人(仲自出埋封印)

不過真系有時見到D亂Y裝既香港人.真系影衰晒香港人
haha.你係少數既[香港人]
最惜要練信.無玩龍之谷一段時間鳥

發新話題