發新話題

分享玩國/韓服得番黎既經驗 (希望可以加分)

[Close]

分享玩國/韓服得番黎既經驗 (希望可以加分)

相信大家玩龍之谷既經驗唔算好多  ((心諗:如果唔係都唔會入黎睇我呢個post啦=,=))
為此,我向大家分享一下我由國服、韓服得番黎既經驗(大部分原創):

目前通關地下城的評價,由低至高排列為 D、C、B、A、S、SS、SSS 呢7個等級
以低級評價通關時(D級),系統只提供1個寶箱供玩家選擇。
以高級評價通關時(A級以上),系統可提供4個寶箱供玩家選擇。
當然你越得到高級評價,寶箱的品級都會越高。
副本既評價由以下部分構成:
戰鬥評價、連擊加成、殺敵數量、通關時間、隊伍人數
如果你想拎到A級以上既話.以睇通關時間最為主要。
其次就係殺敵數,殺敵數以擊殺的boss數量為標準,
但你想拎到S級以上既話.單人匹馬打自己等級既副本係好困難既事黎

藉此教埋大家組隊伍既技巧,
相信大家一定不時為著疲勞值而苦惱不懮,
而組隊就係可以減低副本使用疲勞值既方法之一。

組隊可以帶來的直接收益:
1,隊伍成員通過站位組合,讓近戰抵前,法繫在後排施法,能夠有效的發揮最大攻擊力,減少被擊次數。

2,隊伍成員間相互配合,能夠有效的提高連擊和浮空追擊數。增加戰鬥評價

3,組隊能極大的縮短打通副本所需要的時間。大大提高響應的評分。

但缺點就係經驗會少左啲啲,同埋金錢/裝備都係平分既 ((不過這影響不太大吧?!))

組隊可因著各職業的需要而作不同的選擇.
1~9Lv應該唔洗點組隊好快就過左.淨刷主線任務同告示板上面既任務 應該唔洗1日就可以升到
去到9Lv以上既話,組隊就比較易升,
戰士和牧師最好同魔法師組隊,咁樣就可以雙輔雙成。
因為魔法師輸出比起賢者、戰士高,低缺點就係少血
而賢者可以充當血盾、治療師既功能,戰士則可以牽制住啲怪,比魔法師從後攻擊
弓箭手就係最free既一隻職黎.差唔多同邊隻職都可以配得好好
組隊最好就係同班Friend一齊組隊玩.但如果你真係毒到無朋友既話都可以按(O)制搵下有無人組隊既~

我係度分享一個副本疲勞值計算查詢器比大家:
http://dn.hehagame.com/mnq09.html

希望可以加分啦.打得好比心機架*
日後諗到其他野要補充既話都會更新,喜歡的話就推一下吧

---------------------------------更新線(18/11/2010)------------------------------
其實疲勞值就算你點打都係扣咁多.
你真係想用少d疲勞值就唯有靠組隊
或者打D低級過你既副本都可以減少疲勞值

再教大家一啲打副本技巧::
當大家入副本之前通常都有個通告板,當大家無晒主線任果陣可以盡量做((廢話?
如果各位係同隊友組隊既話,係刷副本果陣集中火力去打一批先.
唔好以為分開自己1個人去打第2批怪可以快啲,反而會增加死亡/被攻擊次數令戰鬥評分降低
當然賢者係例外,因為賢者有多招無敵技,仲可以反擊怪既攻擊,分開行都無所謂
(賢者技術為大重點,建議等級等既賢者唔好亂試)

港服 臭橙代理既龍之谷我就唔玩架喇.陪唔到你地一齊練真係抱歉
但如果你地想一齊玩國服既話都可以叫埋我啊a_a
至於唔玩橙臭既原因我諗大家都估到.臭橙代理令到d優惠少之又少
引用:
原帖由 c_M×臭襪™ 於 2010-11-18 20:54 發表
我係港服打三隻深淵的小鳥.一入去咪要打3碌黑可.同入第張到.咪一個好大ge洞穴ge?
有次有條友無lala自己走去第2到打爆d黑柱.點知自己係咁死(唔跟大隊).話我地唔幫佢.跟住唔行.搞到我地打唔到,真係火到.
答:
呢個係港服同國服既分別之一
大家目標好似唔同咁.
香港人成日住快同埋驚蝕底.反而做到啲野亂七八糟
內地人反而圍住1個目標進發,只為做任打Boss,非常有條理,
同埋內地真係好好人.打到啲岩你職既裝可以無條件咁送左比你 (試問香港果啲唔收番你幾金你都偷笑)

我個post大部分原創.有少部分資料係國服官網到搵番黎

引用:
原帖由 c_M×臭襪™ 於 2010-11-18 20:54 發表
我係港服打三隻深淵的小鳥.一入去咪要打3碌黑可.同入第張到.咪一個好大ge洞穴ge?
有次有條友無lala自己走去第2到打爆d黑柱.點知自己係咁死(唔跟大隊).話我地唔幫佢.跟住唔行.搞到我地打唔到,真係火到.
呢個係港服同國服既分別之一
大家目標好似唔同咁.
香港人成日住快同埋驚蝕底.反而做到啲野亂七八糟
內地人反而圍住1個目標進發,只為做任打Boss,非常有條理,
同埋內地真係好好人.打到啲岩你職既裝可以無條件咁送左比你 (試問香港果啲唔收番你幾金你都偷笑)

我個post大部分原創.有少部分資料係國服官網到搵番黎

引用:
原帖由 KeiRo 於 2010-11-25 21:09 發表

拿.我都系香港人.但系唔岩我用既野都系送比人(仲自出埋封印)

不過真系有時見到D亂Y裝既香港人.真系影衰晒香港人
haha.你係少數既[香港人]
最惜要練信.無玩龍之谷一段時間鳥

發新話題