66 12345
發新話題

簽名檔創作區推廣加分活動

[Close]

簽名檔創作區推廣加分活動

引用:
區剛成立,為了增加此區人流,本人決定舉辦一個加分活動,希望能吸引各位會員踴躍參加。

簽名圖規格
- 每位會員只限提交12個作品

- 作品類型風格可以是(聖誕新年信長漫畫人物明星或其他等等...)
  - 作品尺寸是有限制的,因為論壇是不容許過高的簽名圖,建議尺寸如下圖(500x89)(信長圖則可以是700x200)
500x89

700x200

引用:
原帖由 小飛豬 於 2010-12-21 18:03 發表[
請大家製作時候主意 美觀。。一張圖 +個名 唔好吧,起碼見到 多些原創野。或者。
圖片合成技術。

這個區績分,太容易拎了。
- 在簽名圖中,要加上自己的名字e.g(vLan:C_k),能清楚辨認出你是vLan會員

- 不可以是把一張圖修改大小後或加上自己名字,要多些原創野,如沒有將不獲加分

- 上傳簽名圖後,需附上-用什麼程式製作過程心得,才能獲加分

提交作品方式:

- 回覆本主題格式如下
引用:
把圖片上傳在這即可
寫上用什麼程式製作過程心得
獎勵:

- 如提交的作品符合資格,該會員將會受到2-5的加分,視符作品的原創程度。

加分活動期限:由2010年12月20日至2011年1月1日

如有任何疑問請PM C_k 不要在此帖發問。此帖乃提交作品之用,敬請留意。

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

既然改左名
就要改簽名
附圖一張
求140$

C_k 改左規則 我就整左唔同圖 希望可以加分^^我用左美田秀秀同埋photo scape整既

小弟的新手作

佐佐木hotoscape
濃姬(新增2張):美圖秀秀

我開始微笑 以後會努力過的 很好

回復 3# 的帖子

作為簽名好像過高了吧  

求 分 ^___^

回復 5# 的帖子

sor 我第1次整 咁有咩方法細d 係唔係剪左1部份黎整??

我係用PhotoScape整 係信長區有整簽名圖既熱潮
眼見又幾靚 就自己整屬於自己既簽名圖
PhotoScape好快上手 我整左2-3張之後 都大概知道點用
依張圖都花左我30幾分鐘

回貼;鋼之FA。

回復 9# 的帖子

我記得已經有幅圖係咁 我之前見左有人po e幅fa 都係咁 請問你加左d咩 唔計簽名@

唔知合唔合符資格(可能唔係簽名TIM)
(唔知合唔合符「其他」類別)

但都放出黎支持下樓主

我用左美田秀秀同埋photo scape整
因為個圖係之前用photo scape整落 , 點知我唔識整個名上去@@
之後我響yahoo seach 左個閃字機,搞好左d字
再之後我響Vlan 睇到可以用美田秀秀Mix 上去
其實我整緊個陣,feel到好煩 @@

偶然見到個post
見金錢數目眾多
所以開佐PS黎挽下
怎料失手.
失敗之作,
望加小小金錢 ~

引用:
原帖由 ★κinG﹑星 於 2010-12-21 12:41 發表
sor 我第1次整 咁有咩方法細d 係唔係剪左1部份黎整??
拉細佢就ok啦.xd

引用:
原帖由 ★κinG﹑星 於 2010-12-21 13:22 發表
我記得已經有幅圖係咁 我之前見左有人po e幅fa 都係咁 請問你加左d咩 唔計簽名@
影片。;

66 12345
發新話題