16 12
發新話題

[2.1.2.1]1028 ser [Coop02]

[Close]
hello 長煮我係娘$300。下面有一d 對1028 的建議同埋問題:

其實依家彩票系統係咪仲係有機會整到個server lag / hand?我呢排見好多新入server的新手不斷玩彩票,叫佢地唔好玩有d 又唔聽,其實可唔可以整到彩票系統可以回收彩票但唔俾用 ???
(當然如果依家彩票系統唔會整到個ser有事的話,就當我冇講過 )

仲有,長煮可唔可以係rpg投票轉圖圖果個選單入面,移除「helms」(聖盔谷果張地圖)?因為d 新手好麻煩,有時自己死左就唔理其他仲玩緊ge人,亂咁轉圖。轉普通非官方地圖都還好,有時佢地無啦啦轉左helms 呢個地圖(coop mode),搞到成班人都冇得玩,要我入左去,轉番其他map先得,真係好煩

最後,呢個之前ko都有提議過。希望係rpg 選單查看自己有咩隊友時,可以有「下一頁」呢個選項~因為有時多人的話,真係要靠kick人果個先會睇到有咩人

我想問依家一隻tank 其實有幾多血 ? 勇者係咪只有吸血光球同埋落雷呢兩招 ? (雖然已經夠做有突 )

下面係我剛剛見到一個台灣rpg server的職業介紹。長煮不妨係每個職業轉生後都好似心靈咁加多一招 (不過唔整其實都冇咩所謂 )

http://ukimiu1103.myweb.hinet.net/UKI-RPG-JP.htm

好喇,諗到d 咩就再上黎。

引用:
原帖由 測試員628號 於 2011-7-24 22:07 發表
睇有咩人其實我都成日有講嫁喇,係console度打ping就會顯示到有咩人嫁喇
至於職業轉生後多一個技能其實所動用到既code其實都要用多少少時間寫,真係做左出黎都唔知有冇咁多人玩返,有時D野真係做左出黎而又冇咩人會玩既 ...
岩丫,所以呢個只係參考~

依家冇咩大問題lu,長煮從善如流真係好多謝你

同埋我想問下,聖盔谷果個map 係咪仲係會死ser ??? 我真係好掛住呢張圖

引用:
原帖由 justforacc 於 2011-7-27 22:45 發表
來支持一下! 我覺得VLAN最好既RPG場係1028啦!
同感。最平衡最耐玩應該都係1028

引用:
原帖由 。琦﹏B子 於 2011-7-29 08:54 發表
場主有冇開場呀
btw 我一玩就係玩1028ser
你係咪夢b呀

頭先玩左幾分鍾魔戒又再斷線==
依家又搵唔番1028 ==

點解魔戒場會玩唔到 點解魔戒場會玩唔到 點解魔戒場會玩唔到

引用:
原帖由 〞紫月 於 2011-7-30 18:17 發表

勁想玩個魔戒場 開始左一陣就死埋SER

長煮搵到解決張圖死SER 方法未呀= =
頭先我諗住放火燒tank,然後發現火燒自己友個bug出現左

引用:
原帖由 〞紫月 於 2011-7-30 18:43 發表

又死了 媽呀

轉唔到天空之城火星喎長煮
小豬話長煮del左果兩幅圖

引用:
原帖由 。琦﹏B子 於 2011-8-2 17:42 發表
場主 星炮是5是改左5tk喇 :) :)
如果係的話咁仲轉勇者黎做乜 :O)

引用:
原帖由 。琦﹏B子 於 2011-8-4 10:24 發表
佢同我講1轉星炮無tk )
等我轉做工程再亂咁放衛星炮先

引用:
原帖由 。琦﹏B子 於 2011-8-8 18:51 發表
千玄已試
1轉星炮
result:2個大過
勇敢的白老鼠

引用:
原帖由 〞紫月 於 2011-8-11 17:12 發表

唔係唔想玩非官圖 而係都未過70lv 冇得轉圖
70lv 先可以轉圖呢個措施係絕對有必要。

你有冇試過剛剛俾完錢買裝備,班新手就馬上轉圖?
你有冇試過打tank打到隻野就黎死,班死左的新手就因為自己冇得玩住就馬上轉圖?
你有冇試過俾班新手貪過癮轉魔戒幅圖,然後搞到死ser呢?

我唔係話新手就一定會亂黎,但起碼係長煮搞左「70lv 先可以轉圖」呢個措施後,真係可以避免上面呢d 情況經常出現。因為成日玩兩玩就轉圖,大佬你叫其他人點玩姐?

http://www.l4dmaps.com/details.php?file=12035

香港地圖 !!!!!!!!!!

希望作者整好左幅圖之後,可以係1028 玩到

引用:
原帖由 〞紫月 於 2011-8-11 20:09 發表

我又冇話 唔要個70lv先轉得圖
我話好多人未夠70lv所以冇得轉圖 所以先少玩非官場炸大佬

洗唔洗咁惡呀
講個事實出黎姐,咁都叫惡

引用:
原帖由 justforacc 於 2011-8-12 23:19 發表

因為o個時有個叫「紅粉逼擊炮」既人亂咁轉圖,
場場都轉, kick完入番黎又轉,
於是我地成班友個個鬥快kick佢,
快到好似vote kick有獎咁.
之後場主先加呢個功能 ...
佢唔係猛咁開咪播D死人歌咩

16 12
發新話題