30 12
發新話題

[2.1.2.1]1028 ser [Coop02]

[Close]
場主, 趁機給兩個建議:

1) 有冇得SET專家既經驗多D, 簡單既經驗少D?
如果一樣經驗, 個個玩簡單就無意思.
(主要係打TANK同埋打特感既經驗值.
救人/電人/回血既經驗我諗唔洗分難度,
因為愈簡單愈少扣血)

2) 為避免D人亂衝, 最好加兩個插件
一個係「唔殺晒D TANK 安全屋度門唔開」
一個係「一定要所有PLAYER去到安全屋門口先可以開門」
究竟係一個插件做晒兩樣野定係兩個插件? 我唔清楚, 不過係其他場見過.

編輯後:
能否在標題上加上場主你的L4D2 VERSION? 2063? 2065?

圖多是沒關係, 但要插件能投票轉才可以啊.
現在RPG插件裏只有3張圖是玩家可以轉....
又或者有別的CMD?

fish, 隻TANK今日得6hp.....

場主, 而家衛星炮對紅TANK似乎無效, 係你SET成咁定係BUG?

另外, 有冇辦法set到, 一定要    斬/反傷/衛星炮    打紅tank先會有打tank既經驗?

編輯後1:
關於衛星炮, 我發現一個現象.
如果紅tank超過8000血, 打佢唔扣,
如果紅tank少過8000血, 打中佢即死.

反傷似乎都係一樣, 一下反死紅TANK就OK,
如果一下反唔死紅TANK就會無效.

我有冇睇錯? 如果無睇錯, 佢係唔係一個bug?

編輯後2:
因為我地好多時都唔記得D非官方圖,
可唔可以整到RPG 入面選地圖而唔係用VOTEMAP呢?

引用:
原帖由 ming0222 於 2011-5-2 07:54 發表
點解我用反傷打紅tank,紅tank死0左...不過我無經驗囉....
最後殺tank既一擊, 唔計落經驗度.
編輯後:
最後一hit已更改為5000經

昨天玩火星場,
我們射完拉登不久,
就傳出他的死訊.
莫非............

拉登是火星人?

場主, 有沒有方法令觀戰者變為玩家, 例如!joingame / !addbot之類的指令?
例如魔介守城未必可以自動addbot, 由於無法手動addbot, 好多人會成為觀戰者而沒法參戰.
詳情可問問烏時.

編輯後:
似乎是地圖問題. 當我沒說過吧.

場主, 今日夜晚9點10-20分左右, 隻TANK BUG 左,
死極都死唔去, 重覆著就死倒下的姿勢, 行近隻tank仲會好震,
你睇下洗唔洗DEBUG.

還有一件事, awp重型狙擊好像沒了攻擊力.

編輯後:
更正, 是一入場時沒攻擊力, 第二關就會有....
暫時未知是否所有場都有這種事.

引用:
原帖由 wind9367 於 2011-5-15 04:04 發表

個bug好似係殺tank果條友死左/訓低左(可能仲有第2個可能性)
個bug係回血術出現之後既事,
在場人士都認為同回血術有關.
殺tank既人訓唔訓/死唔死似乎無關係.

to wind9367: 不要連post啊, 不然會被admin打入大牢.

場主, 頭先O岩O岩開火星場, 我咩都無做過, 無啦啦話我殺左人記我過.

K.O. 太慘無人道了,居然殘害隊友!! 記大過第 1 次,扣除 100000EXP, 30000$!

我完全唔知發生咩事....

編輯後:
當時好多插件死左

場主, 勇者既吸血光環係咪已經寫好?
我同阿強試過好似無乜效咁,
寫就話吸100血, 但吸得好少, 而已自己無加血喎....
其實係咪未完成?

引用:
原帖由 rot00114 於 2011-7-14 22:31 發表
The Lost Island
http://www.webo.com.hk/download.php?i=22723

開場指令
map l4d2_jungla
呢個圖好慢....我怕會死server.

多謝樓主! 辛苦晒啦!

話時話, 免被火燒個插件似乎bug既機會較大, 知唔知咩原因?
似乎用完votemap轉非官方圖之後bug既機會大d. (感覺上, 還不確定.)
引用:
原帖由 測試員628號 於 2011-7-24 22:07 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=4124478&ptid=345794][/url]
睇有咩人其實我都成日有講嫁喇,係console度打ping就會顯示到有咩人嫁喇
至於職業轉生後多一個技能其實所動用到既code其實都要用多少少時間寫,真係做左出黎都唔知有冇咁多人玩返,有時D野真係做左出黎而又冇咩人會玩既 ...
想睇埋人地係咩職同埋咩lv丫麻.

來支持一下! 我覺得VLAN最好既RPG場係1028啦!

30 12
發新話題