26 12
發新話題

(轉)副官製作-改簡單左

[Close]

(轉)副官製作-改簡單左

引言:其實改副官和介面只能自己看見,而改機已經不可能再出現(被9you封了),那怕小_雞亂改也不會影響到其他玩家

其實可以到戰紀(http://olgame.gamedb.com.tw/bbs/)
找副官檔,透過(sdgundamext.exe, bat)

先更新遊戲,不然改了副官之後會發現容易有問題
把sdgundamext.exe複製到遊戲的安裝目錄(SD個檔案)
把兩個BAT放SD個檔案,然後先執行"解壓縮用.bat",正確的話會開始
大約有兩三萬個檔案要處哩,等幾分鐘。
然後去新增的SDGO_TEMP資料夾看看,遊戲D檔幾乎都解出來了
將D檔案封裝回原本個檔案內之後執行"重新封裝.bat",一樣
等幾分鐘重新封裝
完成後遊戲資料夾會多出兩個名為
      GPackData_new.zpk    GPackData_new.zdx
將原本的GPackData.zpk     GPackData.zdx   delete

然後將GPackData_new.zpk    GPackData_new.zdx改檔名成
    GPackData.zpk    GPackData.zdx

執行遊戲試試,祝副官順利回來

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

沒人回= =
-.-

完全睇吾明呢戈係咩野黎.....

引用:
原帖由 月★Ver.X 於 2011-1-30 14:50 發表
大約有兩三萬個檔案要處哩,等幾分鐘。
然後去新增的SDGO_TEMP資料夾看看,遊戲D檔幾乎都解出來了
將D檔案封裝回原本個檔案內之後執行"重新封裝.bat",一樣
等幾分鐘重新封裝
完成後遊戲資料夾會多出兩個名為...
將D咩檔案....沒提到哦.......是在戰紀下載的那些檔案嗎?

戰紀係tw的唔好亂係個到打口語,改副官用e個係唔得

月同我挑sd高達 ^^ me拿部c級機 屈死你

w0w...估唔到更新得咁令....

引用:
原帖由 cake2112 於 2011-3-21 00:27 發表
但係我改到

引用:
原帖由 cake2112 於 2011-3-21 00:27 發表
係戰紀下載D檔案

引用:
原帖由 -ChuN2.5 於 2011-3-21 19:02 發表
w0w...估唔到更新得咁令....
我自己改

咪姐係外掛...
改模組

幾好既教學

呢個係咩野黎架

回復 6# 的帖子

我同你挑  come

新手黎,希望有用

26 12
發新話題