28 12
發新話題

開伺服器超簡單教學

[Close]

開伺服器超簡單教學

好多人都問點開SER

我係到作個簡單既介紹

1-2個Step就搞掂

==============================================================================================
Step1.開hlds.exe

個hlds.exe應該係:X:\Dc0o Cs1.6"到

開左佢

你應該會睇到好多有關ser既Setting

Set好野

禁"啟動伺服器"

搞掂

============================================================================================

Q&A

1.Q.點解人地D SER有中文名?

A.因為人地係SERVER.CFG到SET左野,你係可以錦SET既:

1.Down左個amx先

2.開"Cstrike"你應該會睇到一個名為"server.cfg"既檔案

3.開左佢(講左=冇講)

4.你會睇到有一行寫住/;默認伺服器名稱

5.佢下小小會有個位俾你打名

6.打好後save左佢

7.係hlds.exe個控制台到打"exec server.cfg"

8.再打"restart"

9.搞掂

2.Q.點+ADM??

A:好簡單,STEP如下:

1.打開你既user.ini(位置係"X:\DcOo CS1.6\cstrike\addons\amxmodx\configs"

2.拉到最下

3.打野(格式如下):

; 管理員帳號範例:
; "STEAM_0:0:123456" "" "abcdefghijklmnopqrstu" "ce"
; "123.45.67.89" "" "abcdefghijklmnopqrstu" "de"
; "My Name" "my_password" "abcdefghijklu" "a"

(本文由MiNG揚製作,抄襲必究)

============================================================================================

總結:

係冇既

引用:
原帖由 MiNGYeUnG 於 2011-3-18 20:58 發表
好多人都問點開SER

我係到作個簡單既介紹

1-2個Step就搞掂

==============================================================================================
Step1.開hlds.exe

個hlds.exe應該係:X:\Dc0o Cs1 ...
你會加分我自切 蘋 果 皮 比 你 食 又 點 話 呢
人生就係咁悶

1.Down左個amx先
amx好似係舊版黎, 舊版多數新Plugin都用唔到, 你叫人down舊版咁out day?
係既我都想down, 可能絕左版

4.你會睇到有一行寫住/;默認伺服器名稱
如果我down英文版呢

如果我唔係DcOo CS呢

3.打野(格式如下):
; 管理員帳號範例:
; "STEAM_0:0:123456" "" "abcdefghijklmnopqrstu" "ce"
; "123.45.67.89" "" "abcdefghijklmnopqrstu" "de"
; "My Name" "my_password" "abcdefghijklu" "a"

完全唔明, 究竟格式係咩呢
仲有你叫人down舊版, 個admin amxx 係新版? ... 咩事? 世界大亂?

(本文由MiNG揚製作,抄襲必究) <- 點解同我yahoo知識+嗰個差唔多嘅
(本教學由ken27644852製作,抄襲必究)

真係好單喎 (個教學)

話明簡單呀嘛
真係開ser俾大家玩既睇番hunter哥d文啦
重有好似咩?-.--

引用:
原帖由 MiNGYeUnG 於 2011-3-19 08:51 發表
話明簡單呀嘛
重有好似咩?-.--
姐係睇依個POST既人唔係真係開SER?
咁不如叫版主DEL左佢

引用:
原帖由 MiNGYeUnG 於 2011-3-19 08:51 發表
話明簡單呀嘛
重有好似咩?-.--
佢D文寫到一舊舊,點睇?.

引用:
話明簡單呀嘛
重有好似咩?-.--
hunter哥d文一舊舊
superhunter哥d文就好好多

引用:

開左佢

你應該會睇到好多有關ser既Setting

Set好野

HLDS 唔一定係 DcOo CS1.6
:o)

amx係邊到DL同理咩黎嫁??

其實樓主既post應該係睇左人d發post再改既
因為我係網上已經找到唔少相似既post
www.blhost.hk】致力提供不同類型而且高質素的伺服器,服務包括網站寄存、電郵服務、域名註冊、獨立伺服器、網頁設計 、VPS、伺服器租用服務

引用:
原帖由 愛影。絕望 於 2011-3-25 17:24 發表
其實樓主既post應該係睇左人d發post再改既
因為我係網上已經找到唔少相似既post
可能樓主自己打

引用:
原帖由 ts05290093 於 2011-5-7 11:55 發表

可能樓主自己打
我依家唔打
我出條左片
是關我d中文真係1999

; 管理員帳號範例:
睇唔明

引用:
原帖由 alex1024 於 2011-8-11 15:17 發表
; 管理員帳號範例:
睇唔明
姐係錦
睇番你想set用咩方法+佢admin
1.:Steam ID  "權限"  "認證方法"
2. IP "權限"  "認證方法"
3.名 "權限"  "認證方法"

至於想知個d abcd點解
睇番個user.cfg

我自己開左個SER^^好開心~玩死跑

28 12
發新話題