16 12
發新話題

BUILD場 本年度最開心的建築物 彈空魔城

[Close]

BUILD場 本年度最開心的建築物 彈空魔城

我又黎架喇^^

結他大祭師第二力作!彈空魔城!!

受到神槍宏一提既MIST之天空之城感染,
打造第一次高空建築物.
(雖然規模冇咁大= =HEHE)

建造者:結他大祭師,非凡哥,權仔,justin bieber.
好多彈床,個景仲正過黑嘉年華^^

[youtube]Hcf5Khv28gM[/youtube]

引用:
原帖由 mosmps200412 於 2011-4-9 15:17 發表
我又黎架喇^^

結他大祭師第二力作!彈空魔城!!

受到神槍宏一提既MIST之天空之城感染,
打造第一次高空建築物.

建造者:結他大祭師,非凡哥,權仔,justin bieber.
好多彈床,個景仲正過黑嘉年華^^

Hcf5Khv28g ...
哈哈 我off得太快 個SER冇左 XD
下次再做過 ^_^

哈哈

你同MIST個天空之城有得揮喇

睇過哂你地d影片,總令我好費解既係:既然你地咁花心機製作「藝術品」,點解唔嘗試製作新地圖?

以非官方地圖 Traps Map 為例,製作雖然唔華麗,整個過程只係密閉式單程路,但遊戲性高,設計同你地做緊幾相似。

雖然技術層面比較高,但設計概念其實差唔多。

引用:
原帖由 RDiver 於 2011-4-9 18:36 發表
睇過哂你地d影片,總令我好費解既係:既然你地咁花心機製作「藝術品」,點解唔嘗試製作新地圖?

以非官方地圖 Traps Map 為例,製作雖然唔華麗,整個過程只係密閉式單程路,但遊戲性高,設計同你地做緊幾相似。

雖然技術層面比較高 ...
佢整D野唔錯..如果係地圖既話..我會試玩
努力上200分-3-

不過我本人都係玩多d非官方圖先考慮自己整吓HEHE=]

BUILD簡單好多..

玩咩build 場姐,去練槍la

=]嗯 最得多build場 其實都會high大左架

引用:
原帖由 RDiver 於 2011-4-9 18:36 發表

因為build場係玩
真正整地圖就唔係玩..

忽發其想
如果整地圖軟件可以好似玩build場咁user friendly就好

引用:

不要再提了, 個l4d2 hammer world editor唔知咩事, 系cold stream(2063)更新之後就一開就crash, 我要KO埋個圖啊
L4D: 乂囧乂
L4D2: 乂囧乂

引用:
原帖由 gordon7803 於 2011-4-10 18:48 發表

不要再提了, 個l4d2 hammer world editor唔知咩事, 系cold stream(2063)更新之後就一開就crash, 我要KO埋個圖啊
正版?

引用:

兩樣差好遠喎
但係其實埸主都可以save晒D野自己整第2條路出黎玩既
例如幾大既空間可以整走廊 途中整幾間房比特感出
上面又有位落 其實都係又普通又好玩

mist

E D先慘阿!!!

其實我好耐之前已經想整地圖架喇!
點解好既野從來都係冇漢化架...
唔識SET= =睇唔明..由其是係最下邊3個seting..
入都入唔到個介面,就係設定方面停步=[
本人用Authoring Tools SDK v18.
停留左幾個月,一直都冇再理!終於要爆喇>口<

回復 13# 的帖子

正版仲慘
比左錢都無得用

回復 13# 的帖子

唔係開Hammer會自動set既咩

(我個L4D2安係D:\Left 4 Dead 2 2054)
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

16 12
發新話題