發新話題

睇唔到vlan場!

[Close]
引用:
原帖由 toto345618433 於 2011-4-15 22:29 發表
禁'~' 制打:version 輸入:version
如低於2063 即版本過舊

試試
其實你呢個方法唔可靠亦唔準確 , 原因係此指令只會直接讀取 steam.inf 內所存取之遊戲版本 , 基本上你隨意改一改 d 數字都左右系統顯示 , 唔信可自行一試 .

對於 祺仔卍 既情況 , 最佳辦法就由第三者以特定版本進入任何一個分區來計算伺服數量 , 再與 祺仔卍 所觀察的作比較來判斷其由因 . 也可以由事主或第三者開場俾對方入去 , 透過整個連接過程中可以了解更多未知或潛在問題 .

P.S : 由於我正身處外國 , 只能夠在此提供意見 , 無法親身協助 , 敬請原諒 .

引用:
原帖由 hkg憤怒鳥 於 2011-4-15 22:45 發表

我想問我fd係coop2開左ser(2063)
但係我(2063)冇佢個ser,meanwhile我另一個fd(2063)又入到佢個ser
咁我依家問你:「你系 2.0.6.3 版本 既 Coop02 分區見到幾多個場?」
然後你去問你個FD:「你系 2.0.6.3 版本 既 Coop02 分區見到幾多個場?」

一陣間我教你點應對呢個情況。

引用:
原帖由 hkg憤怒鳥 於 2011-4-15 22:53 發表

我:0個
fd:7個以上
結果好明顯:防火牆或版本不一。

請先前往 Left 4 Dead 2\left4dead2 找出 steam.inf (註: ".inf" 可能被隱藏) , 用記事本 (notepad) 打開後將版本號碼改為 2.0.0.0 , 儲存後離開 . 之後按照你平時般重裝 vLan 現時最新更新包 , 完成後請再打開 steam.inf 查看版本是否為更新包應有版本 .

包括 Windows 防火牆在內把任何會阻擋網路連接或檢查病毒既程式程序全部關閉 (不會從 Windows 系統列看到他們) .

最後 , 叫你開場個 FD 系 Console 打 status 獲取該伺服 IP , 然後你開啟 Console 輸入 connect IP , 咁就直接連接佢個場.

引用:
原帖由 22029205 於 2011-4-15 23:25 發表

但係照計steam.inf個數字相同都會照顯示

我點知 hkg憤怒鳥 事前有冇動過手腳 , 往往問題都出於人為失誤 , 自己卻未能察覺 , 而我依家隔牆對話 , 任何可能性都要考慮 .

發新話題