發新話題

[原創] 推理兇殺案 [ 原創 ] ( 無聊諗出黎 )

[Close]
引用:
原帖由 BsTh_MIlkB 於 2011-5-23 23:37 發表
1.咁D所做緊野會唔會對案情有直接關係?

2.B C是否在走火中出現過?
1.YES **TIPS:所有都有關係**
2.B沒有走火中出現,C有走火中出現

a死左之後c仲有無出現到?.?

那b是否沒有在整個事情中出現過?

A的事是吾因3角關係?

你與我有幾分相似,共存在同一天空下。

係吾係因為.

係d放火.  因為佢知a係有[重要物品] 而d不知道放係邊.

因為d嗜酒好賭.所以有支酒.係身. 又係火區入面

所以就放火引佢拎走晒d錢財. 而d因為有支酒可以掟去a身上引火燒死既關係.

D想老笠佢.[用酒嚇佢話要倒去佢個身到]  但c見到呢樣野就立即阻止.

混亂間唔小心倒左落d到? 然後被燒死

雖然好老吹.但係我都覺得推理到[i mean我呢個解答]

引用:
原帖由 你癲嫁. 於 2011-5-25 22:39 發表
係吾係因為.

係d放火.  因為佢知a係有[重要物品] 而d不知道放係邊.

因為d嗜酒好賭.所以有支酒.係身. 又係火區入面

所以就放火引佢拎走晒d錢財. 而d因為有支酒可以掟去a身上引火燒死既關係.

D想老笠 ...
NO!比少少TIPS先~~
引用:
那b是否沒有在整個事情中出現過?

A的事是吾因3角關係?
B沒有在整事出現
A的事有少少關於3角關係。

引用:
原帖由 50巴仙肥料 於 2011-5-24 17:33 發表
a死左之後c仲有無出現到?.?
當然有。落口供LOL~

走火中 c是否有直接出現過?

好難估.

a咁暴噪

引用:
原帖由 BsTh_MIlkB 於 2011-5-26 15:09 發表
走火中 c是否有直接出現過?
YES!

咁e 加就係

走火中出現只有3個人A C D

B並沒有出現..而D所做的事對事情有直接關係

1.在火警中A D是否有發生爭執?

2.那C做的事是否有直接關係?

3.那A D B是否存在三角關係?

4.還是A C B存在三角關係?

姐係
BCD都係惡人!?;"

唔知講笑好似好好睇

阿D為人懶惰,嗜酒好賭。(包括好色)
應該系阿d中意阿b 之後阿b唔肯同佢一齊
所以阿d火已上黎放火殺了阿a?

樓主又去了那呀-.-

阿A為人暴躁,橫行霸道 so佢老婆唔中意佢 殺左佢(估的)

發新話題