22 12
發新話題

關於版主處理攻擊問題

[Close]

關於版主處理攻擊問題

版主聲稱使用anti-csdos 程式先可以作證據
但Vlan玩家使用UDP攻擊

anti-dos 點會check到?

引用:
原帖由 24時伺服器 於 2011-6-5 21:19 發表
版主聲稱使用anti-csdos 程式先可以作證據
但Vlan玩家使用UDP攻擊

anti-dos 點會check到?
認真. 係我記憶中.. 佢教cap炸ser圖只話係要防炸程式. 冇話一定anti-csdos

引用:
原帖由 CTPserver 於 2011-6-5 21:50 發表

認真. 係我記憶中.. 佢教cap炸ser圖只話係要防炸程式. 冇話一定anti-csdos
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=231528&extra=page%3D1
對於伺服器受到攻擊,但被防炸程式擋住,而且顯示了IP,可以將vLan視窗、防炸程式畫面(包含IP)和位於右下角的小時鐘一併拍照,在此區開新帖,上傳圖片,例如:

明顯沒說一定要使用anti-csdos.
版主認盡快封禁攻擊者.

問題係anti-csdos 係check唔到玩家使用UDP攻擊

使用UDP攻擊程式 就可以唔洗Post上Ipve?

圖片一張
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

防毒軟件可能誤判.
可能係玩家入SERVER 時防火牆BLOCK 了也不一定, 只能說防毒軟件所提示, 唔可以證據.

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2011-6-6 18:38 發表
防毒軟件可能誤判.
可能係玩家入SERVER 時防火牆BLOCK 了也不一定, 只能說防毒軟件所提示, 唔可以證據.
問題係anti-dos check唔到udp攻擊程式

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2011-6-6 18:38 發表
防毒軟件可能誤判.
引用:
經管理員過目,
此程式不能作為證據
請使用Anti-CSDoS
問題就係局限於Anti-CSDos
而Anti-CSDosd檢測唔到UDP攻擊
而你地唔封禁UDP攻擊者只係比佢地繼續攻擊伺服器.

算啦,炸唔入咪算囉,正所謂:寃寃相報何時了。
如果要捉UDP,有排都搞唔完...

咁多個一齊炸 好難唔入....

引用:
防毒軟件可能誤判.
玩家進入伺服器係用TCP/IP
圖片清楚顯示出類型係UDP

就算防火block左. 點解我ser可以日日爆人? 你又點解釋呢一點?

引用:
原帖由 CTPserver 於 2011-6-7 12:27 發表

玩家進入伺服器係用TCP/IP
圖片清楚顯示出類型係UDP

就算防火block左. 點解我ser可以日日爆人? 你又點解釋呢一點?
是唔是BOT

引用:
原帖由 20ghjsty 於 2011-6-7 13:57 發表

是唔是BOT
唔係指對抗喪屍伺服器
對抗 16 個 都係Bot 可以唔計呢個伺器

引用:
原帖由 20ghjsty 於 2011-6-7 13:57 發表

是唔是BOT
ok, 就算我唔計對抗ser,
我個客個ser都日日29上以上
唔通你吹到block哂?
加上至今仲味有玩家話比我或者fishball知入唔到Ser囉

個個都唔係入緊正題.

anti-csdos 係check唔到udp攻擊
而家Post其他防火牆check到既udp紀錄
又唔即時做野 咁果班用udp攻擊既人就可以繼續攻擊?

22 12
發新話題