發新話題

Left 4 Dead 2 特輯四篇

[Close]
到依家有4幅地圖上傳咗上l4dmaps...(不包括我同hihi個幅)
L4D: 乂囧乂
L4D2: 乂囧乂

引用:
原帖由 gordon7803 於 2011-8-8 12:14 發表
到依家有4幅地圖上傳咗上l4dmaps...(不包括我同hihi個幅)
現時實際上只有三幅(其中一幅尚未上傳任何地圖)

補充:今日會玩哂 China Campaign Contest 至今參賽作品(包括 hihi1234 自製戰役)

hihi HK圖...應該趕唔到...

同埋其實我覺得個中國式爆竹...放係安全室等地...好似無咩用...裝飾都好似9唔搭8(認真講)

因為感覺好多地方都未做得好...
不過第一次整到l4d2 香港圖...是不錯的啦   
起馬我無心機去整...
衛斯理 高手XD

字海 樓主3q!分享

http://www.l4dmaps.com/details.php?file=12035

CPT 插件開發隊長

非官方地圖發佈 - Hong Kong 有感

引用:
原帖由 hihi1210 於 2011-8-9 14:24 發表
http://www.l4dmaps.com/details.php?file=12035
hihi1210,早幾日又話唔會參賽,同依家你所做既背道而馳啵!

前晚 ExpEdition 探險隊 正式試探以你為首製作既地圖戰役,整個過程中我哋完全冇將佢同以往作品區別看待。

專題影片(China Campaign Contest)有望於 ExpEdition 專屬 YouTube 頻道播放,因此對地圖各方面暫不作詳述。

(仍需要更多製片人手,有意者PM本人。)

怒我直言,雖然我極力支持你參加今次由 L4Dmaps.com 主辦既地圖製作比賽,但你現時既作品根本不適宜參賽,難登大雅之堂,且錯漏百出,其發展程度連 Alpha 都不如,卻在其發佈頁的版本標籤為「完成」(complete),實在百思不得其解。論整體製素,從網民評分已可分曉(註:本人試探後才得悉現時評分),當然我心目中既分數絕非如某些評分者那麼極端,但以現時版本肯定不合格(i.e. < 50)。

為何以比賽名義發佈如此作品?「旨在參與」並沒有問題,但在正式比賽(附設高額獎金獎品)上呈交如此難以置信既作品,只會令誠心下載既玩家,L4Dmaps 資深會員甚至主辦單位,視為「侮辱」、「不負責任」既表現。

以上只係個人立場,但我相信其他人對你哋一樣有更大既期望,而 hihi1210 等製作者之參與是絕對值得加許的(以我所知應該係第一幅由香港人以香港為主題所製作既戰役地圖)。

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

attend this competition because we pay alot of time on the map
esp . me , kennyfong and fuk
if i not post it ..... our work wasted

why i choose complete?
it is because i really don't know the difference between alpha beta complete
RDiver make map is not a easy job...
dont write this kind of thing if you cant even do it

CPT 插件開發隊長

我地只不過係普通玩家, 平時都不常使用hammer 整地圖,最多用notepad++ 整下plugins...
因今次比賽有感而發整地圖, 但明顯我們技術經驗都唔夠, 只係吸下經驗姐, 試試整地圖

質素當然不及其他參賽者, 因他佢製作過很多地圖, 而我們第一次整

至於點解我地又參賽? 因為我話的
我們早左此活動公佈時(RD味post), 已經決定一齊整地圖, 但當時大家都要番工番學, 味必有時間控空製作地圖, 所以製作時間緊湊.
無錯之前hihi1210 係話唔參, 但我個人認為, 經了這麼時間製作此地圖, 當然是為了參賽,但而在到頭來反而不參加?本人認為有點可惜.

話說地圖重點不在於場景如何, 趣味的重點是科學館內有很多玩家能active 的機關 / 按鈕,
也幾有趣的

引用:
原帖由 RDiver 於 2011-8-11 07:47 發表

hihi1210,早幾日又話唔會參賽,同依家你所做既背道而馳啵!

前晚 ExpEdition 探險隊 正式試探以你為首製作既地圖戰役,整個過程中我哋完全冇將佢同以往作品區別看待。

專題影片(China Campaign Contest)有望於 ExpEdition  ...
=  =個地圖又唔係你整...受罵又唔係你去受...你理得人地點去比人罵姐...
人地鐘意點post咪點post lo...
你幾時做左論壇/會員代言人??咩都管?? 你唔係一個自認值值無名無人理的會員/路人嗎??
其實同rpg一樣...人地開ser...你無理由你自己唔鐘意rpg場入人場講....「唔好開場啦...玩到悶啊~」
如果你有心機去整一個地圖出來比人罵/讚,我可以收反而家講ge野...

衛斯理 高手XD

引用:
原帖由 Pvt.Allen 於 2011-8-11 10:45 發表
話說地圖重點不在於場景如何, 趣味的重點是科學館內有很多玩家能active 的機關 / 按鈕,
也幾有趣的
不過按鈕有點遠同埋有點簡單...

第三地圖停車場就真係要行好耐...
其實3個地圖都要行好多路而又無咩裝飾....係空左少少....希望未來慢慢加更多野上去...
衛斯理 高手XD

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

引用:
原帖由 joeka 於 2011-8-11 14:37 發表

=  =個地圖又唔係你整...受罵又唔係你去受...你理得人地點去比人罵姐...
人地鐘意點post咪點post lo...
你幾時做左論壇/會員代言人??咩都管?? 你唔係一個自認值值無名無人理的會員/路人嗎??
其實同rpg一樣...人地開 ...
你唔識佢咩?
vlan好多板佢都有份架(好似係)  

♥ siumingbb`

dl完圖要放係邊= =有無人可以教路

回復 208# 的帖子

vpk放在addons

嘩正呀
搵左好耐
多謝哂放呢幾張圖

發新話題