發新話題

各英雄教學(定時更新)

[Close]

淺井長政攻法出裝流程

淺井攻法出裝流程
本人心得﹒
攻裝.
點技玩法
3.2.3.2.3.4.3.2.2 -全黃點
出裝流程
先買閃介.
之後 合戒刀先
先出打刀 差小小夠錢就賣電卷 買法書
合戒刀。
合完之後 通常就無乜錢。
如果你係玩2.3殺人既 就走曬三路 周圍殺
另一個搵錢方法 就係 係高位到camp死人 人地一出黎塔就車大。
開始肥既時候 就出二把鋒刀 魔水
褲閃介 轉 閃鞋
通常 絕信 每一場都差唔多有人出隱
咁你就出埋望遠鏡。
殺殺下 肥左:O 咁你就賣一把鋒刀 轉正宗 一把轉忍首。
咁樣殺應該可以殺到完場。
法裝.
法裝點法.
2.1.2.1.2.4.2.1.1
法裝前期通常都好殺人.
你都係先出戒刀先啦.
之後草錢草到火計 慢慢燒 燒到肥
就轉血紅落雷 轉閃鞋 魔水  咁樣
除左神原 義龍等英雄
你冇乜殺唔到。
純粹個人心得。我理得你講乜. 都唔想回應。

關於淺井長政任何問題都可以問我。
聲明: 本人為會員 i.MiSz..y_Ou

OMG 樓主得閒指教番場 。

有冇菊姖..
多多指教:)

偷錢佬

一開波庫2肉出街 先學3技cp上先
cp到6lv,出閃介偷一次兵之後長期a地下行,一把車死人
長留4000蚊係身到,出閃鞋 石 魔水 介杖 隱卷 速卷
之後有大就偷兵,出9100速卷轉,2技偷下龜 熊呢d
出埋鬼丸之後 供裝比d主力吧
之後自己出個總,自己c金,個總cd好就叫隊友再出,再c金= =
殺人流程:閃普攻(早期)/閃大普攻/閃鬼丸多殺(後期)
對住神原呢d英,係咁偷佢錢,出風傷磨下佢都得既...
記住有大即開,早期唔好偷cp,因為後期好難有兵仔比你偷,太早偷cp會偷到cp冇哂錢,後期唔知搵咩開大技- -
如果對手係偷錢(敵對姐係),盡量係屋企用馬買哂d錢佢,益npc都唔好益對手,佢偷多幾次冇錢收佢就唔會偷你的了
如果冇爆塔英 可以出本大炎(慢速打到塔)
主力針偷:本多,長宗,佐佐,神原,信長呢d主力英啦...好多好多
見到人記得即開魔水(即使係佢係你汁邊走光0.0001秒都要魔水,因為佢走光好大機會你都走左光,反正大把錢,開魔水當食飯咁都得啦 )之後閃埋去睇下有冇咁-6普攻到佢
呢隻英優勢:狂c金,一把車死人,供裝比全隊(如果場主禁了就不要供吧)

立花道雪

呢隻英,我諗大家都係靠大技爆塔搵食架啦 但係都要少少教學可以出到既
首先呢...我玩呢隻英會單路(因為方便爆野)
看情況決定幾時關1技,最好長開(不過行到龜咁慢,但係有武田信玄呢d英係你身邊,開1技都好似跑車咁的-.-)
我習慣唔玩3技,玩21技先點3技
6lv前請不要死,因為死一次足以令你比對手壓了(有1技的保護,好少機會死,除非人地係$#呀呢d英連你魔免都秒殺)
有6lv,當然係去爆塔啦 爆左自己條路(多數上下路)既雙450同150之後
出個防卷同埋速卷(唔洗講都知咩事啦)
呢家你的裝備:速卷 防卷 仙豆 魔水 閃介 庫
殺人方面牙...你只是一隻輔英,不要太執著單殺...路過時用2技捉一捉,幫下手你就係好好的輔手了
大技唔好留,盡情爆塔吧~(但係如果隊入邊仲有長宗本多呢d英,我最多食自己條路,廢事搞到隊友冇得肥)
之後合閃鞋出風傷~可以配合2技殺人(對住0反的人...如果真係想單殺,出吹箭風書/風傷都得既)
加上風傷可以清兵嘛...
出左風傷之後,避開大本汁邊的爆擊兵,開魔水閃入去大技風傷(係大技先風傷,因為你齌出風傷冇用,一定要出大技)
之後你可以為國捐軀了
12lv大技可以殺雙1300and清兵(如果冇人引/頂雷神)
少了2隻1300便好辦事了,出個總攻直搗黃龍,其間用大技洗泉,風傷清阻路的兵仔
講多少少野,當你大技唔打算爆塔既時候,係會戰時你一開大技,我諗可以清場了
空閒時,跟住隊友行,唔好做獨行俠
有咩唔對路,開大/2技救隊友吧
有大技,見到對方主力,唔好諗咁多啦,開大捉住佢殺左佢啦(爆塔大把機會,壓住人地要緊啊)

佐佐木

呢次到隱英佐佐木鳥
出門裝備:庫電豬肉打孖上
單下/單上先吃3狼,升2lv,1技2技都1lv
正常可以2lv殺,連技如下:吃完狼龜後我諗你都得番100幾魔吧
2技普攻一下 吃肉 1技 電卷=300
先升爆12技(爆2技因為拉遠d)
6lv吃強王,要有介杖~
給一點技術,先行入去放一下大技(唔洗中,因為大技遲1秒先有傷,強王會比你引出黎)
之後閃落黎,2技再大,之後1技再大天生技(可能有dd煩,遲下出影片)
保證能吃
出裝:閃鞋 魔水 仙豆 介杖 速卷 望鏡
上高位前請先用望鏡,有人係上邊順手殺埋
我諗好多人打佐佐木都會出叮叮,一見佢拉就魔水,但係呢招對我冇效
對手有叮叮殺人如下:可以出下忍破叮(較少人咁做)/唔理咁多照拉佢,佢魔水你魔水,等佢魔水完左就1技大技佢吧
之後速卷轉91,仙豆轉風傷
速卷and 91用法:跑車咁快走3路,壓到對手150都出唔到
有91之後a地下行,90%爆擊你當佢流架咩,2野打爆你個頭,一個唔小心汁多300蚊
還有錢的話,c金/出魔水兜吧~
如果我打佐佐木,我會出叮叮啦一定~
如果好似我既打法咁,就係技術出場的時候了
當你魔水就快完的時候,對手的魔水得番1秒應該
呢個時候好準咁閃上高位/低位
多數走到,有機會反殺一d技術未夠班的玩家tim:loveliness:
c金攻入去之後,風傷清兵等兵仔順利入去,cd好就放多次係溫泉到吧
加番天敵
鬼小島 唔洗講啦大家知咩事
破解:直接開佢大技~or 2技風書吧

立花女

出多幾篇先今日心情好
一開波新手裝備出街
習慣3技一下之後21技互點,出仙豆閃介直上長毛象,加2技比長毛象爆野~
當你有錢買象仔既時候,我諗點都有6lv掛...
順手食埋強王啦~~
守先加2技比自己,之後引強王出黎...
開招大技(大技好大範圍,一定中架),再開天生技之後普攻佢幾野,包殺到(小心c妖)
吃完了,就去買象仔,之後你就發達啦
有幾種玩法,鬼丸:多殺,開大技開但開條友天生技,配合3技閃介殺埋戈2件都得
風傷:清兵,殺0反玩家
大炎:配合象仔爆野
爆到800時,我諗好多人覺得難食,但係只要開大技落800到(開到的),象仔就2野吉死佢架啦
有總即出唔好比佢停,去中路加2技比d爆擊兵呀暈兵呀
配合你的大炎/風傷/鬼丸,保護兵仔直入大本,開大落1300到
放個風傷係泉同大本之間,清左d兵仔同埋洗泉,廢事敵人清兵

玩呢隻英最緊要極快爆塔,爆唔到一路就爆第2條路,因為你只要有長毛象同2技,爆塔根本同本多一樣!
天敵牙...香中真田呢d miss英掛...
呢隻英真係好勁架,有爆擊有暈有扣防有慢速(除左暈之外全部無視魔免架 )
對住英c只要開住魔水,開1技3技慢到佢企定定就可以a死佢了

森仔教學
森仔單路cp 都無咩所謂
首先升1技 1313143132222555555咁升
前期裝備:電褲閃介仙豆
對手法英請出魔水
1技 洗兵 好快就有回刀了
有左回刀 睇對手 咩英 可以 出兩個血鋼
如果太多暈技既英 就出叮叮 例如 小十郎呢類英
中期裝備:閃鞋,雙血鋼,回刀,叮叮,1750,魔水
現家咁既裝備 一路2技 一路1技 掃cp
如果敵軍死左好多人 就偷爆吧
順利 20分鐘之內 就會有7600 用1750換
殺法唔多講了 因為都係暈完再射
後期裝備:9100(補命)有人話森仔唔洗出 但我見意要出
7600(呢把必定唔係好難殺到人)
閃鞋(必備)
魔水(可合10秒魔水)
神甲or正宗( 法英多就正宗 打手多就神甲 打手(例如 小十郎)
最後破 $# 18lv 大 各類暈技英必要的叮叮~~~
祝各位唔識玩森森既玩家好運
下例參考影片

香中

出門庫電豬肉打孖上 先吃3狼
23技咁升,唔好升1技,6lv前唔好貪殺,分分鍾比人反殺
好果對手壓既,電完連最後隻弓兵都唔好尾刀就走啦,300緊要呀
之後6lv,出到閃介,對手一定唔會比你開到2技啦
去中路幫下拖先,殺多幾次中路(中路多數2個人打,殺哂佢吧)
咁你條路既人就會掉以輕心,行埋出黎食兵
呢個時候,出去2技啜啜佢,閃埋去爆一下大技,嚇到佢唔敢再出黎
呢個時候既裝應該有:閃介 庫 魔水 仙豆 介杖 速卷
速卷都有埋就跑3路殺人,有錢出個武士服
之後合閃鞋賣武士服出9100
如果對手有神原,出長船先打得死佢要
呢家d人可能會出叮叮,但係你12lv係100%爆波波,所以唔用2技閃埋去斬2下都殺到人了
善用你的無想轉生,同埋大技加攻
可以爆塔啦你家陣
第2把照舊啦出風傷
殺人流程都係咁上下:2技閃斬/閃斬/2技風傷/風傷
全場跑黎跑去食cp殺人,如果有長宗佐佐成呢d,保護佢地爆塔同埋比視野佢(反正塔打你唔中=.=)
一場我估有30-80殺左右,因為有招大技一定殺足全場
最後留錢c金...(跑3路殺人爆塔cp,多數最肥)
gg吧

引用:
原帖由 Σmριrε.月 於 2011-7-23 16:51 發表
森仔教學
森仔單路cp 都無咩所謂
首先升1技 1313143132222555555咁升
前期裝備:電褲閃介仙豆
對手法英請出魔水
1技 洗兵 好快就有回刀了
有左回刀 睇對手 咩英 可以 出兩個血鋼
如果太多暈技既英 就出叮叮 例如 小 ...
我都仲搵到一條片係絕信森仔

零式貝的
佢森仔好勁
仲有佢影片 洗泉果到 好爽咁
但我森仔 未洗過

引用:
原帖由 Σmριrε.月 於 2011-7-23 17:02 發表
零式貝的
佢森仔好勁
仲有佢影片 洗泉果到 好爽咁
但我森仔 未洗過
佢戈場織田2打5,打到人地走哂場佢係到洗泉姐= =

引用:
原帖由 MARVEL 於 2011-7-23 17:08 發表

佢戈場織田2打5,打到人地走哂場佢係到洗泉姐= =
勁揪囉 道雪.茶茶.佐木.!!!!!!!

立花宗茂?

因為戈個字太難打所以唔打xd
呢隻野...我叫佢做殺敵英雄...因為想當年(仲未禁抽總),我地班fd企哂係忍者屋狂抽總,因為唔夠打,得呢隻英夠薑出去,仲要1殺5=.=(題外話,廢話完畢)
出門新手裝備啦,31技互點,2技後期先點(因為早期唔爆擊殺唔到人)
佢招3技根本sm,超大範圍,高傷~
直上閃介,一有閃介,見到條友,3技暈佢,閃埋去斬佢2野,爆擊佢就死硬~~
我唔知點解,街場我見到有人會出爆彈手劍=.=囧左
之後盡快出呢套裝:武士服 閃介 魔水 仙豆 介杖 速卷
殺人:1技3技閃斬
呢隻英係爆唔到塔的...所以塔呢方面可以交哂比隊友~
一定要快肥先,因為你係敏英係比較少血,要快d肥到有9100谷谷血先得
出左91之後,馬場神原都唔係你對手
請善用你大技的扣魔功能,對住加仔呢d英,根本玩死佢,斬佢2下,佢連木都變唔到
全場唯一工作就係唔好死咁多...多d殺人就夠啦...
吃強王方法:引強王出黎,當強王打算番轉頭就介杖刀慢佢,爆爆佢擊先,之後佢就快番到去就3技(因為佢番到佢就會打你=.=),唔夠力既黎多次,好快都食到
呢隻英後期對全局相對冇咩影響力,因為冇咩大範圍傷害...
唯一做到就係早期壓死對手主力...

引用:
原帖由 Σmριrε.月 於 2011-7-23 17:09 發表

勁揪囉 道雪.茶茶.佐木.!!!!!!!
vlan玩家係咪都走場...呢d好多時見到

發新話題