發新話題

[轉帖] [遊戲丁丁]海龜湯 新問題在#5232

[Close]
引用:
原帖由 kaka123 於 2011-7-28 19:37 發表

恩恩
一個普通既簽名會
一個大明星係主角
俾左一個FANS一個普通既簽名
FANS有一個不正常(至少我認為)既想法
殺左大明星去達到目的

我要知既答案係估個想法 ...
其實俾個提示大家,如果真實發生呢件事的話,呢個FANS係唔會俾人當痴線,就算成件事唔太合理

引用:
原帖由 Mamiki。 於 2011-7-28 19:43 發表
我總覺得按照我的思路應該猜不出來= =
放心啦 ,
AC我有個稱號叫金田一
yoyoyoyo

引用:
原帖由 A_c 於 2011-7-28 19:41 發表
係唔係知到個明星整左容?

個簽名唔正常?

有第三個人煸動?

FANS 即場 見到D野先想殺佢?
係唔係知到個明星整左容?
不是
個簽名唔正常?
不是
有第三個人煸動?
不是
FANS 即場 見到D野先想殺佢?
算是,但不存在題目外既東西

終極FF答案
FANS 出身單親家庭 母親/父親死前留下一個名字
同埋講 如果見到呢個名字 唔好放過呢個人
母親/父親既意思可能係 見到呢個人 要捉緊佢唔好俾佢走
但FANS 可能理解做 唔好放過佢=要做低佢
就咁-6情況下  fans 見到大明星個名同母親/父親死前留下的名字一樣
係理解錯誤下就做低左個明星

引用:
原帖由 A_c 於 2011-7-28 19:43 發表

放心啦 ,
AC我有個稱號叫金田一
我就是金田一他爺爺
http://www.huizu100.com/空白=4935

引用:
原帖由 REMEMBER 於 2011-7-28 19:44 發表
終極FF答案
就咁-6情況下  fa ...
不是但你可以做編劇

引用:
原帖由 Mamiki。 於 2011-7-28 19:30 發表

其實我剛剛在想那明星的簽名是不是FU_K
FANS看到了忽然很生氣之類的
我決定我猜這個算了
http://www.huizu100.com/空白=4935

引用:
原帖由 REMEMBER 於 2011-7-28 19:44 發表
終極FF答案
就咁-6情況下  fa ...
我1開始都係錦諗
但係應該係留左個簽名而吾係名
我不確定自己能用多少時間把你忘了,也不敢保證我就能真的把你忘了,我只能像現在這樣,不吵不鬧,不悲不喜,安安靜靜的與你,再無交集。

簽名係簽中文定係英文

我想知個明星係咪被動式

------------------------------------------------
代答
個Fans應該從細就已經係個明星個fans  
所以佢對呢位明星既簽名好熟悉
當個明星比個簽名佢既時候
個fans見到呢個簽名根本唔係佢偶像
一怒之 便把那明星殺掉了

我不確定自己能用多少時間把你忘了,也不敢保證我就能真的把你忘了,我只能像現在這樣,不吵不鬧,不悲不喜,安安靜靜的與你,再無交集。

引用:
原帖由 REMEMBER 於 2011-7-28 19:46 發表
簽名係簽中文定係英文
不重要

引用:
原帖由 Yura♥志龍 於 2011-7-28 19:47 發表
我想知個明星係咪被動式
慘死了

哦忘了問
簽名是只有名字
還是有附上其他句子?

引用:
原帖由 Mamiki。 於 2011-7-28 19:46 發表

我決定我猜這個算了
不是FANS沒有動怒

答案是爛gag嗎?
好難估

發新話題