17 12
發新話題

三國的BUG

[Close]

三國的BUG

講起BUG,最多人憎的是洗錢,包括我
但除左洗錢,仲有好其他BUG,我把我知的都講出來:
太史慈BUG:你一出七星,佢一出大,你會食到為死止,破法:把七星掉到地上再拾回...
關羽ON 9 BUG:佢個招跳技D,打建築物半害,但佢跳入敵方糧倉中央位,佢不會自動
                      普攻打糧倉,糧倉D箭塔見到佢都唔會打佢,但佢都唔可以普攻打糧
                      倉,一打箭塔就打佢,所以關羽只要不停用技打糧倉就可以打爆,BUT
                      4級跳要跳成50幾下先爆,人地都會見到你係糧倉到,你地話係咪ON 9...,破法:去打7佢
暴風BUG:在3.9,4.2(可能無咩人玩)4.2要開局打-MR,即係玩有士氣模式個時,暴風只要將
             一招放在自方或敵方的電盾放在自己的兵身上比電死的話,佢個一方的士氣就會
             上升,即係用一次,就升一次士氣,士氣如果係  1對20的話,無英雄幫,就一定可以
             爆你兵營,因為士氣高個邊攻速奇快,士氣低那邊就相反,奇慢,所以都幾係野下架...破法:無
司馬懿BUG:在司馬放大的時候,你狂點放大中心個個位附近,你會點到一隻羊,佢得司馬出大個
                 段時間先點到,大約1.5至2.5秒吧,那隻羊可以幫你起戰役模式時的人類嘅任何一
                 樣建築物,即係主堡,農民屋,商品店等等,但你首先要有足夠的木和錢,同戰役的木和錢
                 一樣,仲有要快,因為時間得1.5至2.5秒時間,多數人都用快捷鍵,B咩呀,B咩咁,我咁講唔
                 係教大家用,只係想比大家知道下姐,而多數用的人都只起人類的商品店,因為入面有隻
                 50元的羊,可以比人用黎當眼用,放全場監視,眼好似600幾3支,羊50元一隻,只係無看隱
                 形功能而已...破法:如果看到好多咩,按ALT看看係咪敵方的司馬啦...
3.9魏國左上打狼BUG:有一個樹林位,在打狼左方,入去後按H,在那個凹位出口左右,你會只見到一隻狼
                              你打佢,佢只會望住你,唔打你,1LV去打就升成級半經驗啦...無得破
夏侯淵BUG:佢招大捉人去佢身邊,正常只捉1秒到,但有方法可以捉你成世,除非你或佢死,我係唔知點用,
                只知到有這個BUG,破法:叫劉備拉你睇下得唔得,我未試過...
馬超BUG:馬超打魏國下路,魏國下路中間的那個營,左面有3隻小怪打的那個,右方有個樹林位,馬超用沖
             刺入去後放大,可以直接打破那兵營和箭塔,仲可以爆埋糧倉下面個個箭塔,D箭塔又係見到佢又
             唔射佢,所以都幾賤...破法:無

以上都係我所知的,如果還有其他的BUG請講一下,如果我講錯唔好罵,大家都想打三國打得好心D架,
如果見到人地用BUG就**不良詞語**7佢啦,如果都係不知廉恥就放RP上黎,因為用BUG玩GAME有咩好玩,
要搞清楚係咪真係BUG先呀各位,打左好耐...好累,               有無得+下分呀 真係打左好耐

引用:
原帖由 herrylei 於 2006-10-31 09:35 發表
關羽ON 9 BUG:佢個招跳技D,打建築物半害,但佢跳入敵方糧倉中央位,佢不會自動
                      普攻打糧倉,糧倉D箭塔見到佢都唔會打佢,但佢都唔可以普攻打糧
                      倉,一打箭塔就打佢,所以關羽只要不停用技打糧倉就可以打爆,BUT
                      4級跳要跳成50幾下先爆,人地都會見到你係糧倉到,你地話係咪ON 9...,破法:去打7佢
一個正常既人都唔會有2座塔情況下跳入去(一係你4-5個人有心爆)..仲有你話4級跳要跳成50幾下爆..
根本就冇人會咁做..根本唔洗咩破法

其實太史大技果個bug唔係大到佢死為止,
只係打到佢招大技最長可以做到既時間,好似話係7秒~
但太史夠高敏既話,果7秒多數英雄都要死...

破法其實仲有打死佢或者暈佢~

另外夏侯淵捉人果個bug,唔好講點用啦~
但7星可以破到~

仲有洗錢唔係bug,而係果場既問題,官方版就唔會有,係d人自己改嘖...

不過最常見既bug應該都係下路閃返屋企果個bug啦~

仲有一個bug係你自己成日會唔小心用左,
就係曹仁變做曹子考既話,如果變緊果時你按郁佢既制就會自己閃去中間,
有時又會多左招好似熊貓三兄弟咁既技,你一按又變番曹子考,
但通常呢個bug都係只會益左對面,令曹仁暈你唔到...
所以記住變果時唔好亂按制~

仲玩3.7d..  梗係多bug  

應該支持真三持續發展..  支持4.2
輸嬴也是LoSeR-不過失敗者是為勝利而生的

引用:
原帖由 SR超人 於 2006-10-31 12:50 發表

一個正常既人都唔會有2座塔情況下跳入去(一係你4-5個人有心爆)..仲有你話4級跳要跳成50幾下爆..
根本就冇人會咁做..根本唔洗咩破法
都係話比人聽姐,我都知呢個方法真係有d  on 9

引用:
原帖由 SmileBoy 於 2006-10-31 18:25 發表
仲玩3.7d..  梗係多bug  

應該支持真三持續發展..  支持4.2
嗯,我都好支持,但多數人都係停留係3.7個版
因為3.7d英的普攻係比其他版低,初頭,所以練汁兵技術好好
如果3.7玩得好,其他版都玩得ok,只是合裝的方法變了,而不是
再用鑄造鎚,而用什麼制作書個d

引用:
原帖由 herrylei 於 2006-10-31 18:56 發表

嗯,我都好支持,但多數人都係停留係3.7個版
因為3.7d英的普攻係比其他版低,初頭,所以練汁兵技術好好
如果3.7玩得好,其他版都玩得ok,只是合裝的方法變了,而不是
再用鑄造鎚,而用什麼制作書個d ...
雖然我依家已經無玩真三..  唔係太清楚

但係之前玩4.2同3.7既分別  感覺上係小兵強度問題..  3.7可以無視一點小兵  但4.2就不可以了
輸嬴也是LoSeR-不過失敗者是為勝利而生的

如果個條路對面冇遠攻,
咁龐統未可以普攻壓人囉~

上下路未必有遠攻咖馬~

引用:
原帖由 eric1391 於 2006-10-31 19:52 發表
如果個條路對面冇遠攻,
咁龐統未可以普攻壓人囉~

上下路未必有遠攻咖馬~
正確,而我玩龐統多數都玩中路,一對一好鬼易壓架乍

引用:
原帖由 herrylei 於 2006-10-31 20:07 發表

正確,而我玩龐統多數都玩中路,一對一好鬼易壓架乍
仲好鬼快出7星添,玩暴力既話~

龐統玩暴力都幾勁~又慢人~屈到死

呢個版好似係講bug架bo,點解會講左龐統架- -

引用:
原帖由 herrylei 於 2006-11-2 02:16 發表
呢個版好似係講bug架bo,點解會講左龐統架- -
睇黎係我回錯post...
誤導左大家添 sry~~

回復 #3 eric1391 的帖子

曹仁個BUG 係用來走路....有一個方法可以100%用到....

下侯淵個BUG 除左七星可以破外,如有有隊友可以幫手既話 暈OR退魔都得

太使個BUG 暈OR 退魔都可以破 不過太使尼個唔算係BUG,因為太使大技唔屬於魔法,好似毒箭同火球咁,你覺得佢係BUG係因為佢招技有大約6~7秒,同埋係距離既問題,食正既話真係幾痛,
假如太使身上有2 短盜,用大技打人大約可以傷人500~650血左右(食晒大技)
如果有5短盜,孟惑2000都可以扣晒,計左防,
破佢大技最好既方法係走暗位,一到暗位,佢視野睇唔到你大技就會停

關既五月斬...佢嗽去倉果陣會變成無敵模式,所以箭塔唔會打佢,但好似有時限

有錯煩請見諒..有待修改

感恩
NaNKy.Ks﹏。光影照「﹁﹁「

4.2 還有閃電盾,有趣.....

17 12
發新話題