發新話題

冷門英雄 片倉小十郎 改向團戰化 , 以及新增物品

[Close]
引用:
原帖由 Suzukier.0506 於 2011-8-17 23:01 發表

w技暈眩3秒   其實移速也只是3秒

而t技 已修改更好
發動要魔力  
多謝意見
都係之前戈個問題.
技暈眩3秒   其實移速也只是3秒<-----咁減黎做咩?

引用:
原帖由 ho93526 於 2011-8-17 23:32 發表

都係之前戈個問題.
技暈眩3秒   其實移速也只是3秒
暈就暈1個人3秒 跟住範圍慢速6秒 所以果1個人淨係比人暈3秒

我真的好愛用這隻英雄。
真的,真的好愛!

如果大技可以穿梭戰場,咁岩岩好到了bug位到大技完左 咪卡住左= =''

引用:
原帖由 bensonlau 於 2011-8-17 23:37 發表
暈就暈1個人3秒 跟住範圍慢速6秒 所以果1個人淨係比人暈3秒
講真..一招技有暈又有慢
真係屈機左少少

引用:
原帖由 bensonlau 於 2011-8-17 23:37 發表 暈就暈1個人3秒 跟住範圍慢速6秒 所以果1個人淨係比人暈3秒
感恩說中了重點

新增物品好好用
相信如果真係出既話應該會係熱門物品

但名刀我諗會跟真實既刀
唔會自己作

引用:
原帖由 sIukA籽- 於 2011-8-18 10:06 發表
如果大技可以穿梭戰場,咁岩岩好到了bug位到大技完左 咪卡住左= =''
化身成為影舞者 能瞬間穿梭戰場, 並提高25℅攻擊速度 及25℅移動速度  , 而格每數3.5秒就會自身隱形,隱形維持7秒,隱形後攻擊目標.目標會受到180額外傷害 , 但每次攻擊要消耗100魔力,  但攻擊後就會現身 , 影舞者維持35秒, 冷卻90秒

即係話佢行得快.有隱型.明唔明?

引用:
原帖由 bensonlau 於 2011-8-18 18:32 發表 化身成為影舞者 能瞬間穿梭戰場, 並提高25℅攻擊速度 及25℅移動速度 , 而格每數3.5秒就會自身隱形,隱形維持7秒,隱形後攻擊目標.目標會受到180額外傷害 , 但每次攻擊要消耗100魔力, 但攻擊後就會現身 , 影舞者維持 ...
感恩多一次幫解釋

如果我無記錯的話 全場英雄中
只有柳生係暈3秒(450傷)

甘我拎柳生同你隻片倉比啦

3技 2技 柳生有9%5倍 24%閃避  "閃果招當佢係閃戒"
3技 2技 片倉有20% 3.5倍 "魔水"8秒25%閃

閃戒同魔水 我當你 同一個優勢呢..
25%閃 同你劍豪24% 點搞先?

20% 3.5 比9% 5倍
我深深相信發動既次數 X 傷害率 始終 片倉比較有優勢..

柳生唯一一個優惠就係.... 前期有大技秒法師 = 呢個都要 人地無魔水先殺到人
你個版本既片倉.... 前期 照理人地有冇魔水 一大技已經基本上無咩人殺吾到
隱斬 暈 電 手飛 打多兩下都死...(以前期黎計)
吾死既話 開2技再隱影衝入塔追住你 黎隱斬(反正有25%閃避,又有魔水保護)

前期已經比吾上...後期更加吾洗講
一隻力英同一隻敏英 企係度唔用技秋 點都係力英贏
如果同裝,一齊用技既話 我都相信會係片倉贏

講埋暈方面啦
柳生15秒cd唯一優勢啦 不過效用又唔高隻片倉高
又暈又慢又強暈 cd長D都補吾返
我真係諗吾到 信長入面係有一招 又暈又慢集於一身 甘無敵*(更加吾好講埋強暈 三合一)

3秒暈太多啦計埋佢減速效果2秒好了吧

引用:
原帖由 花老野 於 2011-8-18 19:06 發表
如果我無記錯的話 全場英雄中
只有柳生係暈3秒(450傷)

甘我拎柳生同你隻片倉比啦

3技 2技 柳生有9%5倍 24%閃避  "閃果招當佢係閃戒"
3技 2技 片倉有20% 3.5倍 "魔水"8秒25%閃

閃戒同魔水 我當你 同一個優勢呢. ...
對你3合1既意見絕對同意
我之前都回pst講過幾次
但係佢都唔理

引用:
原帖由 ho93526 於 2011-8-18 21:10 發表

對你3合1既意見絕對同意
我之前都回pst講過幾次
但係佢都唔理
如果我無記錯既話

片倉 大技長隱 呢招早已經 係信2定吾知S版...

新物品 既屬性都好似加得少左d

發新話題