發新話題

佢係咪0.1??

[Close]
引用:
原帖由 ak47jack 於 2011-9-2 16:29 發表

乜0.1同0.01係咁解咖咩^^?
係        

回復 16# 的帖子

0.1既人所睇到既影象比0.01既人DELAY 亦即係話:0.1更新影象的速度比0.01慢(SHOOT人都易中D)

同#13果個人既講解好似有D出入

引用:
原帖由 sytsang79 於 2011-9-1 19:52 發表
人定pro過你就話人0.1
做人要願賭服輸!
5好比人連殺幾場就亂話人用0.1、3D
你又知佢比人連殺幾場咁勁既

pro過你就話人0.1

咩料

仲有..你係邊個(咩名)..係CS1.6度

引用:
原帖由 ak47jack 於 2011-9-2 17:13 發表
0.1睇到既話面比0.01DELAY...SO好似有個已經人HIDE左入個WALL到(極短既時間).0.01既人會見唔到入WALL果個人。但係0.1既人就會見到(BECOUZ 0.1既人所睇到既影象比0.01既人DELAY)(亦即係話:0.1更新影象的速度比0.01慢) ...
講真我真係睇唔明你講乜野

回復 20# 的帖子

E家睇下   

引用:
原帖由 ak47jack 於 2011-9-2 17:13 發表
0.1既人所睇到既影象比0.01既人DELAY 亦即係話:0.1更新影象的速度比0.01慢(SHOOT人都易中D)

同#13果個人既講解好似有D出入
射人係會易中啲
同13數講既有咩唔同?

引用:
你之所以喺CS度打得中人其實係因為打中Hitbox而唔係打中個模組,

而喺正常程況下..你係睇唔到個HITBOX嘅..,

所以其實你射中嘅唔係個模組,而係HITBOX

當ex_interp set得高嘅時候,個模組會比正常前左,hitbox就留係後面

假設玩家見到Hitbox

(紅色格仔代表Hitbox)

左圖係SET到ex_interp好低(甚至係0)既玩家見到既野

右面係SET到ex_interp高左D既玩家見到既野(0.1果陣個HITBOX可能會更遠)

係左面可以見到個HITBOX係玩家後面...

咁就可以解釋到點解有時射唔中會計中喇

換而言之,你射中左個模組,但係射中左嘅地方冇同Hitbox重疊既話,

就會當唔中喇
有錯請指正

引用:
原帖由 借粟一燒._. 於 2011-9-3 15:05 發表

有錯請指正
詳細到...
其實有咩情況下可以睇到hitbox?
睇到既話好正~

樓主就係同steam got1個個...?

引用:
原帖由 秒殺左你 於 2011-9-1 21:14 發表
0.01比較真實D
0.1相差少少都當打中...
0.01打5中 就5中...
我係講緊佢個server用0.1
就算你改左config做0.01,你都依然用緊0.1
明唔明?
我唔係講緊0.01同0.1分別

回復 26# 的帖子

甘~sorry!!!
但借粟一燒既0.1&0.01的解釋超詳細
令我完完全全明白0.1&0.01既分別係邊到!!!
Thx~

回復 25# 的帖子

即係邊個?                                                
                        :) :) :) :)

回復 22# 的帖子

0.01比較真實D
0.1相差少少都當打中...

梗係有唔同啦- -

你FPS問題...........

發新話題