37 123
發新話題

新手問題

[Close]

新手問題

1.同電腦對戰時一開始人口上限有70,但後期比電腦打到我得返一個據點時,d人口會得返30,why?同埋人口上限點計?
2.why人力資源的升幅時多時少?一時+二百幾,一時+一百幾,同埋人力資源的升幅點計?
3.88gun點打?成日比佢屈死,一枝炮半個場都係佢射程範圍,一比敵人見到成個地區的部隊就會比佢炸到死。
4.反坦克部隊除用技能先得到,還有什麼途徑?

1.你無曬據點
2.靠HQ同據點
3.用sniper佢死硬
4.盟軍就無,軸心國可以用grenader升級

1.一開始都係冇據點,都有70wor

1.一開始只有30人口,你看錯了!
   戰略點增加人力資源,即時標示為+3,加建為+4
   每一塊土地增加3人口
2.使用人口愈多,你的人力資源收入愈少
   你可以用盟軍試試,一開始不佔點,不斷造工兵,
   你會發現人力收入少於270
3.對付88炮的方法:
   A.用sniper
   B.用技能轟炸等等
   C.用步兵上前突擊(88炮沒別的部隊支援時適用)
   D.用重裝甲的坦克/AT打(一般不建議,除非以上方法不能用)
4.反坦克部隊?範圍太廣,不清楚你想說哪些單位.

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

哦,多謝

其實對付88m仲有:
1.用反坦克砲
2.用105m榴彈砲

反坦克炮我說左lor
105mm不錯...但...你用到再說

引用:
原帖由 張仲良 於 2006-11-4 10:51 發表
反坦克炮我說左lor
105mm不錯...但...你用到再說
sorry啊,個AT太小隻,一時眼花,睇唔到..................

引用:
原帖由 FlyerFei 於 2006-11-4 11:17 發表

sorry啊,個AT太小隻,一時眼花,睇唔到..................
就當新手不知道at為什麼...而你解釋算~

引用:
原帖由 張仲良 於 2006-11-4 11:33 發表

就當新手不知道at為什麼...而你解釋算~
好,新手聽住:
AT等於Anti Tank,姐係反坦克咁解

引用:
原帖由 FlyerFei 於 2006-11-4 11:35 發表

好,新手聽住:
AT等於Anti Tank,姐係反坦克咁解
at????好用的東西><

引用:
原帖由 nokiaysk104 於 2006-11-4 13:01 發表

at????好用的東西><
是嗎?老是希望佢打中敵人...卻打中自己d野 =-=

AT係指火箭炮部隊定反坦克坦克定野戰炮?反坦克坦克比88炮打中都冇左半條命,理論上火箭炮部隊未入射程都已經比88炮炸死大部分人,野戰炮好d,不過成日比敵人坦克圍。我只試過用步兵的黏住炸彈爆過一次88炮

105mm炮好易爆,要收得好密= =,爆左又修理唔到,88炮好似可以修理到

現在發覺德軍易用好多...

誰說被打爆左ge野可以修好...
88炮...電腦用就勁d...我戈次起左88炮...被傘兵一炮反坦克火箭炮就ko左...
105...只要你用過一次打中對方...位置就會暴露...

你地都係老手............

37 123
發新話題