發新話題

[疑似BUG回報] 12.2g 宮本食左魔水之後再一技,魔水會冇左

[Close]

12.2g 宮本食左魔水之後再一技,魔水會冇左

12.2g 宮本食左魔水之後再一技,魔水會冇左

同埋希望下一個版可以單機測試
可以揀隱英

一直都係咁
長久以來的存在
呢個根本唔算係bug
1技係會消除全部狀態
正如服仔分身 分左身無左魔免 會唔會當bug?

因為宮本開1技時 會視為無敵
身上的魔水自然消除
我在等妳啊:$

引用:
原帖由 BaD_YiN 於 2011-9-27 19:46 發表
因為宮本開1技時 會視為無敵
身上的魔水自然消除
唔係無敵lo...只係魔免等於信長開大

係無敵一秒左右      唔信自己搵D片睇下

引用:
原帖由 2346 於 2011-10-4 04:09 發表
係無敵一秒左右      唔信自己搵D片睇下
唔係無敵lo    唔信自己搵D片睇下

回復 6# 的帖子

係無敵1秒... 你唔好kai....

樓主你有無行過去聯合中路果隻南蠻人←好似係 到 隻野識消你效果

引用:
原帖由 Wicked〝Moros 於 2011-10-4 17:27 發表
係無敵1秒... 你唔好kai....

樓主你有無行過去聯合中路果隻南蠻人←好似係 到 隻野識消你效果
你唔好kai....宮本1技=信長開大   會無敵?普攻打到lo...

無敵消魔水的話咁呀松招大咪會解自己友魔水...

回復 8# 9# 的帖子

果陣係顯示無敵 新版就魔免 你自己用信2果隻版簡宮本睇下

信長大技基低觸發技能:施法者施展炫風斬、同時招喚擁有幟焰焚身、徘徊技能的單位在施法者周邊。
補充說明:1.炫風斬技能的特性,LV2以上學習為絕招類技能,可以攻擊魔法免疫單位,傷害類型為通用型
     2.炫風斬傷害為法術
     3.施展炫風斬時,自身施展表將會失效,也就是自身所有技能都無效,包括被動主動,還有攻擊防禦按鍵
     4.施展炫風斬時,自身物品攔仍然有效
     5.右鍵指定攻擊目標,可以讓施法單位進行普攻,普攻威力同原單位能力(炫風斬只是模組呈現旋轉這個動作)
     6.施展炫風斬時,可以獲得魔法免疫狀態
宮本1技
炫風斬(大劍師)
補充說明:1.炫風斬傷害為法術
     3.施展炫風斬時,自身施展表將會失效,也就是自身所有技能都無效,包括被動主動,還有攻擊防禦按鍵
     4.施展炫風斬時,自身物品攔仍然有效
     5.右鍵指定攻擊目標,可以讓施法單位進行普攻,普攻威力同原單位能力(炫風斬只是模組呈現旋轉這個動作)
     6.施展炫風斬時,可以獲得魔法免疫狀態
由此可見好似係一樣既 但係作者應該係改左宮本做無敵仲有信大技可以攻擊魔免單位但宮本唔得唔可以話完全一樣

引用:
原帖由 ★sAi-__ 於 2011-10-5 09:20 發表
信長大技基低觸發技能:施法者施展炫風斬、同時招喚擁有幟焰焚身、徘徊技能的單位在施法者周邊。
補充說明:1.炫風斬技能的特性,LV2以上學習為絕招類技能,可以攻擊魔法免疫單位,傷害類型為通用型
     2.炫風斬傷害為 ...
ok  you win

發新話題