發新話題

[小說] 【長篇小說】我們都是Left 4 Dead玩家 --- 完結後記

[Close]
就算你唔更住我都支持你︿︿(不過都要快D更XD
你的喵的你的喵的你

由土製炸彈發出的「咇咇咇」聲音,暫時把圍攻我們的喪屍吸引開去,喪屍們像是發現了甚麼驚(新)奇的事物一樣,全都追向土製炸彈。所以我好鐘意用引屍爆彈XD

我舉起霰彈槍,對準眼前正急奔過來的喪屍們,準備拼死一戰。呢個時候用散彈好似冇咁好--所以我通常都唔用散彈。

所以最後都係冇得參加L4DVSG?
你的喵的你的喵的你

引用:
原帖由 某編 於 2012-3-13 22:24 發表

能不能參加呢?
就要繼續看下去囉
我一定會睇埋既。
你的喵的你的喵的你

我認為急救包比起電擊器更為實用,所以我無視了那工具,依然把急救包帶在身上,並尋找其他可以用得到的東西。急救包電腦會幫你,同埋如果我拎住一個急救包去下一關,咁我就會將個急救包用左先(唔理係咪99血),之後再拎第二個急救包XD

不過已經設下火海陷阱的我,並不感到慌張,還像個死神般露出殺意的微笑。見到太多既屍我就會用火彈。

速成課程的第一章節,經過一次失敗後,順利完成!其實速成課程最後係咪有個格林機槍可以用,之後就搭架車走?
你的喵的你的喵的你

引用:
原帖由 某編 於 2012-3-15 21:43 發表

是啊,那支機槍之後都會有提及
最後一張地圖,我曾經試過重新開始11次,玩到沒心機呢
你係玩一般定係寫實--?(我玩戰役既簡單XD)
我開頭成日都唔識路。
你的喵的你的喵的你

引用:
原帖由 某編 於 2012-3-16 19:43 發表

當然跟故事中的一樣,我是玩寫實專家。
對我來說,只有寫實專家,才有挑戰性。

新手的時間,我都是玩簡單和一般,然後玩進階
以新手來說,進階已經像專家一樣困難了

不過,玩得多,就知越來越熟練,然後就改玩進階和專家
甚至現 ...
我玩L4D戰役個陣好鐘意拎手槍。(最鐘意拎麥格農手槍)
你的喵的你的喵的你

畢竟,麥格農手槍是一槍一隻,不論是那一個模式。而且係無限後備彈XD

恭誠靠向椅背,一臉從容不迫的,十分輕鬆,就像不知天高地後的小子一樣,完全不會想到接下來的困難之處。因為佢好勁啊嘛XD

我和恭誠當然馬上把自己善(擅)長使用的槍械拿到手,而我內心暗喜,心中說了一句「寶貝霰彈槍,來爸爸這裡」。 (出自遊戲中法蘭西斯拿到霰彈槍時的對白)把散彈槍識得自己行架XD

要怎過去啊?在那縱向的貨櫃箱中間,坐了一隻Witch啦!就係中間,點解WITCH大姐你唔行開D!?

可是,寫實專家是不能的,死了就是死了,只有電擊器才能把死了的人復活過來。咁等你死之後叫恭誠幫你復活囉XD

可是,我還是感覺不到有任個的(有任何)好感覺出現在我的腦中。

怎會的!在剛才那一關,明明都有帶,怎會這一關不帶!咁返去安全室拎返囉。

現在,「我(比爾) vs Witch」的構圖,正在我的腦海中開展出來!可惜比爾俾WITCH秒殺左。
你的喵的你的喵的你

每「呼」的一下,也代表了死神打磨着鐮刀的聲音。但係死神掛住磨刀所以俾人殺左XD

每一粒打在Witch身上的子彈,深深的打進了Witch的體內。乜佢過黎個陣要好耐咩--?

海淮為左可以4個遊戲部既人一齊玩所以咁努力XD
你的喵的你的喵的你

在這個大貨倉內,還有一間低矮的小貨倉,而裡面放置了不同的工具,土製炸彈、氣(汽)油彈、止痛藥等等。咁拎定個汽油彈火燒門口啦XD(我唔係咁記得個個環境==)

是的,這是我的想法,同樣也是玩這一個章節大部份人的想法。我都鐘意守個度XD

喪屍殺完還有,殺完還有,完全是來打屍海戰術的。喪屍講既:「就算你殺左一個我,仲有千千萬萬個我。」
你的喵的你的喵的你

簡直是在對spitter說「做完懷(壞)事就想逃走!?」的一樣。

這給了我一種「魔鬼從地獄裡爬上來,把你捉下去一起受苦」的感覺,或許是我可動畫太多了吧!魔鬼的話:「同我一齊玩。」

對,雖然攻不上來,但不代表不可以把人從高處拉扯下來。跟住就扣左勁多血。

被解救了的法蘭西斯,正想說一句「謝謝」時,突然再被Charger襲擊,被撞飛到我們看不到的地方。真係禍不單行啊。

希望海淮好好彩咁贏到啦。
你的喵的你的喵的你

我們現在都自身難保,那(哪)可以去救他們啦(啊)!(問號)

在我被撲到之後,Hunter對我露出了「你看看你,我不是警告過了你嗎?笨蛋。」的嘲笑眼神,然後對着我伸出利抓(爪),打算撕開我的身體。Hunter先生,你幾時有警告過人?

「等一等,我在治療。」見到人死仲補自己血--呢句野唔知點解我覺得好好笑。

正全神貫注在遊戲的恭誠,仿佛(彷彿)覺得自己正活在L4D的世界,與同伴協力,抵抗着喪屍。就算全部喪屍衝過黎都可以KO佢地~~~

一定要贏個關啦~~~(其實寫實唔係分左好多個模式咩==?)
你的喵的你的喵的你

引用:
原帖由 某編 於 2012-3-25 20:26 發表

咦?寫實有分模式的嗎?
我只知道有 簡單 一般 進階 專家
難道有其他模式我不知道!?
咁我記錯左啦。(我記得有個模式可以教淨係可以用手槍)
你的喵的你的喵的你

引用:
原帖由 ﹏》小影。 於 2012-3-26 23:27 發表
我返來啦...我要搶左肥仔明飯碗

在雙人射擊之下,一顆又一顆的子彈,(像)傾盆大雨般射向Tank。

火燒的攻擊,令Tank的向(血)量急速扣減,同時由若依所帶領的槍擊進攻,使得Tank的血量更是扣減得更快。

超響亮的一聲,打響 ...
我既飯碗俾你搶左……(其實我睇左不過因為太夜所以冇留言XD)

仿如洪水猛獸的Tank,一邊衝一邊大聲吼叫,一定是在跟我們說「你們死期到了!」。TANK先生,死期到個個係你喎。

是真的在想撕開我兩邊,還是我太帥吸引了Tank呢?因為你太靚仔得罪左TANK,所以想殺左你。

雖然我身旁暫時沒有可以遮掩之物,但我一個快速的閃避,輕輕鬆鬆的閃過Tank的一擊。如果係拳頭打我既我真係唔識避。

雖然我要說若依是很勇敢,但要是再不走動(逃走)的話,以後就來不及走了(之後想走也來不及了)!

為甚麼不跑開?是害怕得跑不動,還是鍵盤壞了?恭誠:死火,打得太緊張所以唔記得點走添。

在與學生會對戰的最後一幕,他早早就帶上土制(製)炸彈,把我和兆億救出。
你的喵的你的喵的你

雖然我不認為恭誠會刻意提議一個不易防守的地方,但我更加不認為以進行過一次這個位置的防守的經驗,會引令(領)我們勝利。

「我讚(贊)成。」

即使之後又再出現Spitter,但都(都會)成為了狙擊槍的亡魂。因為恭誠「開外掛」。

又再一次救回了我呢。(前面要加返恭誠/他)所以恭誠真係好鐘意幫你XD

然後,大將戰又再次到來!最終BOSS TANK出場~~~
你的喵的你的喵的你

引用:
原帖由 某編 於 2012-3-31 16:44 發表

很困難耶
是跟網上玩家合作,還是跟電腦合作?

記得有一次,跟三個玩家合作,都輸了10次
我未玩過寫實,因為太難玩啦==
寫實對抗係咪喪屍強化左?
你的喵的你的喵的你

發新話題