發新話題

【日本第一屠兵】!作者請正視!

[Close]
引用:
原帖由 zincandy 於 2012-1-20 19:14 發表

真田大技左點會郁唔到阿-.-
點會郁得隨呀- -???
鴻哥V_V吹脹

成日講到真田咁廢 樓主冇技術就唔好講啦 我個FD挽真田 單手都挽到91神甲 全場最肥 問題係係樓主你點挽姐
你中意同本多企係到一打一我都冇計

真田前期壓路尾刀都很強
1技回血加攻令你不怕頂兵同比人電到冇血反150導致被壓尾刀易打人兩下佢就反得150乖乖地受壓
2技比本多起手快很多尾刀不好的人可以用2技幫助
3技不怕頂兵塔前兵照食
大技保命一流
個人覺得真田優勢在於速肥

為何所有人都集中看這少少的優勢

單機對打下壓路是強

但有輔手打壓情況如何?

請思考一下樓主提及的要點

不要只說很強很強

其實真田都好勁
普通基攻/爆擊英好難殺到佢
同本多鷓大好意比人殺~!!!
最愛SCANDAL

引用:
原帖由 ho93526 於 2012-1-20 21:56 發表
個個講單挑

但玩信長有幾可一打一??

樓主講緊既係多人會戰下真田保命能力低下

開大比人變羊/暈都係秒殺

所以我認同加魔抗的方法
無人叫你會戰第1個沖出去...
真田10秒魔免 後出 夠殺兩隻輔手

CN10.0S1大陆真田大技魔免12秒,本多大技11秒

引用:
原帖由 浙江的玩家 於 2012-1-20 23:36 發表
CN10.0S1大陆真田大技魔免12秒,本多大技11秒
可不可以講述真田和本多大技還有什麼的附加能力

引用:
原帖由 紅白藍 於 2012-1-20 23:03 發表

無人叫你會戰第1個沖出去...
真田10秒魔免 後出 夠殺兩隻輔手
主力要後出已經有點怪

除非你有好隊友

每次會戰一開始打少一個都捱得到

點解大家只集中係隻英既優勢到呢...?

例如:黑田(大家都話要改..係一個弱勢英雄)
1技高傷,燒塔又痛,推塔壓路一流
2技高傷慢速扣甲,令佢攻裝法裝都威,壓路食兵一流
3技攻擊加成,死左仲有得爆,食兵一流
4技強慢高傷,距離特長,殺人一流

你地自己廢唔識用唔好就話改左佢啦。

以上就係你地講既野,只講優勢而逃避面對樓主所提既弱勢

之後就開始人身攻擊。希望大家冷靜咁睇完諗一諗,唔好為嘈而同我嘈。

引用:
原帖由 adide 於 2012-1-20 23:48 發表

可不可以講述真田和本多大技還有什麼的附加能力
本多大技不减防,2倍基础攻击速度,+60移动速度,范围300溅射100%伤害,魔免。大约持续11秒。
真田大技+200移动,1.8倍基础攻速,魔免,大概持续11秒。20%无视魔免装甲造成100伤害。

根本吾可以拎佢同本多比
Ng wing yung

枪,马枪,稻鸡大技也没魔免,

下軍如果再比隻真田大技有水既話,己經可以話無敵..我都想上軍有隻武田咁既英,2技又可以洗兵,但原來果隻平手黎0,0

我同意真田真系弱勢

1技改善左都仍然入吾到流

而我認為真田既2技同埋3技已經冇咩改善既地方

要令真田解凍吾再冷門 我覺得吾可以一次過一版就改強佢

因為太快改強會有吾少人話真田改到太吾平衡 應該用1-2個板本漸漸增強佢

我有2個改善方案

第1

參考片倉大技 真田既大技都加入魔法抗性 20-30%都可以接受

甘令到玩家玩真田想吾死甘多都吾洗一定出地王 減弱攻擊力

此外 其實有時覺得真田既大技都吾夠稻姬既2技甘強

我指既強系在於稻姬系+90%移速 vs 真田既+200移速

有d經驗既玩家都知稻姬開緊2技 比直江羊左都系可以冇慢過甘

因為佢比人羊左之後既移速只系降左280 (完本稻姬連褲有380移速 變左羊得返100)

但佢招2技+90%移速系300x90%=270 系+左270移速

換句話講稻姬比人羊左仲有100+270=370移速

但系真田比羽變左就真系得返100行速 就算吾系變 系慢速

稻姬中左雪走仍然有60%移速+乘 仍然系頂左行速

但真田開左大=300+80+200=580(522) 比人雪走左真系會慢左好多

會變左580x(1-30%)=406 系慢左好多

第2個方案 就系真田既大技 真系同說明一樣 成為速度過人既戰國第一兵
將LV2既大技+200移速改為+200%移速 就算中勁多慢技都仍然系超快

但系其實諗深一層都幾勁 所以建議如果甘改呢 LV2既大技學習等級改為LV14/16

希望接納意見

發新話題