發新話題

【日本第一屠兵】!作者請正視!

[Close]
兩隻英的性質有不同
幸村係同三好一樣(相若)係偷爆同追殺 本多係爆發半控
冇人叫你會戰一開波就9衝+上你唔係由隻英去就你技術 反而係你技術去就隻英
你話幸村敗點 你唔先問下自己有冇斤兩去佢的敗點 唔好次次都話設計上問題
個作者比你D人搞搞下唔 DO
以下係本人意見,不喜唔好尸口巾我

不過聯合有 武田
如果加埋真田
咁就有兩隻大技魔免英

真田月經post已經回左好多次
但我都仲係好想俾意見
其實改法有好多,不過最後採唔採用唔係由我地決定咁解
#60講d野好有point
以下d改法用哂就會過屈,但係只採用一兩個都係可以合理地強化

1.一技唔好俾魔水消,俾魔水消左70攻打人無哂力真係極度智障

2.三技可以附加睇隱效果,話明心眼,睇到d睇唔到既野,haha(香宗也要吧?)
   同埋最主要因為佢唔同武田,佢要升攻速,所以要真田出十字槍真係好雞肋

3.好似#60咁講,上軍d慢技多到嚇死人,道三,數正,變羊果d,基本上食左其中一野,唔駛法術書同雪走已經變左普通移速,食兩野直頭係比平時行慢左,根本就唔可以話係速度過人,改佢做+200%移速根本唔過份,反正佢追殺能力不比武田好呢個係事實,武田基本上抓到人地一下敵人就絕望咁濟

4.魔免5~10秒,呢個應該大眾要求既東西,變身英無魔免又無好似長宗咁遠攻實在係危險

5.大技將基礎攻速由0.9變為0.7,個人認為呢個比加魔免更好,會更有特色
既然真田係無魔免,咁係咪俾佢係短時間內有更大既爆發力會更加合理?
多數英d大絕都會對自己優勢大大提高,但有幾可出完大技會增加自己死亡風險?
真田幸村就算真係夠力10秒追殺到人,自己真係愈黎愈危險,好多時要一命換一命
如果爆發力再勁d,可以有機會短時間內搞掂之後走人

同埋我一直都有個疑問,真田招大hold咁耐為乜?
應該無人會覺得佢可以好似其他變身英咁招大開咁耐用咁耐掛
純粹整到佢係本多剋星可以恰佢招大完左再搵佢隻抽...?
如果真係加左攻速既,20秒大絕都夠,10秒打人10秒走佬,打塔都可以快快手搞掂走人

但係一旦幸村有左魔免 就有人題出利家大技都要魔免
加上本多大技特色係魔免
樓上話上軍d慢技多到嚇死人 但下軍d慢技勁到嚇死人
上三 勝賴 松久 百地 等等 佢地D慢技慢到HIHI

但我又同意上面,變身英無魔免又無好似長宗咁遠攻實在係危險
所以幸村唔易用的原因

「.三技可以附加睇隱效果,話明心眼,睇到d睇唔到既野,haha(香宗也要吧?)
   同埋最主要因為佢唔同武田,佢要升攻速,所以要真田出十字槍真係好雞肋」
其實可以叫隊友出 +上十字槍太貴唔建議出 如果係要改三技 不改成某版幸村
有一版定%MISS法傷同一定時間魔免

一技的原理係花女大技(一技時水解左但水的時候 再開一技有效果)(一技一定要去到4LV)
真田大技hold咁耐直G果時都係比較困難 同真正識用真田的玩家係吾洗一定出地王 出正宗就一打十

上面有人話比有輔手打壓情況如何?
大佬 信長係五P五冇人叫你唔出聲 CALL友殺左佢

總結上軍特色係魔免+擴散攻

我覺得增加招大既移速或攻速唔可以係主要
起碼都要改返d攻擊(遠攻/混沌攻/擴散)
事關本多招大已經做到幾樣....打百地個d... 打兵照死

大佬佢一背水都擋唔到

引用:
原帖由 dirtycat 於 2012-1-25 20:32 發表
大佬佢一背水都擋唔到
大把英擋唔到
武田擋到?

改真田幸村變遠攻

回復 68# 的帖子

變左遠攻,霸氣何存......?

真田有真田ge優點
本多有本多ge長處
唔通要改到2隻本多?

引用:
原帖由 ﹎某興 於 2012-1-20 08:24 發表
作者,自重玩家反映過真田村的敗點后,
作者竟然沒有正視,無論在團戰或者街場刀甚少見到!
距既敗點唔需要我多講,無魔免/礦☂....本多呢?
根本到左中期比人變下羊羊就掛左?
本多就唔同,魔免走老,防秒殺英的一技...!
我認為真田 ...
佢叫真田
唔係叫真田

引用:
原帖由 tang1030 於 2012-1-22 12:10 發表
但係一旦幸村有左魔免 就有人題出利家大技都要魔免
加上本多大技特色係魔免
樓上話上軍d慢技多到嚇死人 但下軍d慢技勁到嚇死人
上三 勝賴 松久 百地 等等 佢地D慢技慢到HIHI

但我又同意上面,變身英無魔免又無好似長 ...
何慢之有?????????????????

回復 72# 的帖子

1技掛,雖然唔係強慢
同埋我玩上杉點黃點都唔點1技.....

樓上兩個搞gag係到捉字.
都唔係重點

想問一下作者改英真係咁易咩?

發新話題